علت آب دادن کولر گازی متفاوت می باشد. در بروز این مشکل علت و عوامل مختلفی دخیل هستند. شرایط محیط، نصب نادرست و غیر اصولی دستگاه و بروز نقص فنی در ساختار سیستم، برخی از علل نشت آب از اسپلیت و کولر گازی به شمار می رود. عدم رفع این مشکل می تواند آسیب دیدن جدی قطعات و اجزای اصلی کولر را در پی داشته باشد. به همین منظور در این مقاله با شایع ترین و مهم ترین علت آب دادن کولر گازی بیشتر آشنا می شویم.
مسدود شدن و گرفتگی لوله تخلیه آب درین، یکی از دلایل اصلی آب دادن کولر گازی محسوب می شود. فرآیند تخلیه و پمپاژ آب تولید شده در اثر کندانس کولرهای گازی به وسیله پمپ و لوله درین دستگاه صورت می گیرد. در صورت مسدود شدن مسیر لوله، تخلیه آب به خوبی صورت نگرفته و آب جمع شده در لوله سر ریز کرده و به محیط پیرامون نشت پیدا می کند. به طور معمول، لوله تخلیه آب کولر گازی به علت تبدیل شدن گرد و خاک به لجن، مسدود می شود.
با باز کردن و جداسازی قاب یونیت داخلی دستگاه، می توان درصدد رفع این مشکل برآمد. این فرآیند باید با دقت و حساسیت بالا انجام شود. چراکه احتمال شکستن بست و اتصالات قاب پنل وجود دارد.
بر این اساس، با باز کردن بست های پنل داخلی، نسبت به بلند کردن این قسمت به صورت 70 درجه از سمت پایین به بالا اقدام می شود. از طریق ابزارهایی مانند انبردست، پنل ثابت نگه داشته شده و سرویس لوله تخلیه آب دستگاه انجام می گیرد. همچنین، به منظور جلوگیری از افتادن پنل، نباید این بخش را بیش از حد لازم به سمت بالا کشید.
حتما بخوانید: آموزش صفر تا صد سیم کشی کولر گازی
قرار گرفتن و جای گذاری نامناسب لوله تخلیه آب، از شایع ترین علل آب دادن کولر گازی به حساب می آید. نصب این قطعه در موقعیت نامناسب سبب سرازیر شدن آب از کولر گازی می شود. همچنین، تاخوردگی و بی کیفیت بودن شیلنگ مخصوص تخلیه آب نیز در این زمینه می تواند تاثیرگذار و مؤثر باشد.
بهترین راهکار برای حل این مشکل، استفاده از خدمات تکنسین ها و کارشناسان فنی و کاربلد می باشد. از آنجایی که نصب و راه اندازی و تعمیر کولر گازی یک فرآیند کاملا تخصصی است، رفع بسیاری از مشکلات، به ویژه ایرادات مربوط به نشتی آب دستگاه، از عهده افراد عادی خارج می باشد.
حتما بخوانید: بهترین محل نصب کولر گازی کجاست؟
کمبود گاز مبرد کولر گازی، ریشه در بسیاری از مشکلات و ایرادات فنی این مدل سیستم تهویه مطبوع دارد. کاهش گاز خنک کننده فرآیند سیکل تبرید سیستم را با اختلال روبرو می سازد. در نتیجه این امر احتمال یخ زدن فینهای یونیت داخلی یا بخش اواپراتور دستگاه وجود دارد. به همین جهت، در صورت روشن شدن و کارکرد کولر گازی، یخهای ذوب شده وارد لوله درین می شوند. عدم انجام فرآیند تخلیه موجب جمع شدن و متعاقب آن، سر ریز شدن آب از بخش پنل داخلی کولر گازی می شود.
در صورت تخلیه یا کمبود گاز مبرد، می بایست نسبت به شارژ گاز خنک کننده زیر نظر سرویس کاران معتبر اقدام نمود. ناگفته نماند که کمبود گاز مبرد اسپلیت و کولر گازی کاهش راندمان و کارایی و توان برودتی و سرمایشی سیستم را به دنبال دارد.
حتما بخوانید: علائم خرابی برد کولر گازی
از دیگر دلایل آب دادن کولر گازی به خرابی و معیوب شدن پمپ درین داخلی دستگاه مربوط می شود. در ساختار پنل داخلی سیستم های تهویه مطبوع، یک پمپ تخلیه آب تعبیه می گردد. تخلیه و پمپاژ آب ایجاد شده در اثر تقطیر و رطوبت، به وسیله این قطعه صورت می گیرد. بروز نقص فنی در پمپ دستگاه، علاوه بر مانع شدن از تخلیه آب، سر ریز شدن و چکه کردن و نشت آب به محیط پیرامون و فضای نصب کولر گازی را در پی دارد.
تجمع آلودگی ها و گرد و غبار، از مهم ترین علل خرابی پمپ تخلیه آب کولر گازی می باشد. تعمیر یا تعویض این قطعه از بهترین راهکارها در جهت رفع مشکل ایجاد شده تلقی می گردد.
در برخی مواقع علت آب دادن کولر گازی نشات گرفته از کثیف شدن یا فرسودگی فیلتر تصفیه کننده هوا میباشد. هوای توزیع شده در محیط، با عبور از فیلترهای کولر گازی، پالایش و تصفیه می شود. در اثر کارکرد مداوم فیلتر و جمع شدن آلودگی ها و ذرات گرد و خاک بر روی سطح آن، کیفیت و راندمان این قطعه کاهش پیدا میکند. در نتیجه این امر، کارکرد و راندمان و کارایی سیستم کاهش می یابد.
به منظور جلوگیری از این مشکلات، شستشو، نظافت و زدودن آلودگی ها و در نهایت تعویض فیلتر هوا، کمک شایانی می نماید.
یکی دیگر از دلایل و علت آب دادن کولر گازی را باید در عایق نبودن و پوشش لوله های سیستم جستجو کرد. لوله گاز یا لوله برگشت کولر گازی در هنگام انجام فرآیند سرمایش، خنک و سرد می شود. در صورت عایق نبودن این بخش، رطوبت موجود در هوا جذب لوله شده و به صورت قطرات آب به فضای نصب دستگاه و محیط بیرون ریخته می شود. بر همین اساس، استفاده از پوشش و عایق مناسب در لوله های کولر گازی، بروز این مشکلات را به حداقل می رساند.
حتما بخوانید: علت خاموش شدن کولر گازی چیست؟
سیستم های تهویه مطبوع، به ویژه کولر گازی برای انجام کارکرد و عملکرد بهینه، به نگهداری اصولی و صحیح نیاز دارند. عدم رعایت این اصول می تواند منجر به مشکلات مختلفی در ساختار دستگاه شود. بنابراین، نگهداری نامناسب و غیر اصولی می تواند مشکلات و ایرادات فنی کولر گازی را رقم بزند. انجام سرویس های دوره ای و سالیانه، از روش های بهینه و ایده آل برای به حداقل رساندن مشکلات و ایرادات دستگاه های کولر گازی و اسپلیت می باشد. همچنین، رفع و زدودن آلودگی ها، تمیز کردن قطعات اصلی سیستم و ارزیابی و بررسی بخش های یونیت داخلی و پنل خارجی، از موارد مهم و حائز اهمیت در این زمینه می باشد.
در این مطلب به بررسی مهم ترین دلایل چکه کردن آب از کولر گازی پرداختیم. عیب یابی و تعمیر این مشکل امری تخصصی بوده و نیازمند یادگیری تخصصی تعمیرات کولر گازی می باشد. در صورتی که قصد ورود حرفه ای به بازار کار این رشته را دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات کولر گازی آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید.