آموزش مرحله به مرحله سیم کشی برق کولر گازی

آموزش سیم کشی کولر گازی یکی از مهم ترین مراحل جهت نصب صحیح کولر گازی می باشد. کولرهای گازی متناسب با نوع و مدل، با جریان برق تکفاز و 220 ولت یا برق سه فاز 380 ولت کار می کنند. بر همین اساس، سیم کشی برق کولر گازی برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز این دستگاه از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
انجام نادرست و غیر اصولی این فرآیند می تواند منجر به خاموش شدن کولر گازی، خرابی و حتی آتش سوزی در ساختار داخلی سیستم شود. در صورتی که علاقه مند یادگیری نصب کولر گازی هستید و می خواهید به صورت حرفه ای در این حوزه فعالیت نمایید توصیه می کنیم در دوره آموزش نصب کولر گازی آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید.
با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب قصد داریم به آموزش گام به گام نحوه سیم کشی در کولرهای گازی بپردازیم، با ما همراه باشید.
ابزار لازم برای سیم کشی صحیح کولر گازی
انجام بهینه و مطلوب عملیات سیم کشی برق کولر گازی مستلزم برخورداری از ابزارها و تجهیزات لازم و ضروری در این زمینه می باشد. نوار چسب برق، سیم و کابل برق مورد نیاز، وارنیش، وایرشو و ابزارهایی مانند سیم لخت کن و سر سیم زن، از تجهیزات کاربردی و کارآمد برای سیم کشی و کابل کشی کولر گازی به شمار می روند.
کابل برق مورد نیاز برای کولر گازی متناسب با ظرفیت برودتی و حرارتی دستگاه در نظر گرفته می شود. به طور معمول، کولرهای گازی در ظرفیت متنوع 18000 الی 60000 (btu/hr) تولید می شوند.
برای ظرفیت های 18000 کابل 5/2 مناسب است. کابل 4 مناسب برای ظرفیت های 18000 الی 32000 و کابل 6 برای ظرفیتهای بالای 32000، از بهترین گزینه ها محسوب می شود.
حتما بخوانید: آشنایی با انواع گاز کولر گازی
مراحل آموزش سیم کشی کولر گازی
مرحله اول: جدا سازی عایق کابل برق
در اولین مرحله از سیم کشی برق کولر گازی می بایست عایق اولیه مربوط به کابل های برق جدا گردد. غالبا برای جداسازی این عایق ها از سیم لخت کن استفاده می شود. در نقشه سیم کشی کولر گازی چهار رشته سیم به چشم می خورد. به منظور ایجاد اتصال ایمن و مطمئن، مناسب است که طول سیم ها مطابق با نقشه سیم کشی دستگاه تنظیم گردد.
بنابراین، برای سیم اصلی به عنوان بلندترین و اولین کابل، طول 100 میلیمتر لحاظ می گردد. در این میان، برای کوتاه ترین سیم، طول 40 میلیمتر در نظر گرفته می شود. برای سایر کابل ها طول 60 و 80 میلیمتر لحاظ می شود. با این تفاسیر، طول کابل اصلی برق در نظر گرفته شده برای سیستم برق کولر گازی به ترتیب 40، 60، 80 و 100 میلیمتر اعمال می گردد.
مرحله دوم : جداسازی روکشهای سیم
جداسازی روکشهای سیم با سیم لخت کن صورت می گیرد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که روکش سیم های برق به اندازه 20 میلیمتر جدا می شود. همچنین، جدا کردن عایق های سیم باید با نهایت دقت و حساسیت صورت گیرد. چراکه آسیب وارد شدن به سیم می تواند فرآیند تامین انرژی الکتریکی را مختل نموده و مشکلاتی را برای دستگاه ایجاد سازد.
مرحله سوم از آموزش سیم کشی کولر گازی : وارد کردن وارنیش و وایرشو به سیم
در این مرحله، در ابتدا باید وارنیش را با دقت به سیم وارد کرده و پس از آن نوبت به وارد کردن وایرشو می رسد. در ادامه سیم های لخت شده مربوط به کابل اصلی و دوم را باید به یکدیگر متصل کرد. پس از متصل کردن سیم ها، وایرشو بر روی قسمت متصل شده قرار می گیرد. سپس با استفاده از سر سیم زن، نسبت به فشرده کردن انتهای وایرشو اقدام می شود. در نتیجه این امر، سیم های لخت با وایرشو پوشش داده می شوند.
مرحله چهارم: قرار دادن وارنیش بر روی وایرشو
در این مرحله از سیم کشی برق کولر گازی می بایست وارنیش را بر روی وایرشو قرار داد. به منظور قرار گرفتن صحیح و سفت و محکم شدن وارنیش، می توان با استفاده از شعله این تجهیز را حرارت داد. وارنیش با قرار گرفتن بر روی وایرشو، از بروز اتصالی و قطع جریان الکتریکی و به تبع آن، آتش سوزی سیستم برق کشی کولر گازی جلوگیری می کند.
مرحله پنجم : پیچیدن نوار چسب به دور سیم ها
پس از اطمینان حاصل کردن از قرار گرفتن سفت و محکم وارنیش، به منظور افزایش ضریب ایمنی و ایمن سازی، نوار چسب برق به صورت مجزا به دور سیم ها پیچیده می شود. پس از پیچیده شدن نوار چسب به دور تمامی سیمها و اتصالات، فرآیند سیم کشی کولر گازی خاتمه پیدا می کند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که اتصال سیم ها و کابل ها بر اساس نقشه سیم کشی، موجب کاهش و به حداقل رساندن حوادثی مانند آتش سوزی، برق گرفتگی و ایجاد شوک الکتریکی می شود.
آموزش نحوه سیم کشی کولر گازی
فرآیند سیم کشی برق کولر گازی می بایست به صورت دقیق و اصولی انجام شود. کوچک ترین اشتباه در این پروسه می تواند منجر به اختلال در مدار و پنل دستگاه گردد و باعث خرابی برد کولر گازی شود. بر همین اساس، در این بخش به صورت گام به گام به آموزش سیم کشی کولر گازی پرداختیم، برای انجام این کار :
1. در وهله اول نسبت به باز کردن درب تابلو برق و برداشتن درپوش های سیم کشی دستگاه اقدام نمود.
2.سپس باید سیم ها را مطابق با رنگ در ترمینال مربوطه متصل کرد. بر این اساس، سیم آبی به عنوان اتصال قدرت به ترمینال 1 متصل می گردد. همچنین، سیم زرد به منبع تغذیه، سیم قرمز به ترمینال 3 و سیم قهوه ای رنگ به ترمینال 2 اتصال پیدا می کند.
3.س از اطمینان حاصل کردن از متصل شدن درست سیم ها، درپوش سیم کشی در حالت اولیه خود قرار می گیرد.
نکته: لازم به ذکر است که برای اتصال سیم های برق کولر گازی هرگز نباید از کابل های چسب خورده و تکه تکه شده استفاده کرد. چراکه این کابل در اثر اضافه بار و تولید گرما، احتمال بروز آتش سوزی را افزایش می دهند. به منظور جلوگیری از این وقایع مناسب است که سیم های برق را به صورت مستقیم از جعبه فیوز تا کولر گازی اتصال داد. به منظور جلوگیری از هرگونه مشکل و اتصالی، سرویس سیستم سیم کشی کولر گازی به صورت سالیانه، کمک شایانی می نماید.
به طور کلی، جداسازی عایق کابل ها، تنظیم اصولی طول سیم ها، جداسازی روکش سیم ها در حدود 20 میلیمتر، وارد کردن وایرشو و وارنیش و کشیدن بر روی سیم ها و پیچیدن نوار چسب برق، از مهم ترین مراحل کابل کشی برق کولر گازی می باشد.
در آخر
امیدواریم با مطالعه این مطلب با نحوه سیم کشی در کولرهای گازی آشنا شده باشید و برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ممنون که در فنی پارس همراه ما بودید.