در دنیای امروز با توجه به افزایش آمار سرقت نصب دزدگیر ماشین می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش ریسک دزدیده شدن خودرو داشته باشد. نصب دزدگیر بر روی خودرو مراحلی دارد که در این مقاله قصد داریم به صورت گام به گام به آموزش نصب دزدگیر ماشین بر روی انواع خودروها بپردازیم، با ما همراه باشید. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره نصب دزدگیر ماشین به دست آورید توصیه می کنیم در دوره های آموزش نصب دزدگیر خودرو آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید.
کیت اصلی مهم ترین بخش سیستم دزدگیر است و در واقع مغز سیستم دزدگیر به شمار می رود. کیت اصلی پل ارتباطی اجزای مختلف است و تمامی سیگنال ها و فرمان ها از کیت اصلی به سایر اجزا ارسال می شود و اگر این بخش با مشکل روبرو شود باعث اختلال در عملکرد درست دزدگیر می شود. راه اندازی صحیح این قطعه در نصب دزدگیر ماشین بسیار اهمیت دارد زیرا سنسورهای دزدگیر خودرو برای پردازش دقیق اطلاعات و همین طور آژیر و سایر اجزا باید به کیت اصلی وصل شوند.
این قطعه حسگر دزدگیر می باشد که به حرکت حساس بوده و در صورت وارد شدن ضربه یا شوک به خودرو، سیگنال ها توسط این سنسورها دریافت و به کیت اصلی انتقال داده می شود. در واقع این سنسورها، به پارامتر های فیزیکی که در اطراف خودرو رخ می دهد، واکنش نشان می دهند و در نتیجه دزدگیر را فعال می کنند. لازم به ذکر است که اگر دزدگیر از نوع تصویری باشد، کیت به ریموت پیام ارسال می کند و ریموت زنگ می خورد.
نمایشگر ال ای دی قطعه ای است که در ساختار دزدگیرهای خودرو به کار می رود. با نصب این قطعه در کنار شیشه اتومبیل، در صورتی که دزدگیر فعال شود شروع به چشمک زدن می کند و روشن بودن این چراغ باعث می شود تا سارقین بدانند که خودرو دارای دزدگیر است تا از سرقت صرف نظر کند.
ریموت در نصب دزدگیر ماشین، می تواند کارهای مختلفی از جمله قطع و وصل کردن آژیر اعلان سرقت، باز و بسته کردن درب های اتومبیل و سایر امور از راه دور را کنترل کند. این کار به کمک امواج رادیویی به کار رفته در ریموت دزدگیر ماشین انجام می گیرد. علاوه بر این امکانات، روشن و خاموش کردن خودرو از راه دور نیز، در برخی از این ریموت ها امکان پذیر می باشد.
در آموزش نصب دزدگیر ماشین، سیم برق دزدگیر نقش بسیار مهمی دارد. سیستم دزدگیر خودرو به برق ۱۲ ولت نیازمند است. برای تامین برق دزدگیر و سایر اجزای آن، ۲ سیم به رنگ های قرمز و مشکی استفاده شده است که سیم مشکی به قطب منفی و بدنه خودرو متصل است و سیم قرمز به فیوز اصلی و قطب مثبت متصل شده است. برای اتصال سیم قرمز، یک فیوز قرار داده شده و از برق بَت سوییچ گرفته می شود. همچنین آمپر فیوز در اکثر مواقع بین ۲۰ تا ۳۰ آمپر می باشد. در نقشه سیم کشی دزدگیر ماشین، سیم قرمز با حروفBAT، ۱۲ +، input نشان داده می شود و سیم مشکی را با علامت بدنه یا Grount مشخص می شوند.
سیم راهنما از سیم های خروجی دزدگیر اتومبیل است و در موقع نصب دزدگیر ماشین، باید به دسته سیم راهنمای اتومبیل نصب شود. در صورتی که دزدگیر دارای دو سیم باشد، هر دو سیم همرنگ و مربوط به راهنما می باشند که یکی از سیم ها به راهنمای چپ و دیگری به راهنمای راست متصل می شود و در صورتی که دزدگیر دارای یک سیم باشد این سیم توسط دیود ۴۰۰۷ به دسته سیم راهنمای اتومبیل نصب می شود.
در بعضی از دزدگیرها سیم حسگر با lGN نشان داده می شود. در هنگام نصب دزدگیر ماشین، سیم حسگر به فیش ACC سوئیچ وصل می شود و وظیفه آن قطع کردن مدار دزدگیر در حالت روشن بودن اتومبیل است. سیم های به کار برده شده، مجهز به سیستم آنتی کار جک می باشند که هر موقع شخصی به طور غیر مجاز اتومبیل را روشن کند، صاحب اتومبیل می تواند به وسیله ریموت با فعال کردن رله قطع کن، موتور اتومبیل را خاموش کند.
هنگام نصب دزدگیر ماشین، سیم های لادری جاسازی می شوند که هنگام هم زمان با باز شدن درب های خودرو؛ فرکانسی را به کیت اصلی ارسال می کنند و آژیر دزدگیر به صدا در می آید. در سیستم دزدگیر اتومبیل ۲ سیم مربوط به لای درب وجود دارد: لادری منفی با علامت – و لادری مثبت با علامت +
سیم قفل، وظیفه ی دریافت برق مثبت را دارد و باعث می شود الکترو موتور درب را قفل کند. در دزدگیرها ۶سیم به سیم قفل مرکزی مربوط می باشند که هر یک از این سیم ها در دسته ۳تایی به یک رله در داخل کنترل یونیت دزدگیر متصل می شوند. سیم های قفل مرکزی، دارای رنگ های یکسان بین ۲ دسته هستند، مثلا اگر یک دسته سفید، آبی و قرمز باشد دسته بعدی هم سفید، آبی و قرمز است که با یک رنگ دیگری خط دار شده است.
در برخی از دزدگیرها یک سیم با علامت Trankopen وجود دارد که مربوط به صندوق پران می باشد. سیم صندوق پران، برق منفی را ارسال می کند و می توان با کمک یک الکترو موتور و رله، درب صندوق را باز کرد. جهت فعال نمودن این سیم باید دکمه چهارم ریموت را به مدت زمان ۲ثانیه نگه داشت. در بعضی از دزدگیرها سیم صندوق پران وجود ندارد.
دزدگیر خودرو یا سیستم اعلان سرقت آن، وسیله ای است که به لطف تکنولوژی توانسته به زندگی بشر ورود کند. این وسیله به کمک یک سیستم تعریف شده بر امنیت الکترونیکی یک خودرو حاکم می شود و هرگونه اقدام غیرقانونی را به وسیله آژیر اعلام می کند. به عبارت ساده تر دزدگیر وسیله ای است که یک سیستم حریم خصوصی بر خودرو تعریف می کند و هر گونه اقدام که ورود به حریم و یا شکستن قفل، شیشه، ضربات و غیره را با آژیر زدن اعلام می کند. دزدگیر خودرو به طور کلی از سه قسمت مهم تشکیل شده است که پنل مرکزی، آژیر و حسگر اجزای اصلی آن می باشند، و در تعامل با یکدیگر کار امنیت خودرو را انجام می دهند. دزدگیرهای خودرو در انواع مختلف تولید می شوند و در بازار فروش می توان مدل های مختلف آنها را مشاهده کرد.
نصب دزدگیر ماشین از مراحل گوناگونی تشکیل شده است، در ادامه با طریقه نصب دزدگیر ماشین با ما همراه باشید:
قبل از نصب دزدگیر ماشین نمی بایست بر اساس مدل خودرو و سیستم برق کشی محاسباتی را انجام داد تا بتوان به نصب بهتر و موفق تری دست یافت. برای انجام این کار باید قبل از هر اقدامی یک نقشه از نصب دزدگیر طراحی شود. برای انجام بهتر این کار می توانید علاوه بر شناسایی سیستم برقی خودروی مورد نظر، دفترچه راهنمای دزدگیر خریداری شده را مطالعه کرده و بر اساس آن کار نصب دزدگیر را انجام دهید.
حتماً بخوانید: تسمه دینام چیست؟ علائم خرابی و زمان تعویض آن
قبل از اینکه کار نصب دزدگیر را انجام دهید از کارکرد صحیح قفل های خودروی خود اطلاع کامل کسب کنید تا بتوانید نصب دزدگیر را به صورت بهتر انجام دهید. برای مثال در صورتی که باز بودن یک در توسط خودرو تشخیص داده نشود، با نصب دزدگیر نیز این مشکل وجود دارد و اگر آن در توسط سارقین باز شود آژیر عمل نخواهد کرد. به همین دلیل توصیه می شود قبل از این کار، از سلامت قفل همه درها مطمئن شوید.
برای نصب دزدگیر خودرو می توان از قسمت های مختلف خودرو استفاده کرد. از طریق ارتباط با نمایندگی مشخص کنید که پنل ها برای نصب دزدگیر برداشته شوند. بهترین قسمتی که می توان از آن کمک گرفت پنل زیر فرمان است، که با برداشتن درب آن مجموعه ای از فیوزها و سوکت ها را مشاهده می کنیم.
برای نصب دزدگیر خودرو از قسمت های مختلفی می توان استفاده کرد. این وسیله مهم باید در جایی نصب شود که از دید سارقین به دور باشد. هر چه دزدگیر از دید افراد بیشتر پنهان باشد بهتر است، زیرا در صورت نمایان بودن دزدگیر سارقان می توانند آن را دستکاری نمایند. همچنین توجه داشته باشید که هنگام نصب به دیگر قسمت و سیم کشی های خودرو آسیب وارد نکنید.
پس از نصب دزدگیر بایستی کار عبور سیم ها را از داخل اتاق خودرو به سمت محفظه موتور انجام داد. این سیم برای اتصالات برق و یا وصل کردن آژیر استفاده می شود.
آژیر دزدگیر را بر روی دیواره بین محفظه موتور و داخل خودرو نصب کنید. البته می توان آن را در جای دیگری در محفظه موتور نصب کرد. دقت کنید که آژیر برای اینکه آب و روغن به آن ورود نکند، رو به پایین نصب شود.
این کلیدی است که به سیمی جدا از آژیر متصل است و با استفاده از این کلید می توان برای مواقع ضروری که آژیر فعال است، آن را غیر فعال کرد.
چراغ ال ای دی فعال و غیر فعال بودن دزدگیر را نشان می دهد. به همین دلیل این چراغ بایستی در مکانی نصب شود که قابل رویت باشد. برای اینکار بهترین مکتم نصب روی داشبورد است.
نصب این آنتن می تواند محدوده پوشش دهی ریموت را افزایش دهد به همین دلیل توصیه می شود برای بازدهی بهتر آنتن را نصب کنید.
آژیر دزدگیر خودرو دو سیم مثبت و منفی دارد. سیم مثبت آژیر باید به سیم برق مثبت و سیم منفی به کف اتصال شود.
سیستم های سنسور دزدگیر باید به سیم های نشانگر باز بودن درهای خودرو نصب شوند. برای اتصال درست این سیم ها بایستی نهایت دقت را به خرج داد. با نصب این سنسورها هنگام بروز خطر آژیر به صدا در می آید.
سیم برق دزدگیر باید به صورت مستقیم به باتری نصب شود تا در صورت خاموش بودن خودرو، دزدگیر کار کند.
در آخر پنل هایی که برداشته بودید را در جای خود قرار دهید. درآخر در این مقاله به آموزش نحوه نصب دزدگیر خودرو پرداختیم. امیدوارم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد و ممنون که در فنی پارس ما را همراهی کردید.