شکستن تاچ و ال سی دی گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. اگر به هر دلیل صفحه گوشی آسیب ببیند، میتواند دستگاه را به یک وسیله بدون استفاده تبدیل کند؛ در نتیجه مهمترین قطعات مربوط به یک گوشی تاچ و ال سی دی به شمار میروند. در صورتی که با مشکل مربوط به تاچ یا ال سی دی شکسته گوشی مواجه شدهاید، این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید تا از تفاوت بین تاچ شکسته و ال سی دی شکسته گوشی مطلع شوید و تشخیص دهید که مشکل اصلی گوشی شما چیست.
همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، تلفن های هوشمند به بخشی ضروری از زندگی ما تبدیل شده اند و ما را قادر می سازند با دیگران ارتباط برقرار کنیم، به اطلاعات دسترسی داشته باشیم و وظایف مختلفی را انجام دهیم. صفحه نمایش گوشی های هوشمند از زمانی که اولین تلفن های همراه به بازار آمدند، مسیر طولانی را طی کرده اند. امروزه، آنها نمایشگرهایی با وضوح بالا هستند که نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارند. یکی از اجزای حیاتی یک گوشی هوشمند صفحه نمایش LCD است که تمام اطلاعات و محتوا را نمایش می دهد. با این حال، مانند هر دستگاه الکترونیکی، صفحه نمایش LCD نیزدر معرض آسیب هستند. در این مقاله، علائم شکستگی ال سی دی گوشی هوشمند شما را مورد بحث قرار می دهیم و راهنمایی هایی در مورد تشخیص شکستگی ال سی دی موبایل خواهیم داشت.
اگر از علاقمندان به یادگیری تعمیرات گوشی هستید، میتوانید در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنی پارس شرکت نمایید و در این شغل پردرآمد مشغول به کار شوید.
زمانی که ال سی دی گوشی شکسته می شود تصویر گوشی را از دست می رود. به این صورت که اگر شما بر روی صفحه شکسته شده ال سی دی، تاچ بزنید می بیند که صدا می آید اما تصویری وجود ندارد.
در شکستگی ال سی دی گوشی اصولا تنها راه درست شدن خرابی، عوض کردن ال سی دی گوشی می باشد. زمانی که گلس فنی می شکند ال سی دی گوشی سالم است. به این صورت که تاچ گوشی کار می کند فقط شیشه روی صفحه ( گلس) شکسته است. در این مواقع شما به راحتی می توانید با تعویض گلس، ایراد را برطرف کنید. زمانی که موبایل ضربه خورده، ال سی دی تصویر خود را دارد اما تاچ کار نمی کند. در این مواقع شما باید گلس را همراه با تاچ تعویض کنید.
اگر صفحه گوشی شکسته باشد، ممکن است فقط گلس موبایل شکسته باشد و تاچ و ال سی دی آسیبی ندیده باشند. در صورتی که تاچ یا ال سی دی شکسته باشند، علائم و مشکلاتی را برای شما به همراه خواهد داشت که با مرور آنها میتوانید خودتان مشکل اصلی را پیدا کنید و قطعه معیوب را تشخیص دهید.
هر صفحه نمایش از 3 جزء تشکیل شده است که شامل گلس، ال سی دی و تاچ است.
یک لایه نازک شیشهای است که روی صفحه را میپوشاند تا از وارد شدن ضربه و خط و خش به تاچ و ال سی دی جلوگیری میکند. مشکلات مربوط به گلس ربطی به تاچ گوشی ندارد. در صورتی که گلس آسیب دیدگی پیدا کند، میتوان با هزینهای کم، آن را تعویض کرد.
دومین قسمت از صفحه نمایش گوشی تاچ آن میباشد که به لمس و ضربه بسیار حساس است. در صورتی که تاچ گوشی آسیب دیده باشد، میتواند کار کردن با گوشی را بسیار سخت و خسته کننده کند.
LCD مهمترین قسمت مربوط به صفحه نمایش گوشی است. این بخش حاوی رنگهای گوشی است و آخرین لایه مربوط به صفحه نمایش گوشی به شمار میرود. ال سی دی گوشی به معنای “صفحه نمایش کریستال مایع” است که تغییرات، در جریان الکتریکی را برای نمایش تصاویر به کار می برد. از این روش در تلفن های همراه، تلویزیون ها، نمایشگرهای رایانه ای و بسیاری از دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود. با استفاده از فناوری ال سی دی، تصاویر ویدئویی و عکس ها در گوشی ها با وضوح و کیفیت بالا نمایش داده می شوند. تکنولوژی ال سی دی قابلیت نمایش رنگ های زنده و تقویت کنترل را دارد که باعث ایجاد تصاویر با کیفیت و شفافیت بیشتر می شود. ال سی دی گوشی ها نسبت به نمایشگرهای قدیمی، سبک تر و باریک تر هستند. این به کاربران امکان می دهد تا گوشی ها را با راحتی بیشتری حمل کنند.
اگر صفحه نمایش گوشی شما آسیب دیده باشد اما در زمان استفاده از آن مشکلی در تصویر ال سی دی و همچنین تاچ آن احساس نکنید، به معنی آسیب دیدگی گلس آن است. در زمانهایی که تصویر و رنگهای آن بدون مشکل و به درستی دیده میشوند و با لمس کردن صفحه، دستورات شما به خوبی اجرا میشوند، یعنی تاچ و ال سی دی سالم هستند و فقط گلس گوشی شکسته و دچار مشکل شده است.
شکستگی گلس گوشی حتی در حد یک خط روی صفحه نمایش باشد و یا به شکل یه سری خطوط مشابه تار عنکبوت و ریشهای مانند دیده شود.
همچنین شما میتوانید برای اطمینان پیدا کردن از شکستگی قطعات مختلف صفحه نمایش با نصب برخی از برنامهها بر روی گوشی خود، از آسیب دیدگی و سلامت تمام قسمتهای آن مطلع شوید.
برای تعیین اینکه آیا صفحه لمسی همراه یا شکستگی ال سی دی گوشی به وجود آمده باشد، مراحل زیر را دنبال کنید.
گاهی اوقات، راه اندازی مجدد دستگاه می تواند مشکلات صفحه لمسی ناشی از اشکالات نرم افزاری را حل کند.
به نحوه واکنش صفحه نمایش لمسی خود به اقدامات شما بسیار توجه کنید. اگر متوجه نواحی بی پاسخ یا ناهماهنگی در دقت لمس شدید، ممکن است نشان دهنده آسیب دیدن صفحه لمسی باشد.
از برنامه ها یا ابزارهایی که به طور خاص برای آزمایش عملکرد صفحه لمسی طراحی شده اند، استفاده کنید. این تست ها دقت و پاسخ دهی صفحه لمسی را ارزیابی می کنند و به شناسایی مناطقی که ممکن است خراب باشند کمک می کنند.
زمان شکستگی ال سی دی موبایل یکسری علائمی وجود دارد که بتوان با دانستن آن ها تشخیص داد که شکستگی ال سی دی گوشی رخ داده است. این می تواند شامل موارد زیر باشد:
اگر متوجه الگوهای رنگی غیرعادی در صفحه نمایش گوشی هوشمند خود شدید، مانند رنگ زرد یا تکه هایی از تغییر رنگ، می تواند نشانه شکستگی صفحه LCD باشد. این معمولاً به دلیل آسیب فیزیکی یا نقص تولید ایجاد می شود.
یکی دیگر از نشانه های شکستگی ال سی دی گوشی، سوسو زدن یا وجود خطوط افقی یا عمودی در سراسر نمایشگر است. این خطوط می توانند تجربه مشاهده را مختل کنند و استفاده موثر از گوشی هوشمند شما را دشوار کنند.
اگر متوجه لکه های سیاه یا پیکسل های مرده بر روی صفحه نمایش خود شدید، این نشانه واضحی از شکستگی LCD موبایل است. این لکه ها زمانی ظاهر می شوند که کریستال های مایع سازنده نمایشگر آسیب ببینند یا تغییر شکل دهند.
در بسیاری از گوشیها تاچ و ال سی دی بی ارتباط به یکدیگر بودهاند و این امکان وجود داشت که تاچ بدون تعویض ال سی دی، تعویض شود؛ اما در گوشیهای نسل جدیدتر به مرور این دو بخش مهم با یکدیگر ادغام شده و در صورتی که لازم باشد تاچ یا ال سی دی عوض شود، باید قطعه دیگر نیز تعویض شود. تعمیر کردن عملاً امکانپذیر نیست و تنها راه درست کردن آن و رفع مشکل تاچ گوشی، تعویض آن است.
شکستگی ال سی دی گوشی در صورتی قابل تعمیر است که خود ال سی دی آسیب ندیده باشد. در صورتی ال سی دی قابل تعمیر است که فلت گوشی ایراد پیدا کند. فلت گوشی کابل رابطی بین ال سی دی و مادربرد است که در طی تاچ و کار کردن شما با گوشی آن فلت فرسایش و قطعی پیدا می کند. در این صورت اگر دستگاه شما بدون ضربه خوردگی ایرادی پیدا می کند شما می توانید با تعویض فلت، ال سی دی را احیا کنید. زمانی که گلس گوشی شکسته باشد و خود ماهیت ال سی دی در گوشی های مدل بالا آسیب دیده باشند به هیچ وجه قابل تعمیر نیستند.
پس از تعویض شکستگی ال سی دی گوشی، دو مشکل می توان برای شما پیش آید که شامل:
مورد اول: در تعویض ال سی دی شکسته شده اگر تعمیر کار در انجام درستی کار نابلد باشد. به این صورت که بلد نباشد ال سی را چفت کند یا چسب آن را درست بزند یا به کل نمی تواند دستگاه را کامل جمع کند. این عامل می تواند در استفاده طولانی مدت برای شما مشکل ایجاد کند.
مورد دوم: اگر در تعویض شکستگی ال سی دی از ال سی دی کپی استفاده کنید دچار مشکل می شوید. در دورانی که ما زندگی می کنیم جنس اصلی و کپی وجود دارد. برای مثال A50 سامسونگ، دو مدل ال سی دارد. یک مدل ال سی دی که اورجینال شرکتی و یک مدل فیک که این دو مدل تفاوت قیمتی بسیار زیادی با یکدیگر دارند. ممکن است برای تعویض ال سی دی از LCD کپی استفاده کنید و برای کم هزینه کردن از آن راضی باشید. ولی در طولانی مدت، تاچ دستگاه شما ضعیف می شود، تصویر گوشی، خود به خود پر پر می کند و خیلی مشکلات زیادی برای شما پیش می آورد. بنابراین شما باید سعی کنید که ال سی دی اورجینال استفاده کنید که ایرادی برای گوشی پیش نیاید.
روشهای ساده و کم هزینهای وجود دارند که میتوانند به راحتی شما را از هزینههای زیاد تعویض تاچ و ال سی دی در امان نگه دارند:
جمع بندی
تشخیص اینکه آیا صفحه نمایش گوشی هوشمند شما دارای صفحه نمایش لمسی یا ال سی دی شکسته است در تعیین مسیر مناسب برای تعمیر بسیار مهم است. با توجه به علائمی که در بالا توضیح داده شد مانند تغییر رنگ، سوسو زدن، عدم پاسخگویی، می توانید مشکل را به طور دقیق تشخیص دهید. به یاد داشته باشید، همیشه توصیه می شود با یک تکنسین حرفه ای مشورت کنید یا برای کمک در مورد مسائل مربوط به صفحه نمایش با سازنده تماس بگیرید. مراقبت مناسب از صفحه نمایش گوشی هوشمند به اطمینان از طول عمر و استفاده بی وقفه از آن کمک می کند.