علت داغ شدن گوشی های اندروید و آیفون
بالا رفتن حرارت گوشی های تلفن همراه، یکی از مشکلات رایجی است که همه ما با آن مواجه شده ایم. این مشکل ارتباطی به اندروید یا آیفون بودن گوشی ندارد و در همه گوشیها، چه از نوع اندروید و چه آیفون، پیش می آید. بی توجهی به این اتفاق، ممکن است منجر به آسیب دیدن گوشی شده و هزینه بردار شود. دلیل داغ شدن گوشی، به عوامل مختلفی چه از لحاظ سخت افزاری و چه نرم افزاری بستگی دارد. ما در این مقاله سعی کرده ایم، فهرستی از مهم ترین دلیل این اتفاق را شرح داده و آگاهی شما را در این زمینه بالا ببریم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
دلایل داغ شدن تلفن همراه چیست؟
علت داغ شدن گوشی نو چیست؟ چرا گوشی داغ و خاموش میشه؟ علت داغ شدن گوشی زمان شارژ و یا استفاده از داده تلفن همراه؟ از جمله مشکلاتی است که تقریبا همه افراد با آن روبه رو شده اند. داغ شدن گوشی به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که هم شامل نرم افزار هم سخت افزار می شود. اگر شما هم دچار این مشکل شده اید دلایل و راه حل های زیر را بخوانید تا به شما در حفظ سلامت گوشی کمک کند.
علت های نرم افزاری داغ شدن گوشی
علت داغ شدن گوشی به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم می شود. در این قسمت دلایل نرم افزاری که باعث بالا رفتن حرارت گوشی می شود را بررسی می کنیم. توصیه ما این است که بعد از بررسی موارد زیر در صورت نیاز حتما با یک فرد متخصص صحبت کنید و تعمیر گوشی را عهده متخصص بگذارید. در غیر اینصورت اگر به تعمیرات علاقه دارید می توانید در دوره آموزش تعمیرات نرم افزار شرکت کنید.
استفاده مداوم از Hotspot, WiFi, data
امروزه به دلیل استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی معمولا همیشه وای-فای و یا دیتای موبایل همیشه روشن است، یکی از دلایل داغ شدن و بالا رفتن حرارت گوشی موبایل همین روشن بودن وای-فای، داده های موبایل و هات اسپات می باشد. بهتر است برای جلوگیری از داغ شدن گوشی زمانی که با اینترنت کار نمی کنید وای-فای و داده ها را خاموش کنید.
استفاده طولانی مدت از بلوتوث
ممکن است فکر کنید که دیگر از بلوتوث مانند سابق استفاده نمی شود اما استفاده از ساعت های هوشمند و هندزفری های بی سیم بسیار محبوب شده و اتصال بین گوشی و ساعت هوشمند یا هندزفری از طریق بلوتوث امکان پذیر است. اگر شما هم از این دو مورد استفاده می کنید و همیشه بلوتوث گوشی را روشن نگه میدارید ممکن است همین باعث داغ شدن گوشی شما شود.
بالا بردن نور صفحه گوشی
شما با توجه به راحتی چشم خود می توانید نور صفحه را کم و زیاد کنید هرچند که بالا بودن نور صفحه گوشی باعث آسیب رساندن به چشم شما می شود، باعث داغ شدن سریعتر گوشی می شود. اگر جزو آن دسته از افراد هستید که همیشه نور گوشی را تا اخر زیاد می کنید بهتر است نور آن را کاهش دهید و ببینید آیا تاثیری در خنک شدن گوشی شما دارد یا خیر.
استفاده از برنامه و بازی های سنگین و مخرب
استفاده از گوشی در مدت زمان بالا به دلیل انجام بازی هایی که گرافیک سنگین دارند، یکی از علت های شایع داغ شدن گوشی است. نصب این دسته از برنامه ها، بیشتر قسمت های CPU را درگیر کرده و سبب داغ شدن تلفن همراه می شود. از این رو؛ زمان استفاده و نصب این نوع از برنامه ها، توجه کنید که بیش از حد با آن ها کار نکرده و تا حد امکان از نصب این نوع از برنامهها خودداری کنید.
بالا رفتن حرارت به دلیل تنظیمات نادرست
برخی مواقع دلیل داغ شدن گوشی به تنظیمات آن مرتبط است. افزایش نور صفحهی نمایشگر، استفاده از تصویر زمینههای متحرک، ویجتهای بیش از حد روی صفحه و کار کردن خودکار برنامه های غیر ضروری، همگی از عوامل دخیل در بالا رفتن حرارت گوشی هستند. اگر تمام موارد گفته شده را مدیریت نمایید، گوشی شما حرارت نرمالی خواهد داشت.
داغ شدن گوشی به دلیل بروز رسانی نکردن برنامه ها
اگر احساس کردید که گوشی شما در حال داغ شدن است، شاید به علت آپدیت نشدن برنامه ها و یا سیستم عامل گوشی باشد. از این رو نسبت به آپدیت کردن آن ها اقدام کنید. باید بگوییم گاهی ممکن است، با بروز رسانی برخی برنامه ها گوشی شما شروع به داغ شدن کند؛ که در این زمان، باید برنامه را به حالت اولیه خود باز گردانده و یا منتظر آپدیت بعدی آن باشید.
نصب آنتی ویروسها
گاهی دلیل داغ شدن گوشی، به خاطر آنتی ویروسهایی است که برای جلوگیری از ویروسی شدن گوشی همراه خود نصب می کنید. برنامههای آنتی ویروس، در هر ورژنی که باشند، چه بر روی لپ تاپ و چه در تلفنهای همراه، بالاترین مصرف انرژی را داشته و روند داغ شدن گوشی را تسریع. بنابراین؛ اگر شما همواره برنامه های گوشی خود را بروز رسانی کرده و از بلوتوث کمتر استفاده میکنید، نیازی به نصب این نوع از برنامه ها ندارید.
پر شدن حافظه گوشی
از مهم ترین دلایل داغ شدن گوشی پر شدن حافظه داخلی آن می باشد. زمانی که حافظه داخلی گوشی پر می شود فشار زیادی به cpu وارد شده و در نتیجه داغ شدن گوشی را به همراه خواهد داشت.
علت های سخت افزاری داغ شدن گوشی
از علت های سخت افزاری داغ شدن گوشی می توان به دلیل آب خوردن، ضربه دیدن، رطوبت و پایین بودن کیفیت قطعات آن، دچار گرمای بیش از حد میشوند. در ادامه به بررسی علتهای سخت افزاری میپردازیم.
استفاده از کابل و آداپتور غیراصل
برای جلوگیری از کاهش عمر باتری گوشی و داغ شدن آن حتما از شارژر اصلی گوشی استفاده کنید. زمانی که شما از شارژر فرد دیگری استفاده می کنید اگر شارژر طرف قابل قوی باشد و گوشی شما برای آن طراحی نشده باشد حتما باعث بالا رفتن دمای گوشی و کاهش عمر باتری می شود. اگر هم از شارژر غیر اصل و تقلبی استفاده کنید باعث بالا رفتن دمای گوشی می شود. در کل استفاده نکردن از شارژر اصلی خیلی به ضرر شما تمام می شود این کار حتی باعث شارژ نشدن گوشی نیز می شود.
معیوب بودن رم و CPU گوشی
در بین گوشی های مختلفی که در بازار وجود دارند، برخی از آنها جزو آن دسته از گوشی هایی هستند که بسیار داغ می کنند. علت عمده ای که داغ شدن آنها دارد، خراب بودن یکی از تراشههای آن، نظیر رم یا سی پی یو است. اگر پس از استفاده کردن و یا استفادهی سبک از این دسته گوشیها، باز حرارت آنها بالا میرود، احتمالا یکی از قطعات آی سی خراب بوده و نیاز به تعویض دارد.
آسیب در دوربین
دلیل داغ شدن گوشی بر اثر آسیب دیدن دوربین آن، از دیگر دلایل سخت افزاری می باشد. دوربین گوشیها، ممکن است بر اثر ضربه دیدن، استفاده از قطعاتی با کیفیت پایین و یا آب خوردگی، در هنگام استفاده کردن سبب بالا رفتن حرارت گوشی شود. در این هنگام، هیچ راهی به جز تعویض کردن لنز و یا تعویض مدار آن نداریم.
معیوب بودن مدار آنتن
دلیل داغ شدن گوشی به واسطه اختلال در کارکرد مدار آنتن، از دیگر مشکلات است. مدار شبکه گوشی توسط یک سیم به مدار آنتن که در پشت گوشی و یا در قسمت بالا و پایین گوشی قرار دارد، متصل می شود. آسیب و نقص در هر کدام از این بخشها، سبب بالا رفتن حرارت گوشی میشود. برای پی بردن به این مشکل، تلفن خود را بر روی حالت هواپیما قرار دهید؛ اگر گوشی شما خنک شد، نسبت به تعمیر موبایل اقدام نمایید.
آسیب صفحه نمایشگر
همانطور که میدانید، قسمت زیادی از باتری گوشیها صرف تامین نور پس زمینه میشود. از این رو آسیب دیدن و ضربه در صفحه نمایش گوشی، سبب اختلال در عملکرد الکتریسیته شده و دلیل داغ شدن گوشی میشود.
داغ شدن گوشی آیفون و اندروید باعث خراب شدن گوشی می شود؟
به طور کلی داغ شدن گوشی طبیعی است و باعث خراب شدن گوشی نمی شود. در صورتی می توان گفت باعث خرابی گوشی می شود که داغ شدن ناگهانی باشد، بیش از حد معمول همیشه باشد و یا بعد از داغ شدن گوشی خاموش شود، در چنین شرایطی بهتر است خودسر آن را دستکاری نکنید و سعی کنید به تعمیرکار موبایل مراجعه کنید و علت را جویا شوید.
کلام پایانی
با توجه به مطالبی که به شما عزیزان ارائه نمودیم، باید گفت داغ شدن گوشی یک امر کاملا طبیعی است، به این خاطر که؛ در این دستگاه یک تراشهی قدرتمند در حال پردازشهای بسیار سنگین است. با توجه به مواردی که در بالا اشاره کردیم و رعایت نکات گفته شده، میتوانید روند داغ شدن گوشی خود را کاهش داده و مدت زیادی بدون خرابی از آن استفاده نمایید. دلیل داغ شدن گوشی به عوامل بسیار زیادی مرتبط است که در اینجا به اختصار به آنها اشاره نمودیم. امیدواریم که مطالب برای شما سودمند و مفید واقع شده باشد.