از اصلی ترین مشکلات موجود در سیستم های برقی ساختمان های امروزی که بسیاری از افراد از آن شاکی و ناراحت هستند، مربوط به سیم کشی آنها می باشد. در سیم کشی مربوط به ساختمان ها نکات زیادی وجود دارد که می بایست آنها را در نظر گرفت.
همچنین جهت شرکت در دوره آموزش برق ساختمان درجه 1 و 2 کلیک کنید.
افرادی که در این ساختمان ها قصد کار یا سکونت دارند، می بایست کیفیت مطلوبی از سیم کشی برق را شاهد باشند. کمبود پریزهای موجود، نبود ولتاژ کافی برای رفع نیاز های برقی موجود و غیره همگی به نقشه سیم کشی ساختمان ها وابسته بوده و با رعایت درست آنها می توان از تمامی آنها پیشگیری کرد. به همین سبب در فنی پارس، شما را با انواع سیم کشی ساختمان ها و نکات مربوط به طراحی آن را در میان خواهیم گذاشت.
تکنسین برق ساختمان که با تخصص کافی به طراحی و اجرای کامل سیستم سیم کشی ساختمان ها می پردازد، این توانایی را داشته که با طراحی درست یک نقشه سیم کشی، به تمام نیاز های مشتری خود پاسخ دهد.
رایج ترین طبقه بندی موجود در رابطه با سیم کشی برق ساختمان ها مربوط به روکار و یا توکار بودن سیم کشی هاست. سیم کشی های روکار که ساده ترین نوع سیم کشی ساختمان محسوب می شود، نیاز های دم دستی و اولیه را در سیستم های برقی رفع می کند و برای زمانی است که نقشه طراحی شده افراد، به طور کامل نتوانسته باشد نیاز های برقی دستگاه های الکتریکی مختلف را برطرف کند.
این سبک از سیم کشی، از زیبایی ظاهری ساختمان کم کرده و کیفیت کمتری از سیم کشی های توکار دارد. در سمت دیگر سیم کشی های توکار توسط لوله های مخصوصی که در معماری و بنایی ساختمان در نظر گرفته می شود، انجام شده و به شدت به تمیز بودن خروجی نهایی و زیبایی آن کمک خواهد کرد.
به طور کلی می توان 8 طبقه بندی مختلف را برای انواع سیم کشی برق ساختمان در نظر گرفت که افراد و تکنسین ها با علم و توانایی خود، به استفاده و بکارگیری آنها می پردازند. قصد داریم در ادامه انواع نقشه ها را به صورت خلاصه وار برای شما عزیزان شرح دهیم.
1) حقیقی: از نقشه حقیقی برای آگاهی کامل از چگونگی قرارگیری لوازم برقی موجود در ساختمان استفاده می شود.
2) مسیر جریان: با در دست داشتن این نقشه، می توان منشا هرگونه آسیب و اختلال وارد شده در مسیر های برق موجود در ساختمان را به راحتی و هر چه سریع تر پیدا کرد.
3) فنی و تک خطی: به منظور پیش بینی هزینه های کلی سیستم برق ساختمان از این نقشه استفاده می شود که در آن تک به تک جزئیات موجود را با علائم اختصاری مخصوصی توضیح داده و به صورت فشرده در کنار هم قرار می دهیم.
4) فرمان: مدارهایی که در سیستم برق کشی ساختمان نقش اصلی را دارند، به یک خط فرمان و سیستم کنترلی منظمی نیاز دارند که از نقشه های فرمان به این منظور استفاده می کنیم.
5) مدار قدرت: این نقشه نحوه توزیع جریان برقی ورودی به ساختمان ها و رسیدن این نیرو به خروجی های ساختمان را به خوبی ترسیم می کند.
6) مونتاژ: تابلو برق اصلی ترین نقش در کنترل سیستم های برقی ساختمان ها را برعهده داشته و این نقشه مونتاژ است که نحوه قرارگیری قطعات در آن را رسم می کند.
7) خارجی: نقشه خارجی نحوه ارتباط موجود بین اجزای مختلف سیستم برق ساختمان از جمله تابلوی برق و وسایل برقی را به ما نشان می دهد.
8) ترمینال ها: اگر بخواهیم برای دو نقشه پرجزئیات خارجی و ترمینال یک جایگزین مناسب در نظر بگیریم می توانیم از نقشه ترمینال ها استفاده کنیم که در آن سیم هایی که ورودی و خروجی را در تابلوهای فرمان برعهده دارند، به زیبایی ترسیم شده اند.
جهت کسب اطلاعات در مباحث ولتاژ برق ساختمان روی لینک بزنید.
پلان های کلی ای که در نقشه سیم کشی برق کشی ساختمان ها در نظر گرفته می شوند، شامل سیم کشی های مربوط به پریز تلفن، پریز های برق و روشنایی ساختمان می باشد. این سه پلان اصلی در کنار هم پایه ای ترین نیاز های برقی کل ساختمان را برطرف می کنند.
تکنسین ها در این شرایط نقشه کلی موجود در سر خود را به چند پلان جداگانه تبدیل می کند تا فرایند برق کشی ساختمان به صورت ساده تری امکان پذیر باشد. در این پلان ها، تمام قطعات از جمله روشنایی ها و پریزهایی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد درنظر گرفته شده و سپس نحوه ارتباط این خروجی ها با تابلوی برق ترسیم می گردد.
از حساس ترین مراحل ساخت یک ساختمان، بحث برق کشی استفاده شده در آن است، این موضوع برای ساکنان ساختمان ها از اهمیت زیادی برخوردار است. تکنسین برق ساختمان با درنظر گرفتن همه جوانب موجود در ساختمان و با بررسی نقشه معماری ساختمان ها، نقشه سیم کشی ساختمان مدنظر را در مرحله اول انجام داده و بر طبق آن به سیم کشی و برق رسانی به همه بخش های ساختمان می پردازد.
از آنجایی که در این مرحله تمام اقدامات به صورت توکار و توسط لوله های مخصوص صورت می گیرد، هر قسمت از کار که با نقص روبرو شود، می بایست به بافت ساختمان آسیب وارد کنیم تا بتوانیم آسیب مدنظر را رفع گردانیم، این موضوع اهمیت یک نقشه درست و دقیق را به ما نشان می دهد.
در مرحله بعدی، لوازمات و امکانات لازم را باید در اختیار داشته باشیم، به طور معمول همه لوازم مورد نیاز را بررسی و مدنظر قرار داده و این نیازها را به اطلاع کارفرما می رسانیم؛ سیم های مورد استفاده و مقدار آنها، انواع و اقسام فیوزهایی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد و تک تک جزئیات می بایست در این مرحله مدنظر قرار گیرد.
جمع بندی
برق کشی استفاده شده در همه ساختمان های امروزی از حساسیت بالایی برخوردار است و وجود یک مشکل کوچک در هر قسمت از آن، به احتمال زیاد سایر قسمت ها را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.این موضوع اهمیت بکارگیری یک نقشه منسجم و منظم را به ما گوشزد می کند، طراحی یک نقشه سیم کشی ساختمان خوب، فقط از یک متخصص و تکنسین حرفه ای بر خواهد آمد و بدون توجه به این موضوع، قطعا با مشکلات و آسیب های زیادی روبرو خواهید شد. در فنی پارس تمام ریزه کاری های مربوط به سیم کشی ساختمان را با شما در میان گذاشتیم تا بتوانید در سیم کشی های ساختمان های خود با در نظر گرفتن آن بهترین کیفیت خروجی را تحویل بگیرید.