شکستن تاچ و ال سی دی گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. اگر به هر دلیل صفحه گوشی آسیب ببیند، میتواند دستگاه را به یک وسیله بدون استفاده تبدیل کند؛ در نتیجه مهمترین قطعات مربوط به یک گوشی تاچ و ال سی دی به شمار میروند. در صورتی که با مشکل مربوط به تاچ یا ال سی دی شکسته گوشی مواجه شدهاید، این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید تا از تفاوت بین تاچ شکسته و ال سی دی شکسته گوشی مطلع شوید و تشخیص دهید که مشکل اصلی گوشی شما چیست؟ اگر از علاقمندان به یادگیری تعمیرات گوشی هستید، میتوانید در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنی پارس پارس شرکت نمایید و در این شغل پردرآمد مشغول به کار شوید.
اگر صفحه گوشی شکسته باشد، ممکن است فقط گلس موبایل شکسته باشد و تاچ و ال سی دی آسیبی ندیده باشند. در صورتی که تاچ یا ال سی دی شکسته باشند، علانم و مشکلاتی را برای شما به همراه خواهد داشت که با مرور آنها میتوانید خودتان مشکل اصلی را پیدا کنید و قطعه معیوب را تشخیص دهید.
هر صفحه نمایش از 3 جزء تشکیل شده است که شامل گلس، ال سی دی و تاچ است.
یک لایه نازک شیشهای است که روی صفحه را میپوشاند تا از وارد شدن ضربه و خط و خش به تاچ و ال سی دی جلوگیری میکند. مشکلات مربوط به گلس ربطی به تاچ گوشی ندارد. در صورتی که گلس آسیب دیدگی پیدا کند، میتوان با هزینهای کم، آن را تعویض کرد.
دومین قسمت از صفحه نمایش گوشی تاچ آن میباشد که به لمس و ضربه بسیار حساس است. در صورتی که تاچ گوشی آسیب دیده باشد، میتواند کار کردن با گوشی را بسیار سخت و خسته کننده کند.
LCD مهمترین قسمت مربوط به صفحه نمایش گوشی است. این بخش حاوی رنگهای گوشی است و آخرین لایه مربوط به صفحه نمایش گوشی به شمار میرود.
حتماً بخوانید: همه چیز درباره علت زود خالی شدن باتری موبایل و راه حل رفع
اگر صفحه نمایش گوشی شما آسیب دیده باشد اما در زمان استفاده از آن مشکلی در تصویر ال سی دی و همچنین تاچ آن احساس نکنید، به معنی آسیب دیدگی گلس آن است. در زمانهایی که تصویر و رنگهای آن بدون مشکل و به درستی دیده میشوند و با لمس کردن صفحه، دستورات شما به خوبی اجرا میشوند، یعنی تاچ و ال سی دی سالم هستند و فقط گلس گوشی شکسته و دچار مشکل شده است.
شکستگی گلس گوشی حتی در حد یک خط روی صفحه نمایش باشد و یا به شکل یه سری خطوط مشابه تار عنکبوت و ریشهای مانند دیده شود.
همچنین شما میتوانید برای اطمینان پیدا کردن از شکستگی قطعات مختلف صفحه نمایش با نصب برخی از برنامهها بر روی گوشی خود، از آسیب دیدگی و سلامت تمام قسمتهای آن مطلع شوید.
گاهی با مشاهده شکستگی روی گوشی در زمان تاچ صفحه نمایش، متوجه اجرا نشدن دستورات خواهید شد. در این زمان با وجود اینکه تصویر به خوبی دیده میشوند و مشکلات رنگ، سیاهی، پرش و … در صفحه دیده نمیشود اما هر چقدر که با انگشت خود را روی صفحه نمایش حرکت دهید، تغییری در عملکرد آن مشاهده نخواهید کرد. عدم عکس العمل گوشی نشان دهنده این است که تاچ گوشی شما شکسته و باید آن را تعویض نمایید تا مشکل برطرف شود. هزینه تعویض دیجیتایزر در مقایسه با تعویض گلس نسبتاً زیاد است.
شکستن ال سی دی گوشی با مواردی مانند پخش شدن رنگ در تصویر، سیاه شدن یک نقطه یا قسمت زیادی از تصویر و همچنین خطهای شدید و عمیق قابل تشخیص است. آسیب دیدگی ال سی دی گوشی به هیچ وجه قابل تعمیر نیست و باید حتماً آن را تعویض نمایید تا مشکل شکستگی ال سی دی خللی در کار با آن برای شما ایجاد نکند.
سیاه شدن تصویر، پخش شدن رنگهای سیاه یا سبز و همچنین خطوط رنگی و سفید میتوانند به معنی شکستن ال سی دی گوشی باشند. هزینه تعویض ال سی دی گوشی بسیار بالاست؛ زیرا LCD مهمترین جزء صفحه نمایش گوشی است.
حتماً بخوانید: بررسی بازار کار و درآمد شغل تعمیرات موبایل
در بسیاری از گوشیها تاچ و ال سی دی بی ارتباط به یکدیگر بودهاند و این امکان وجود داشت که تاچ بدون تعویض ال سی دی، تعویض شود؛ اما در گوشیهای نسل جدیدتر به مرور این دو بخش مهم با یکدیگر ادغام شده و در صورتی که لازم باشد تاچ یا ال سی دی عوض شود، باید قطعه دیگر نیز تعویض شود. تعمیر کردن عملاً امکانپذیر نیست و تنها راه درست کردن آن و رفع مشکل تاچ گوشی، تعویض آن است.
حتماً بخوانید: ویروس گوشی چیست و چه موقع موبایل شما به آن آلوده می شود؟
روشهای ساده و کم هزینهای وجود دارند که میتوانند به راحتی شما را از هزینههای زیاد تعویض تاچ و ال سی دی در امان نگه دارند:
– از یک گلس با درجه محافظت بالا استفاده کنید تا در صورت افتادن و یا ضربه وارد شدن به گوشی شما، حدأقل صدمه و آسیب به صفحه گوشی وارد شود.
– یک قاب مناسب و با قدرت ضربه گیری بالا انتخاب نمایید تا تمام اطراف گوشی و لبههای صفحه نمایش را به خوبی بپوشانند تا تاچ و ال سی دی از وارد شدن ضربه به آنها حفاظت شوند.
– گوشی خود را در مکانهایی که احتمال افتادن از دست شما را دارند، به همراه خود نبرید؛ به عنوان مثال بردن گوشی به استخر، حمام و سرویس بهداشتی کاری اشتباه است که بسیاری از افراد به آن بی توجهی میکنند.
– از قرار دادن گوشی در جیب لباس و مخصوصاً شلوارخودداری کنید.
– گوشی خود را به دست کودکان نسپارید چون ممکن است به دلیل وزن زیاد گوشی و قدرت کم کودک در نگه داشتن آن، با زمین یا یک جسم سخت مثل میز برخورد کند و تاچ یا ال سی دی صدمه شدیدی ببینند.
حتماً بخوانید: کامل ترین آموزش روت کردن گوشی های اندرویدی
در این مقاله روشهای تشخیص آسیب دیدگی و شکستگی تاچ و ال سی دی را بررسی کردیم و راهکارهای حل این مشکلات را نیز مطرح کردیم. در صورتی که گلس گوشی شما شکسته باشد، میتوانید مدتی با همان شرایط از گوشی استفاده کنید. اگر تاچ شکسته باشد و یا ال سی دی گوشی مشکل پیدا کرده باشد، به دلیل اختلالی که در زمان کار کردن با گوشی ایجاد میکنند و یا در برخی موارد نیز کار کردن غیر ممکن میشود، باید حتماً آنها را عوض کنید.
1 Comment
ممنون توضیحاتتون عالی بود.