فرآیند شستشوی لباس توسط ماشین لباسشویی مستلزم پر شدن دیگ با حجم معینی از آب می باشد. به عبارت دیگر، وارد شدن آب به داخل ماشین لباسشویی، فرآیند شستشوی لباس ها را اجرایی می کند. در برخی مواقع و به دلایل مختلف، محفظه داخلی لباسشویی آبگیری نمی شود. این موضوع مختل شدن فرآیند شستشو را به دنبال دارد. تنها چاره کار در این شرایط، یافتن علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و رفع مشکل ایجاد شده می باشد.
اگر ماشین لباسشویی شما هم با مشکل آبگیری کردن روبه رو شده است، توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مطلب شما را با علت آبکشی نکردن لباسشویی سامسونگ، دوو، ال جی، آبسال و دیگر برندها و نحوه رفع این مشکل آشنا خواهیم کرد. همچنین در صورتی که می خواهید آموزش تعمیرات لوازم خانگی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید این دوره را در آموزشگاه فنی ثبت نام کنید.
آبگیری نکردن ماشین لباسشویی یکی از مشکلات ماشین لباسشویی است که بسیاری از کاربران این دستگاه با آن روبه رو می شوند. دلایل گوناگونی باعث بروز این مشکل در ماشین های لباسشویی می شوند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
در مواقعی، علت آبگیری نکردن لباسشویی به پارگی و فرسودگی شیلنگ های تامین آب دستگاه مربوط می شود. عملیات آبگیری با اتصال شیلنگ های لاستیکی تامین کننده آب لباسشویی به شیر آب شهری انجام میپذیرد. به طور معمول، این لوله ها از جنس پلاستیک باکیفیت و به طول 2 تا 3 متر می باشند. در بخش انتهایی شیلنگ ها معمولا فیلترهای کوچکی، به منظور جلوگیری از ناخالصی ها و رسوبات موجود در آب به محفظه داخلی دستگاه تعبیه شده است.
در طی گذشت زمان، شیلنگ ها دچار پارگی یا ترک خوردگی می شوند. همچنین، گیر کردن اجسام خارجی یا تجمع رسوبات، گرفتگی و انسداد شیلنگ های تامین آب را در پی دارد.
برای اطمینان حاصل کردن از سالم بودن شیلنگ ها می توان اتصالات را باز کرد. با قرار دادن یک سر شیلنگ در سطل، می توان از مسدود نبودن مسیر جریان آب مطمئن شد. در صورت فرسودگی و غیر قابل استفاده بودن شیلنگ، می بایست نسبت به تعویض اتصالات اقدام نمود.
آلوده و کثیف شدن فیلتر ورودی دستگاه را می توان دیگر علت دیگری برای پر نشدن آب در لباسشویی قلمداد نمود. فیلتر تعبیه شده در قسمت ورودی، وظیفه جلوگیری از نفوذ کرک و پرز به داخل پمپ دستگاه را بر عهده دارد.
کثیف شدن این قطعه در اثر رسوبات و آلودگی ها، مشکلاتی مانند عدم آبگیری، لرزش، ارتعاش و تولید صدای زیاد دستگاه را به دنبال دارد. در میزان کثیف شدن فیلتر، جنس سختی آب منطقه بسیار تاثیرگذار است.
تمیز کردن و زدودن آلودگی ها و رسوبات فیلتر، از بهترین راهکارها برای رفع این مشکل می باشد. همچنین، مناسب است که فیلتر دستگاه برای سالی حداقل یکبار تمیز و نظافت شود.
کنترل و مدیریت جریان آب سرد و آبگرم به داخل لباسشویی، توسط شیر تامین آب ورودی انجام می شود. گذشت زمان و جریان یافتن آب در شیر، به تدریج منجر به خرابی و گرفتگی این قطعه می شود. در این شرایط فرآیند آبگیری دستگاه صورت نمی گیرد. با بررسی و ارزیابی شیر ورودی می توان از صحت و سلامت و جریان یافتن آب در آن اطمینان حاصل نمود. در صورت خرابی و معیوب شدن شیر، بهترین راهکار تعویض این قطعه می باشد.
بروز اشکال در عملکرد تایمر و برد الکترونیکی لباسشویی می تواند دلیل دیگری برای آبگیری نکردن لباسشویی باشد. در مدلهای قدیمی لباسشویی از تایمر مکانیکی استفاده می شد. در مدل های جدید برد الکترونیکی جایگزین این قطعه شده است.
کارکرد شیر برقی در لباسشویی به وسیله تایمر صورت می گیرد. برد یا تایمر، جریان الکتریکی را به اجزای مختلف دستگاه از جمله شیر برقی هدایت می کند. این فرآیند غالبا در هنگام مرحله آبگیری دستگاه اجرایی می شود.
بروز مشکل در تایمر موجب عدم تامین ولتاژ مناسب برای کارکرد شیر برقی و متعاقب آن، عدم آبگیری دستگاه می شود. در این شرایط، راهکار مناسب، تعویض برد یا تایمر لباسشویی است.
پایین بودن و نوسان داشتن فشار آب، از دیگر دلایل آبگیری نکردن لباسشویی محسوب می شود. این مشکل در ساختمان های چند طبقه و بلند مرتبه بیشتر به چشم می خورد. ماشین لباسشویی برای آغاز سیکل شستشو نیاز به حجم معینی آب دارد.
عدم تامین آب به میزان مورد نیاز، مختل شدن سیکل شستشو را در پی دارد. علاوه بر این، شیر برقی دستگاه به منظور عملکرد بهینه، نیاز مبرم به حداقل فشار آبی برابر با 20 psi دارد. در چنین شرایطی پایین بودن فشار آب، علت اصلی آبگیر نشدن دستگاه می باشد.
معیوب شدن سوئیچ فشاری سطح آب، می تواند در آبگیری نکردن ماشین لباسشویی تاثیرگذار باشد. کنترل ولتاژ برق ورودی به شیر برقی، توسط این سوئیچ انجام می شود. جریان الکتریکی از برد الکترونیکی یا تایمر دستگاه به سوئیچ فشار منتقل شده و سپس به سمت شیر برقی هدایت می شود.
با رسیدن حجم آب داخل دیگ به میزان مناسب، سوئیچ فشاری با قطع کردن جریان الکتریکی شیر برقی، عملیات آبگیری را متوقف می کند. در ادامه، جریان برق به موتور دستگاه انتقال یافته که در نتیجه این امر چرخش دیگ لباسشویی آغاز می شود.
بروز مشکل در سوئیچ فشار، انجام این فرآیندها را با اختلال مواجه می سازد. به همین دلیل پروسه آبگیری لباسشویی به خوبی صورت نمی گیرد. تست و بررسی سلامت سوئیچ سطح آب به وسیله دستگاه مولتی متر و توسط تعمیرکار ماشین لباسشویی انجام می شود.
در بسیاری مواقع، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی از خرابی و معیوب شدن شیر برقی ناشی می شود. وصل و قطع کردن و کنترل جریان آب، از وظایف اصلی شیر برقی تلقی می گردد. به محض روشن شدن لباسشویی و انتخاب برنامه شستشو، فرمان های لازم از برد الکترونیکی به قطعه شیر برقی صادر می شود. در صورت رسیدن آب داخل دیگ به حد استاندارد، شیر برقی با کمک هیدروستات، اقدام به قطع کردن جریان آب می کند. با قطع شدن جریان آب، سیکل شستشوی دستگاه آغاز می گردد.
بر این اساس، خراب شدن شیر برقی، به صورت مستقیم با آبگیری نشدن لباسشویی ارتباط دارد. در صورت اطمینان حاصل کردن از خرابی شیر برقی، می بایست در اسرع وقت نسبت به تعویض این قطعه اقدام نمود.
مضاف بر این، کثیف بودن جا پودری، خرابی کلید پاور و معیوب شدن میکرو سوئیچ نیز می تواند علت آبگیری نکردن لباسشویی باشد. با توجه به تخصصی بودن فرآیند عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی، مناسب است که این پروسه توسط تکنسین های کاربلد و با تجربه انجام شود. در این حالت، رفع مشکل دستگاه در کوتاه ترین بازه زمانی صورت می گیرد.
ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود؟ اگر ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود یا نمی چرخد ، یا چیزی در شلنگ تخلیه ماشین لباسشویی گیر کرده یا پمپ خراب شده است. تعمیر این مشکل کار آسانی است.
با خاموش کردن دستگاه و خالی کردن آب کار را شروع کنید.
آب را از دیگ ماشین لباسشویی خارج کنید
نکته: با قرار دادن شیلنگ تخلیه بر روی زمین نزدیک چاه یا در سطل ، آب درون لگن لباسشویی را تخلیه کنید. برای جلوگیری از تمام شدن آب باقی مانده ، شلنگ را محکم کنید.
وقتی ماشین لباسشویی خالی شد ، جلوی آن را روی قوطی های رنگ قرار دهید.
ماشین لباسشویی را بالا بیاورید و دو پیچ را که پنل جلویی را محکم کرده اند بردارید. عکس زیر نشان می دهد که پیچ هایی را که پنل جلویی را در جای خود نگه داشته اند کجا پیدا کنید.
قبل از انجام هرگونه کار با ماشین لباسشویی ، مطمئن شوید که دستگاه به طور کامل از برق جدا شده است.
لبه پایینی پانل را به سمت بیرون بکشید و قسمت بالای آن را “باز کنید”.
نکته حرفه ای: در برخی از انواع لباسشویی ها ، برای دسترسی به پمپ باید کل پوسته را بردارید.
پمپ دارای یک محفظه شفاف است ، بنابراین اگر لباس یا شی در پمپ گیر کرده باشد دیده می شود.
گیره ای که شلنگ را در قسمت پایین لگن نگه داشته است شل کرده و شلنگ را بردارید.
نکته حرفه ای: یک سطل و اسفنج مناسب داشته باشید. هر آبی که در دستگاه باقی مانده باشد ممکن است در این مرحله خارج شود.
تسمه را از قرقره در قسمت پایینی پمپ آب ماشین لباسشویی بردارید و در صورت قابل مشاهده بودن گرفتگی ، آن را بیرون بکشید.
نکته حرفه ای: اگر گرفتگی را در پمپ یا شیلنگ تخلیه ماشین لباسشویی که در نزدیکی پمپ است، مشاهده نمی کنید ، ممکن است در خروجی محل اتصال شیلنگ به ته لگن لباسشویی چیزی گیر کرده باشد.
اگر هیچ چیزی شلنگ یا پمپ تخلیه ماشین لباسشویی را مسدود نکرده باشد ، ممکن است پمپ خراب شده باشد. در بیشتر موارد ، صدای پمپ خراب را می شنوید و اگر فوراً آن را تعویض نکنید ، نشتی شروع می شود. برای انجام این کار ، سه پیچ نگهدارنده پمپ را روی ماشین لباسشویی باز کرده و آن را از دستگاه جدا کنید.
یک پمپ جدید بخرید توجه داشته باشید که پمپ با نمونه قبلی مطابقت داشته باشد.
با جستجوی مارک و شماره مدل ماشین لباسشویی خود می توانید پمپ جدیدی خریداری کنید.
نکته حرفه ای: شماره مدل ها معمولاً روی صفحه فلزی کوچکی که در زیر درب یا بالا آن یا پشتی دستگاه قرار دارد ثبت می شود. تمام اطلاعات صفحه را ذخیره کنید.
پمپ جدید را نصب کنید. آن را با پیچ وصل کنید و به شیلنگ ماشین لباسشویی وصل کنید ، سپس تسمه را دوباره نصب کنید.
منبع: familyhandyman
در این مطلب به بررسی دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و نحوه رفع این مشکل پرداختیم. دلایلی که در این مطلب اشاره شد از رایج ترین علل بروز این مشکل در ماشین های لباسشویی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرات این لوازم خانگی و نحوه عیب یابی و تعمیر آن توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی آموزشگاه فنی ثبت نام کنید.