یکی از مراحل نقاشی خودرو، بتونه کاری است. در مقاله لیسهگیری خودرو و کاربرد آن به این موضوع اشاره کردیم، زمانی که خودروی شما دچار تصادف میشود باید به صافکار، نقاش مراجعه کنید تا مشکلتان برطرف شود.
بعد از انجام صافکاری خودرو نوبت به رنگ خودرو و نقاشی آن میرسد. نقاشی خودرو، نیاز به یک زیر سازی مناسب دارد که بتونه کاری، اولین مرحله زیرسازی خودرو است. بتونه، کاربردیترین ماده در بتونهکاری است.
خیلی از افراد با این ماده آشنایی چندانی ندارند و نحوه صحیح استفاده کردن از آن را نمیدانند. برای آشنایی بیشتر درباره این موضوع می توانید از کارشناسان ما در واحد آموزش صافکاری خودرو کمک بگیرید.
در این مقاله قصد داریم به طور کامل به تشریح این ماده بپردازیم.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مهاجرت صافکار+بهترین کشور برای مهاجرت
بتونه بدنه خودرو، یکی از مهمترین فرآیندها در تهیه و رنگ آمیزی پایه خودرو در هر صافکار، نقاشی میباشد.
بتونه یک رنگ بسیار غلیظ و ضخیم با خاصیت پرکنندگی است که به راحتی قابل استفاده میباشد و به صورت خمیری یا خامهای عرضه میشود. بتونه برای ترمیم بینظمیها یا فرورفتگیهای ایجاد شده روی سطح بدنه خودرو و آمادهسازی آن برای فرآیندهای بعدی استفاده میشود.
اگرچه اکثر بتونههای خودرو بسیار متنوع هستند و میتوان از آنها بر روی پایههای مختلف استفاده کرد، اما برخی از آنها بهطور مخصوص برای استفاده روی یک ماده خاص، مانند بتونههای پلاستیکی طراحی شدهاند.
برای افزایش کیفیت کار، انتخاب و استفاده درست از بتونه از جنبه مهمی برخوردار است.
در حال حاضر پرکاربردترین نوع بتونه خودرو در کارگاههای رنگ، بتونه پلی استر است. بتونه پلی استر محصولی است که از 2 جزء تشکیل شده است. هنگامی که بتونه مخلوط میشود، یک واکنش شیمیایی گرمازا ایجاد میکند که باعث خشک شدن و سفت شدن بتونه میشود.
استفاده از بتونه به شما این امکان را میدهد که سطح فلزی یا پلاستیکی را یکنواخت کنید و قسمت مورد نظر را صاف کنید. بتونه به عنوان یک عنصر پشتیبانی و چسبندگی برای رنگهای پایه نقش اساسی ایفا میکند. یکی از ویژگی های اساسی یک بتونه با کیفیت، رفتار خوب سنباده و تسطیح است.
علاوه بر این، بتونه پلی استر نمی تواند به عنوان آستر برای رنگهای نهایی عمل کند، زیرا پس از سنباده زدن، باید یک روکش پرایمینگ اعمال کنید که به عنوان یک پوشش عایق و لنگر عمل میکند.
بتونههای پلی استری نیز همچون بتونه اپوکسی ساختاری دو جزئی دارند. رزین بکار رفته در تهیه این بتونه غیر اشباع است و برعکس بتونه اپوکسی سخت کننده آن، پرآکسیدهای آلی هستند. این بتونه با توجه به سطح آسیب دیده مورد استفاده قرار میگیرد و سختکنندههای آن تغییر می کند.
جنس بتونه اپوکسی از رزین است. این بتونه معمولا در تعمیر قسمتهای پلاستیکی کاربرد دارد و ساختار آن دو جزئی است. بتونه اپوکسی دارای چسبندگی بسیار خوبی است و ضد زنگ می باشد. از معایب این بتونه می توان به ضعیف بودن عایق آن اشاره کرد در نتیجه در نقاشی خودرو، اگر ملاک عایق بیشتر باشد، از این بتونه نمی توان استفاده کرد. از نظر سمباده خوری نیز این بتونه ضعیف عمل می کند.
ساختار تشکیل دهنده این بتونه رزین الکید و نیترو سلولز است. کاربرد این بتونه صیقل دادن به آسیب های سطحی و کم عمق است. این بتونه نیز دو جزئی است.
واقعیت این است که عمل بتونه کاری هرچقدرم به طور دقیق انجام شود ، پولیش کاری خودرو در پایان پروسه صافکاری ضروری است زیرا ماده استفاده شده در بتونه ها به صورت سیال هستند و در صورت برخورد کردن آنها با ذرات معلق هوا، ناحیه بتونه شده دچار ناهمواری و زبری می شود. پس در نتیجه پس از بتونه کاری و صافکاری ناحیه آسیب دیده باید پولیش کاری شود.
مهمترین عامل در صافکاری خودرو با رنگ، بتونه کاری است. انتخاب درست و متناسب نوع بتونه در بتونه کاری باعث افزایش عمر رنگ پاشی خودرو می شود.
بتونه کاری امری تخصصی می باشد و اگر به درستی انجام نشود نتیج نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت از این رو بهتر است برای مراجعه به بهترین مرکز، از کارشناسان ما در آموزشگاه فنی پارس مشاوره بگیرید.