استفاده از گوشی های هوشمند روز به روز در حال افزایش است. از طرف دیگر با گسترش بدافزارها، احتمال ویروسی شدن گوشی ها نیز رو به افزایش رفته است.
ویروس گوشی از جمله بدافزارها و نرم افزاری های مخربی به شمار می رود که برای کنترل مخفیانه دستگاه و سرقت اطلاعات خصوصی کاربران در جهان طراحی شده است. جالب است بدانید طی سه سال گذشته، هر سال تعداد آسیب های وارد شده از طریق گوشی های موبایل (نقاط ضعف موجود در سیستم امنیتی دستگاهی که توسط مجرمان قابل استفاده است) افزایش پیدا کرده است. حجم برنامه هایی که حاوی بدافزار هستند 230 درصد در سال 2015 افزایش پیدا کرده است که این اطلاعات مختص گوشی های اندروید است. اما ویروس گوشی تنها مربوط به سیستم عامل اندروید نیست. اگر تصور می کنید که فقط دستگاه های اندروید ویروس می گیرند و در معرض آسیب ویروسی شدن قرار دارند باید گفت که این طرز تفکر کاملا نادرست است.
درست است که دستگاه های اندرویدی 97 درصد از بدافزارهای تلفن همراه را تشکیل می دهند، اما باید توجه کرد که اکثر این 97 درصد مربوط به ویروسی شدن گوشی در فروشگاه های کوچک و غیرقانونی برنامه ها می باشد که این رقم در صورت استفاده از یک فروشگاه رسمی مانند Google Play ،تنها 0.1 درصد می شود.
آیا تا به حال این اتفاق برای شما پیش آمده که حس کنید موبایلتان دچار اختلال شده و به درستی عمل نمی کند؟
آیا گوشی شما ویروس دارد؟ آیا آیفون ها حتی می توانند ویروس بگیرند. و خیلی سوالهای دیگر که در رابطه با ویروسی شدن گوشی ممکن است برای شما پیش بیاید که می توانید با کارشناسان ما در واحد آموزش تعمیرات موبایل در آموزشگاه فنی پارس در ارتباط باشید و اگر سوالی داشتید از آنها راهنمایی بخواهید.
شاید شما فکر کنید که تنها دستگاههای اندرویدی امکان ویروسی شدن را دارند اما اینطور نیست آیفون ها هم دچار ویروس می شوند یا به عبارتی دیگر ios هم مانند سیستم عامل اندروید دچار ویروس می شود.
1. کش و دانلودهای خود را پاک کنید
2. تلفن همراه خود را در حالت ایمن، مجدد راه اندازی کنید
3. برنامه های مخرب را پیدا کنید و آنرا حذف کنید
4. google play را فعال کنید
5. نصب نرم افزار ضد بدافزار
1. پاک کردن تاریخچه و داده های مرورگر
2. گوشی خود را ریستارت کنید
3. آپدیت به جدیدترین ios
4. راه اندازی مجدد به یک نسخه پشتیبان
5. گوشی خود را به حالت کارخانه بازنشانی کنید
6. یک برنامه امنیتی ios را نصب کنید
تعدادی نشانه بارز وجود دارد که اگر آنها را در گوشی خود مشاهده کردید باید به ویروسی شدن گوشی خود شک کنید و نحوه اسکن و حذف بدافزار ها و پاپهای مزاحم از تلفن همراهتان را بیابید. همچنین درباره بزرگترین خطرات برای تلفن همراه خود آموزش ببینید و برنامه تلفن همراه ضد بدافزار (آنتی ویروس) رایگان را نصب کنید تا از ویروسی شدن گوشی جلوگیری کنید.
ظاهر شدن pop up یا همان تبلیغات ناگهانی که به صورت هجومی و با سرعت زیاد در گوشههای صفحه موبایل ظاهر میشود علامتی دیگر از ویروسی شدن گوشی شما میباشد. این مدل پاپ آپها در طول روز به صورت ممتد و چندین بار بر روی صفحه گوشی ظاهر می شوند. علت ایجاد آن هم می تواند مواردی مثل نصب کردن اپلیکیشن آلوده به ویروس یا وارد شدن به یک لینک آلوده و …..باشد. همیشه حواستان را جمع کنید و هیچوقت بر روی آگهیهایی که به صورت پاپ آپ نمایان می شوند کلیک نکنید.
برنامه های ویروسی و آلوده میتوانند به طور نامحسوس تماس یا پیامک برقرار کنند که هزینه های صورت حساب شما را به طور چشم گیری افزایش می دهد. در صورتی که در قبض موبایل خود به خصوص در قسمت مربوط به پیامک به عدد نامعقول و بالایی برخوردید به منوی پیام خود رفته و در صورت مشاهده موارد مشکوک، اپلیکیشن ارسال کننده این پیام ها را حذف کنید. همچنین می توانید با اپراتور خود تماس بگیرید و از او راهنمایی بخواهید.
بیشتر بدافزارها و ویروسهای اندرویدی که تبلیغات را نمایش می دهند یا اطلاعات خاصی را از دستگاه شما به منابع دیگر ارسال و دریافت می کنند، از حجم دادههای شما در اینترنت استفاده می کنند و استفاده دستگاه شما از اینترنت را افزایش می دهند. اگر تفاوت قابل توجهی در استفاده از دادههای خود داشته باشید، باید به ویروسی شدن گوشی خود شک کنید.
ویروس ها و برنامه های جاسوسی برای انتشار، دریافت و انتقال اطلاعات نیاز به اتصال اینترنتی دارند. به همین علت اگر دستگاه شما آلوده باشد، داده های Wi-Fi یا اینترنت ممکن است به طور خودکار بدون اجازه شما روشن شوند. زیرا یکی از امکانات این گونه ویروس ها دسترسی به تنظیمات گوشی و تغییر تنظیمات آن است. اگر متوجه تغییرات ظریف در اتصال اینترنت یا سایر تنظیمات خود شدید، یک برنامه آنتی ویروس نصب کنید و گوشی خود را به طور کامل اسکن کنیدتا مانع از ویروسی شدن گوشی خود شوید.
ویروس ها و بدافزارها برای اینکه بتواند فعالیت کنند از منابع گوشی شما استفاده می کنند در نتیجه میزان مصرف منابع گوشی شما افزایش می یابد و مقدار شارژ باطری شما به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند که این خود باعث کاهش عمر باطری گوشی می شود.اگر با همچین مسئله ای روبه رو شدید به تنظیمات گوشی خود بروید و وارد منوی باتری شوید و میزان استفاده برنامه ها از باطری گوشی را بررسی کنید، اگر به مورد مشکوکی برخوردید و برنامه ای را پیدا کردید که میزان استفاده آن مشکوک است آن را حذف کنید.
یکی از رایج ترین روش ها که هکرها برای انتشار ویروس استفاده میکنند از طریق برنامه ها و دانلودهاست.
برنامه هایی که از مرجع های رسمی دریافت و دانلود می کنید معمولا معتبر هستند اما منابعی که قانونی نیستند اغلب حاوی ویروس ها و بدافزارها هستند در واقع در ظاهر شاید قانونی به نظر بیایند اما حاوی نرم افزارهای جاسوسی یا انواع دیگر بدافزارها هستند.گاهی اوقات یک برنامه دارای ویروس، به یک مرجع رسمی راه پیدا می کند
یکی از نمونه های اخیر instaAgent است. این پلیکیشن اطلاعات کاربری اینستاگرام را بدون اطلاع کاربر به سرقت می برد. در ادامه اطلاعات را به سرور شخص ثالث ارسال می کند. این برنامه ها معمولا به سرعت شناسایی می شوند.
اغلب خود دستگاه تلفن همراه ممکن است دارای آسیبپذیریهایی باشد که هکرها میتوانند از آنها سوء استفاده کنند. معمولاً این آسیبپذیریها نسبتاً سریع کشف میشوند و اصلاح میشوند، اما اگر بهطور منظم نرمافزار تلفن خود را بهروزرسانی نکنید، دستگاه شما آسیبپذیر خواهد شد.
به روز نگه داشتن دستگاه تلفن همراه خود مانند هر رایانه دیگری بسیار مهم است، در غیر این صورت هکرها می توانند از این آسیب پذیری های کشف شده سوء استفاده کنند.
افرادی که از تلفن همراه خود برای مشاهده و پاسخ به ایمیل های شرکتی استفاده می کنند بیشتر در معرض این خطر قرار دارند، با استفاده از این راه هکرها می توانند بدافزار را روی تلفن شما نصب کنند که همین خود باعث ویروسی شدن گوشی شما می شود.
به طورمثال شما ایمیلی دریافت می کنید که می گوید چیزی را برنده شده اید، ایمیل را باز میکنید و روی لینک کلیک میکنید و هیچ اتفاقی نمیافتد یا به یک سایت ساختگی دیگر منتقل میشوید با این کار بدافزار دانلود شده و روی گوشی شما نصب می شود. اکنون ممکن است داده های تلفن شما در معرض آن هکر قرار گیرد.
این نکته را به یاد داشته باشید که در رایانه هم مانند گوشی از باز کردن ایمیل های مشکوک خود اجتناب کنید.
زیرا همه ما مکان هایی را دوست داریم که در آن وای فای رایگان داده میشود، اما آیا می دانید که این شبکه های وای فای در برخی موارد می توانند ریسک بزرگی را برای تلفن همراهتان به دنبال داشته باشند؟ یک فرد سودجو یا هکر می تواند با متصل شدن شما به شبکه وای فای مشابهی که او هم به آن متصل است، بسیاری از اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرد شاید به این صورت وی نتواند مستقیما در دستگاه اندرویدی شما ویروس یا بدافزاری را وارد کند کند، اما می تواند به اطلاعات خاصی در دستگاهتان دسترسی پیدا کند.
ممکن است یک پیام متنی یا یک پست صوتی از منبعی قانونی دریافت کنید که اطلاعات شخصی شما یا دستگاهتان را درخواست می کند.
هکرها اغلب از این اطلاعات برای سرقت هر داده ای که می توانند استفاده می کنند، از جمله شماره امنیت اجتماعی، داده های کارت اعتباری و غیره. حتی ممکن است بتوانند از آن برای حمله هدفمند برای نصب بدافزار بر روی تلفن شما استفاده کنند.
هر زمان که چنین پیامکی دریافت کردید، با تلفن قانونی آن شرکت تماس بگیرید تا آنها تأیید کنند. هرگز اطلاعات حساس را از طریق متن ارسال نکنید. گاهی اوقات حتی پاسخ دادن به یک متن می تواند خطرناک باشد، بنابراین باید فوراً هر متن مشکوکی را حذف کنید و سعی کنید مستقیماً با شرکت تماس بگیرید.
در این مقاله سعی کردیم شما را با ترفندهای امنیتی آشنا کنیم تا از ویروسی شدن گوشی و آلوده شدن آن به بدافزارها جلوگیری کنیم. چنانچه در رابطه با هر بخشی که نیاز به توضیحات بیشتری داشتید می توانید از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان آموزشگاه فنی پارس تماس بگیرید و و راهنمایی دقیق تری از آنها بخواهید.