تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی
- 1 تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی
- 2 پکیج چیست؟
- 3 ویژگی های مشترک پکیج دیواری و پکیج زمینی
- 4 تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی چیست؟
- 5 تفاوت در عملکرد لوله کشی پکیج دیواری و پکیج زمینی
- 6 ویژگی های پکیج دیواری
- 7 مزایای پکیج دیواری
- 8 معایب پکیج دیواری
- 9 ویژگی پکیج زمینی
- 10 مزایای پکیج زمینی
- 11 معایب پکیج زمینی
- 12 محل نصب پکیج دیواری و پکیج زمینی
- 13 برای گرمایش از کف پکیج دیواری استفاده کنیم یا پکیج زمینی
- 14 پکیج دیواری بخریم یا پکیج زمینی؟
- 15 پرسش و پاسخ متداول
تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی
امروزه برای گرم کردن آب مصرفی و همچنین گرمایش محل زندگی از پکیج ها استفاده می شود. پکیج ها بسته به نوع کارکرد ویژگی های متفاوتی دارند و به دو گروه پکیج دیواری و پکیج زمینی تقسیم می شوند. در این مقاله قصد داریم تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی را برایتان شرح دهیم. تا در صورتی که تصمیم به خرید پکیج دیواری گرفته اید اما نمی دانید کدام یک از پکیج های دیواری یا زمینی برای محیط شما مناسب است، با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی در این مورد را بدست آورید و انتخاب درست و مناسبی را جهت خرید پکیج داشته باشید.
پکیج چیست؟
مجموعه ای از وسایل گرمایشی که علاوه بر تامین آب گرم برای گرم کردن خانه نیز استفاده می شود. با توجه به کارایی بالا، قیمت مناسب و فضای کمتر در منزل، توجه بسیاری از سازندگان منازل و مردم را به خود جلب کرده است، سازنده اینگونه تجهیزات با توجه به میزان مصرف مشتریان محترم اقدام به تولید نموده است. پکیج ها در دو دسته کف و دیوار هستند که با توجه به فاکتورهای ذکر شده در این مقاله باید بهترین پکیج را برای منزل خود انتخاب کنید.
بسته بندی ها علاوه بر محل قرارگیری آنها بر اساس نوع سوخت مصرفی نیز طبقه بندی می شوند. این دستگاه ها بسته به در دسترس بودن نوع سوخت و هزینه های مربوطه قابل استفاده هستند. پکیج های با استفاده از سوخت های مختلف را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
پکیج زمینی برقی، پکیج زمینی گازی، پکیج زمینی دوگانه سوز (گاز،گازوئیل)، پکیج سه زمینی (برق، گاز، گازوئیل)، پکیج دیواری برقی، پکیج دیواری گازی.
- برقی: در دو مدل دیواری و زمینی و بی صدا در بازار موجود است. به طور کلی این بسته نسبت به سایر پکیج ها دوستدار محیط زیست است.
- پکیج گازسوز: مانند پکیج برقی در دو مدل دیواری و دیواری در بازار موجود است و بی صدا می باشد.
- پکیج دوگانه سوخت: این پکیج کفی است که هم در محفظه موتور و هم در خارج از محل اقامت قابل نصب است.
- پکیج دیزلی: پکیج پکیج کفی Soz قابل نصب در خارج از موتورخانه و محفظه می باشد.
در صورت تمایل به یادگیری نصب پکیج دیواری می توانید در دوره آموزش نصب پکیج دیواری آموزشگاه فنی ثبت نام کنید.
ویژگی های مشترک پکیج دیواری و پکیج زمینی
از ویژگی های قابل توجه پکیج ها نسبت به تجهیزات گرمایشی دیگر که وظیفه گرم کردن محیط و آب مصرفی را دارند، این است که نوسانات بسیار کمی در سرد و گرم شدن آب دارند و شما در حین کار صدای بسیار کمی را می شنوید. از دیگر ویژگی های پکیج ها کم جا بودن آن ها است که با توجه به زندگی امروزی که اکثر افراد در آپارتمان ها زندگی می کنند، بسیار کاربردی و قابل نصب بر روی دیوار آشپزخانه است.
تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی چیست؟
مطمئنا پکیج دیواری و پکیج زمینی با یکدیگر تفاوت هایی دارند که اکنون به آن ها می پردازیم.
- معمولا از پکیج زمینی در ساختمان هایی مانند ویلاها یا خانه های چند طبقه استفاده می شود.
- پکیج زمینی دارای یک مخزن ذخیره آب هستند که در مواقع قطعی آب بسیار کاربردی هستند.
- پکیج زمینی گزینه مناسب تری برای محیط هایی که نیاز به گرمای بیشتری دارند، می باشد.
- امکان نصب پکیج زمینی در فضای بیرونی و بالکن وجود ندارد و مجاز نیست.
- پکیج زمینی فضای زیادی را اشغال می کنند.
- پکیج دیواری ابعاد کوچکتری دارند و فضای کمتری را اشغال می کنند.
- پکیج زمینی مخزن آب ندارند و به صورت لحظه ای آب را گرم می کند
تفاوت در عملکرد لوله کشی پکیج دیواری و پکیج زمینی
لوله کشی پکیج زمینی طبق قانون و ضوابط شرکت ها باید روی دیوار و پشت پکیج انجام شود و فاصله تقریبی لوله ها از سطح زمین بسته به نوع آن حدود 50 سانتی متر از کف است. و مارک بسته بندی در حالی که پکیج دیواری بالاتر از لوله های مدار و روی دیوار اجرا می شود و ارتفاع از کف باید یک متر در نظر گرفته شود.
ویژگی های پکیج دیواری
وجود پکیج دیواری باعث شد استفاده از موتورخانه ها جهت گرم کردن محیط توسط شوفاژ به فراموشی سپرده شود زیرا پکیج های دیواری قادر هستند، گرمایش محیط و همچنین آب مصرفی را تامین کنند. علاوه بر این هزینه نگهداری و تعمیرات پکیج دیواری در مقایسه با موتورخانه ها بسیار کمتر تر و مقرون به صرفه می باشد. مورد دیگری که نباید از آن گذر کرد، فضای کمی است که پکیج ها اشغال می کنند و این امکان را به شما می دهند که هر واحد پکیج دیواری مجزا داشته باشد. برای آموزش تعمیرات پکیج دیواری روی لینک کلیک کنید.
نکته ای را که باید جهت نصب پکیج دیواری در نظر داشته باشید استفاده از دودکش دوجداره می باشد تا هوای مورد نیاز پکیج از فضای بیرونی تامین شود و با انجام این کار ایمنی ساکنین حفظ شود و خطری آن ها را تهدید نکند.
مزایای پکیج دیواری
- بهینه بودن در مصرف انرژی
- بی صدا بودن
- تنظیم دلخواه دما
- جاگیر نبودن
- ایمنی بالا
- مقرون به صرفه در هزینه های نگهداری و تعمیرات
- استفاده به صورت مستقل در هر واحد
معایب پکیج دیواری
- در صورتی که فشار آب ساختمان نوسان داشته باشد در عملکرد پکیج اختلال ایجاد می شود.
- در خانه هایی با متراژ بالا پاسخگو نخواهد بود.
- عمر پکیج های دیواری در مقایسه با سیستم های مرکزی کوتاه تر است.
- در محلی که پکیج نصب شده باشد اکسیژن و رطوبت کاهش پیدا می کند.
ویژگی پکیج زمینی
شما می توانید پکیج های زمینی را در ابعاد متفاوت و براساس نیازتان تهیه نمایید. پکیج های زمینی مناسب آن دسته از افرادی است که مصرف آب گرم بالایی دارند یا در ساختمان بیش از یک حمام دارند زیرا پکیج های زمینی دارای مخزن آب هستند و همین امر باعث استفاده بیشتر آن در ویلا ها یا خانه های بزرگ شده است.
اگر قصد خرید پکیج زمینی را دارید حتما به این نکته توجه داشته باشید که پکیج های زمینی در دو نوع مشعل دار و بدون مشعل تولید می شوند. از پکیج های بدون مشعل در محیط های کوچکتر و از پکیج های مشعل دار در محیط هایی با متراژ بالاتر استفاده می شود. از آنجایی که پکیج های زمینی در ابعاد متفاوتی وجود دارند، در هنگام انتخاب آن باید متراژ محیط، تعداد طبقات، تعداد حمام ها را در نظر بگیرید تا پکیجی متناسب با نیازتان را تهیه نمایید.
پکیج های زمینی دارای مبدل مخزن دار یا صفحه ای
توجه داشته باشید پکیج های زمینی دارای مبدل صفحه ای در مقایسه با پکیج های دارای مبدل مخزن دار، ظرفیت و حجم کمتری دارند. همچنین پکیج های زمینی دارای مبدل صفحه ای برای ماطقی که آب شهری آن ها دارای املاح زیاد مناسب نیستند. چرا که فن های آن خیلی زود بر اثر رسوبات دچار گرفتگی می شود. در صورتی که تمایل به خرید پکیج زمینی دارای مبدل صفحه ای دارید، جهت رفع ان مشکل می توانید از رسوب گیرهای الکترونیکی استفاده کنید. در حالی که پکیج های زمینی مقاومت بیشتری در برابر رسوب زدگی دارند و مانند یک موتور خانه، این امکان را به شما می دهند تا آب گرم مصرفی را به صورت ذخیره داشته باشید.
مزایای پکیج زمینی
- توانایی تامین گرمای چند طبقه و یا محیط های بزرگ
- امکان ذخیره آب گرم به دلیل دارا بودن مخزن
- امکان استفاده همزمان از سیستم گرمایشی و آب گرم مصرفی
معایب پکیج زمینی
- ایجاد صدای نسبتا زیاد
- اشغال فضای زیاد
- در صورتی که دارای فن نباشد امکان نصب در فضای بیرونی را ندارد.
- ایجاد مشکلاتی در ترموستات و مخزن
- سخت بودن تنظیم دما
محل نصب پکیج دیواری و پکیج زمینی
همان طور که قبلا اشاره کردیم و از اسم پکیج دیواری مشخص است، محل نصب پکیج دیواری معمولا بر روی دیوار آشپزخانه یا دیوار بالکن است. در مقابل پکیج زمینی قرار دارد و بر روی زمین و در محیط های بسته و داخلی ساختمان نصب می شود به دلیل اینکه پکیج های زمینی دارای فن هستند و نباید در معرض وزش باد قرار بگیرند. این پکیج ها فضای بیشتری را اشغال می کند.
برای گرمایش از کف پکیج دیواری استفاده کنیم یا پکیج زمینی
بسیاری از کارشناسان و علاقه مندان بر این باورند که نصب و استفاده از پکیج دیواری در اتاق هایی که مدار گرمایش از کف ایجاد می شود مناسب نیست یا به عبارتی پکیج دیواری قدرت تولید آب گرم و به گردش درآوردن آن را ندارد. طول گرمایش لوله از کف یا به دلیل فشار زیاد وارد شده به دستگاه زودتر از زمان مقرر ذوب می شود اما در پکیج زمینی وضعیت متفاوت است از این پکیج برای تولید مدار گرمایش از کف استفاده می کند.
پکیج دیواری بخریم یا پکیج زمینی؟
برای اینکه بتوانید تصمیم درستی را جهت خرید پکیج بگیرید، باید تمام نکاتی را که تا به اینجا مطرح کرده ایم، در نظر بگیرید و به این نکته توجه کنید که هر یک از پکیج ها مزایا و معایبی دارند. مواردی مانند اینکه متراژ و اندازه محیط چقدر است یا چه میزان آب گرم مصرفی نیاز دارید، می تواند شما را در انتخاب مناسب یاری کند.
پرسش و پاسخ متداول
چه اقداماتی جهت نصب پکیج باید انجام داد؟
برای نصب پکیج توصیه می شود از شلنگ ها، لوله ها و اتصالات استاندارد استفاده کنید و طبق اصول نقشه شرکت سازنده مراحل نصب را انجام دهید. برای نصب پکیج زمینی حتما از محکم بودن دودکش مطمئن شوید تا ایمنی خود را تضمین کرده باشید.
نحوه کارکرد پکیج چگونه است؟
داخل پکیج قطعه ای به نام فلوسوئیچ قرار دارد که با، باز و بسته شدن آب گرم فرمان روشن شدن مشعل و پمپ را می دهد. گرمای آب لوله ها بر اساس حرارت ایجاد شده مرتبط با درجه ای است که شما مشخص کرده اید.
آیا استفاده از محافظ برق برای پکیج ضروری است؟
به دلیل اینکه در پکیج دیواری و پکیج زمینی از تجهیزات و قطعات حساسی مانند برد الکتریکی استفاده شده است، توصیه می شود، حتما از محافظ برق استفاده کنید تا بر اثر نوسانات برق آسیبی به هیچ یک از تجهیزات پکیج وارد نشود و مشمول پرداخت خسارت های احتمالی نشوید.
جمع بندی
نکته مهم این است که برای انتخاب بهترین گزینه گرمایشی برای خانه یا محل کار خود باید تمام جزئیات و شرایط خود را بررسی کنید و تفاوت پکیج ها را به خوبی بدانید. اگر فضای مد نظر شما کمتر از 300 متر است و مصرف آب گرم زیاد نیست و مکان مناسبی برای نصب پک های دیواری دارید، توصیه می کنم با توجه به دسترسی آسان و کم مصرف بودن در این مورد تردید نکنید. پکیج های دیواری از این نوع بسته بندی را برای خود تهیه کنید. اما اگر قصد نصب پکیج در فضای بزرگتری را دارید و شرایط فوق را برای نصب پکیج های زمینی دارید بهترین گزینه برای شما پکیج های زمینی است.
در این مقاله تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی و همچنین ویژگی های مشترک پکیج دیواری و پکیج زمینی را شرح دادیم تا بتوانید انتخاب مناسبی جهت تهیه پکیج داشته باشید. امیدواریم مطالب گفته شده مورد استفاده و مفید واقع شده باشد.