با آغاز فصل گرما و بالا رفتن دمای هوا، می بایست نسبت به تبدیل حالت زمستانی به تابستانی پکیج دیواری اقدام نمود. همچنین، با شروع فصل سرما و به منظور تامین گرمایش محیط، تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در دستور کار افراد قرار می گیرد.
در صورتی که قصد تغییر حالت پکیج از تابستانه به زمستانه یا برعکس را دارید، این مطلب را تا انتها بخوانید. همچنین اگر به تعمیر این دستگاه علاقه مند هستید می توانید به دوره تعمیرات پکیج دیواری مراجعه نمایید.
به طور کلی، پکیج های شوفاژ دیواری از دو حالت زمستانه و تابستانه برخوردار می باشند. هرکدام از این حالت ها متناسب با شرایط آب و هوایی و فصل، تنظیم می شوند. حالت تابستانه پکیج در روزهای گرم و با افزایش دمای هوا مورد استفاده واقع می شود. تنظیم پکیج بر روی حالت تابستانه، علاوه بر گرم کردن آب بهداشتی و مصرفی، صرفه جویی در مصرف انرژی را رقم می زند.
در مقابل حالت زمستانه پکیج دیواری ضمن افزایش دمای آب، گرمایش مورد نیاز محیط را محقق می سازد. به عبارت دیگر، تبدیل حالت زمستانی به تابستانی در پکیج موجب انتقال و توزیع گرمای مطبوع به تمامی قسمت های محیط می شود.
در صورت تنظیم پکیج بر روی حالت زمستانه، با باز کردن آبگرم، رادیاتورهای گرمایشی انرژی ذخیره شده گرمایی را مورد استفاده قرار می دهند. در این حالت، آبگرم مصرفی با دما و فشار مناسب در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد. با بسته شدن شیر آبگرم، دستگاه پکیج دیواری، نسبت به گرم کردن آب موجود در رادیاتورهای گرمایشی می کند.
قبل از تبدیل حالت زمستانی به تابستانی در پکیج دیواری، می بایست از سلامت و عدم گرفتگی مسیر دودکشها اطمینان حاصل نمود. مسدود شدن و وجود مانع در مسیر دودکش، می تواند منجر به بروز خطرات جدی و ناخوشایند شود. همچنین، در صورت اقدام نکردن برای هواگیری پکیج، باید این موضوع را در اولویت قرار داد.
حتما بخوانید: چرا پکیج نشتی آب دارد؟
1.اولین اقدام جهت تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در پکیج دیواری بوتان، خاموش کردن و راه اندازی مجدد دستگاه می باشد.
2.در مرحله بعد باید نسبت به تنظیم و کنترل درجه فشار پکیج اقدام نمود. فشار معمول برای دستگاه 1/5 بار است. چنانچه فشار پکیج از این میزان کمتر باشد می بایست، درصدد افزایش فشار دستگاه برآمد. افزایش فشار پکیج دیواری بوتان از طریق شیر پرکن صورت می گیرد.
3.در مرحله بعد باید از باز بودن مسیر دودکش مطمئن گردید. سپس فلکه های تعبیه شده در زیر پکیج باز می شوند.
4.در ادامه این فرآیند، باز کردن شیرهای ورودی و خروجی رادیاتورها و شوفاژ در دستور کار قرار می گیرد.
5.پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، حالت پکیج را بر روی وضعیت زمستانه فعال می کنیم.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که سبز شدن صفحه نمایش مربوط به وضعیت کارکرد پکیج، موید عملکرد صحیح و بهینه دستگاه می باشد.
نکته: چنانچه در هنگام تنظیم پکیج بر روی حالت زمستانه، برخی از بخش های بدنه رادیاتور گرم و بخشی دیگر سرد باشد، حکایت از هوا گرفتن و رسوب گرفتگی دستگاه دارد. این امر مانع از انجام عملکرد بهینه پکیج می شود. بنابراین باید نسبت به هواگیری پکیج اقدام نمود.
در حالت زمستانه، همواره مشعل دستگاه روشن بوده و به منظور گرم کردن فضا، آبگرم به رادیاتورها انتقال پیدا می کند.
حتما بخوانید: بررسی علائم خرابی برد پکیج دیواری بوتان
بر روی پنل پکیج دیواری ایران رادیاتور سه ولوم مختلف تعبیه شده است. ولوم کوچک طراحی شده در سمت راست برای خاموش و روشن شدن دستگاه به کار می رود. قرار گرفتن ولوم بر روی حالت یک و حالت صفر به ترتیب نمایانگر روشن و خاموش بودن پکیج ایران رادیاتور می باشد. ولوم وسطی برای تنظیم میزان دمای آب مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. ولوم تعبیه شده در سمت چپ برای تبدیل حالت تابستانه به زمستانه در پکیج دیواری ایران رادیاتور کاربرد دارد.
برای تغییر حالت پکیج از تابستانه به زمستانه در ابتدا می بایست نسبت به خاموش کردن دستگاه اقدام نمود. در مرحله بعدی از باز بودن شیرهای مربوط به رفت و برگشت رادیاتور باید اطمینان حاصل کرد.
پس از باز کردن کلیه شیرها بایستی نسبت به هواگیری پکیج اقدام کنید. در ادامه می بایست فشار پکیج را تنظیم کنید. در مرحله بعدی و به منظور فعال شدن حالت زمستانه پکیج دیواری ایران رادیاتور، ولوم سمت چپ دستگاه را از روی حالت صفر برداشته و آن را تنظیم کنید. این ولوم مربوط به ترموستات مدار شوفاژ پکیج می باشد.
حتما بخوانید: 10 علت خاموش شدن پکیج دیواری و نحوه رفع آن
فرآیند تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در پکیج دیواری ایساتیس همانند پکیج های بوتان و ایران رادیاتور صورت می گیرد. براین اساس، در ابتدا می بایست پکیج را خاموش کرده و از باز بودن شیرهای آب پکیج و رادیاتور اطمینان حاصل کنید. سپس بررسی کنید که آیا فشار پکیج تنظیم بوده و بر روی عدد 1/5 بار است یا خیر.
در صورت اطمینان از تنظیم بودن فشار پکیج، دودکش را نیز بررسی نمایید. پس از این مرحله پکیج را بر روی حالت زمستانه قرار دهید.
برای تبدیل حالت تابستانه به زمستانه پکیج دیواری تاچی نیز همانند روش های بالا اقدام می شود. براین اساس، در اولین اقدام دستگاه را خاموش کرده و سپس هواگیری و تنظیم فشار آب پکیج در دستور کار قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که فرآیند تغییر حالت پکیج های دیواری از تابستانی به زمستانی، متناسب با نوع و مدل دستگاه متفاوت می باشد. با این حال، انجام عملیات تغییر حالت پکیج دیواری چندان کار پیچیده و دشوار و سختی نمی باشد. علاوه براین، انتخاب حالت مناسب پکیج متناسب با فصل، در کاهش هزینه های مصرفی، نگهداری صحیح از پکیج، افزایش طول عمر و کارکرد بهینه پکیج، نقش بسزایی ایفا می نماید. بنابراین، با آمدن پاییز و زمستان، انتخاب حالت زمستانه نباید مورد غفلت واقع شود.
در این مقاله به بررسی نحوه تغییر حالت پکیج از زمستانه به تابستانه در انواع پکیج پرداختیم. در صورتی که علاقه مند به یادگیری پکیج دیواری هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر پکیج دیواری آموزشگاه فنی شرکت کرده و در مدت زمانی کوتاه به یک تعمیرکار و نصاب حرفه ای پکیج تبدیل شوید.