14 راهکار طلایی برای رفع مشکل هنگ کردن گوشی
هنگ کردن گوشی یعنی زمانی که گوشی کند کار میکند، تأخیر در عملکرد گوشی در برخی مواقع در حد یک تا دو ثانیه است؛ اما گاهی نیز به مدت طولانیتری اتفاق میافتد. اگر کندی در گوشی زیاد تکرار شود و یا زمان طولانی در همان وضعیت باقی بماند، افراد مجبور به خاموش کردن گوشی میشوند تا این مشکل را برطرف کنند. چه گوشی با سیستم عامل اندروید داشته باشید و چه با سیستم عامل iOS در هر حال ممکن است با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه شده باشید. اگر قصد دارید با موضوع هنگ کردن گوشی و روشهای رفع آن آشنا شوید این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
12 علت هنگ کردن گوشی اندروید و آیفون
هنگ کردن گوشی به دلایل زیادی اتفاق می افتد ممکن است گوشی خود را آپدیت نکرده اید و یا عمر گوشی شما تمام شده، در ادامه برای تشخیص علت هنگ کردن گوشی 12 علت آن را بررسی خواهیم کرد:
1- تمام شدن عمر مفید قطعات سخت افزاری گوشی
اگر گوشی شما مدت زمان طولانی است که کار می کند و یا قطعات آن را چندبار عوض کرده اید به این معنی است که عمر مفید قطعات سخت افزاری گوشی شما تمام شده است. می توان گفت تمام شدن عمر مفید قطعات سخت افزاری باعث کند کار کردن گوشی و هنگ کردن گوشی می شود.
2- عدم توجه به آپدیت و به روز رسانی سیستم گوشی
آپدیتهایی که برای سیستم عامل گوشیهای هوشمند ارائه میشوند، به رفع مشکلات گوشی مانند امنیت و عملکرد بهتر گوشی کمک میکنند. مشکلی که این آپدیتها ممکن است ایجاد کنند، پر شدن حجم حافظه گوشی میباشد. به طبع آن نیز با مصرف بیشتر انرژی موجب زود خالی شدن باتری میشوند و این امکان وجود دارد که تصور کنید عملکرد گوشی مانند گذشته نیست. این مشکل در گوشیهای قدیمیتر هوشمند شایع است ولی در گوشیهای جدیدتر این مشکل کمتر دیده میشود.
همچنین بخوانید: علت داغ شدن گوشی
3- شل شدن و یا آسیب رسیدن به قطعات سخت افزاری
در صورتی که گوشی تحت عوامل مختلفی مانند فشار، ضربه خوردن، ریخته شدن مایع روی آن، نوسانات برق، استفاده از کابلهای غیر استاندارد برای شارژ و … قرار بگیرد، میتواند به دلیل شل شدن قطعات و یا وارد شدن آسیب به آنها دچار کندی شود. کاهش سرعت و هنگ کردن گوشی در این موارد بسیار شایع است اما بسیاری از افراد به این موارد دقت نکرده و از گوشی خود به درستی استفاده و مراقبت نمیکنند.
4- نصب تعداد زیادی اپلیکیشن متنوع؛ از علتهای هنگ کردن گوشی
با توجه به افزایش برنامههایی که متناسب با شیوه زندگی افراد مختلف ارائه میشوند، افراد به دانلود و نصب اپلیکیشنهای مختلفی رو میآورند که همین موضوع باعث پر شدن فضای گوشی و بالا رفتن احتمال آسیب به سیستم آن خواهد شد. این اپلیکیشنها ممکن است به دلیل مشکلات کدنویسی آن، میزان زیادی از حافظه گوشی تان را پر کنند و مصرف باتری انها زیاد باشد که موجب خواهد شد تا با هنگ کردن گوشی روبرو شوید.
اپلیکیشنهای جدیدتری که توسط سازندگان آنها ارائه میشود، به مصرف بیشتر از باتری و حافظه گوشی نیازمند هستند که همین موضوع دلیل هنگ کردن گوشی هوشمند قدیمی میباشد. این مشکل در گوشیهای جدیدتر که RAM و CPU بهتری نسبت به انواع قدیمیتر گوشی دارند، خیلی مشهود نیست و ممکن است این نرم افزارها هیچ مشکلی در گوشی جدید ایجاد نکنند.
5- نصب اپلیکیشن های بد افزار
ممکن است از نرم افزارهایی روی گوشی خود استفاده نمایید که با بدافزارها و ارائه تبلیغات زیاد و غیر ضروری، حافظه و باتری گوشی را بیشتر مصرف کنند که همین موضوع موجب کاهش سرعت و کند شدن گوشی شما خواهد شد.
6- اجرا شدن اپلیکیشنها در حالت پس زمینه
بسیاری از برنامهها پس از استفاده کردن از آنها حتی در زمانی که از اپلیکیشن خارج شدهاید و دیگر از آن استفاده نمیکنید، باز هم در حالت بک گراند گوشی و یا پس زمینه باقی مانده و از باتری، RAM و CPU گوشی استفاده میکنند. برخی از این برنامهها مانند نرم افزارهای اجتماعی، مرورگرها و … هستند. اگر برنامههای گوشی را باز کنید، اما آنها را به طور کامل نبندید و اجازه دهید تا برنامهها از حافظه داخلی گوشی استفاده کنند، با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه خواهید شد.
7- چند قسمت شدن حافظه گوشی؛ از عوامل اصلی هنگ کردن گوشی
زمانی که از برنامههای متععدی استفاده میکنید، مثلاً بازی میکنید، عکس و فیلم روی گوشی خود را پاک میکنید، از رسانههای جمعی استفاده میکنید و یا در قسمت یادداشتهای گوشی خود متنی مینویسید و یا هر فعالیت دیگری را در گوشی خود انجام میدهید، در واقع حافظه گوشی شما به چندین بخش تقسیم شده است.
8- استفاده کردن از تصاویر پس زمینه متحرک روی گوشی
اگر از آن دسته از افرادی هستید که علاقه دارید از تصاویر متحرک روی بک گراند گوشی خود استفاده نمایید، سریعتر با مشکل هنگ کردن گوشی روبرو خواهید شد. هر چه گوشی شما قدیمیتر باشد، پردازنده و باتری سادهتری خواهد داشت؛ در نتیجه کند شدن گوشی با احتمال و سرعت بیشتری برای شما رخ خواهد داد.
9- آسیب دیدگی حافظه گوشی
اینکه از گوشی خود و حافظه آن چگونه استفاده کنید، میتواند در عمر گوشی و کیفیت عملکرد و سرعت آن نقش زیادی داشته باشد. اگر به طور معمول از برنامههای خیلی سنگین استفاده کنید، میزان آسیب بیشتری به گوشی شما وارد خواهید شد. در صورتی که کاربردتان از برنامههای معمولیتر بیشتر است، عمر گوشی شما بهتر خواهد بود و در نتیجه احتمال هنگ کردن گوشی شما کمتر خواهد بود.
همچنین بخوانید: لیست ابزار تعمیرات موبایل
10- کم بودن حافظه داخلی گوشی؛ یکی از دلایل هنگ کردن گوشی است
اگر ROM گوشی شما کم باشد و یا با نصب برنامههای متنوع و سنگین و استفاده از آنها حافظه داخلی گوشی را اشغال کردهاید، متوجه کند شدن سرعت آن خواهید شد.
11- ناکافی بودن RAM گوشی موجب هنگ کردن گوشی خواهد شد
اگر گوشی شما RAM کمی داشته باشد، پس از نصب برنامههای سنگین خواهید دید که گوشی نمیتواند در اجرای آنها به صورت همزمان موفق عمل کند. بنابراین، کم بودن RAM باعث هنگ کردن گوشی میشود.
12- قدیمی بودن باتری گوشی
استفاده از گوشیهای قدیمی که باتری آنها نیز از تکنولوژیها و قابلیتهای کمتری برخوردار هستند، میتواند در مصرف انرژی و اجرای برنامهها دچار اشکال و کندی شود.
روش های عیب یابی و رفع هنگ کردن گوشی
با استفاده از روشهای مختلفی میتوانید برای بررسی و برطرف کردن مشکل هنگ کردن گوشی و کند بودن آن اقدام نمایید. اگر با این موضوع دست و پنجه نرم میکنید، 14 راهکار رفع مشکل کاهش سرعت گوشی را انجام دهید تا مشکل گوشی شما حل شود.
برنامههایی را که استفاده نمیکنید، پاک کنید
بسیاری از افراد، اپلیکیشنهای زیادی را روی گوشی خود نصب کردهاند که از تعدادی از آنها هیچ گاه استفاده نمیکنند. اکثر این برنامهها در حالت پس زمینه از حافظه داخلی استفاده میکنند و موجب کند شدن سرعت گوشی شما خواهند شد. در صورتی که چندین برنامه روی گوشی خود دارید که بدون استفاده هستند، با پاک کردن آنها حافظه گوشی خود را آزاد نمایید.
اپلیکیشنهای مناسب برای رفع هنگ کردن گوشی را نصب کنید
با حذف برنامههایی که ویروسی هستند و همچنین جلوگیری از نصب اپلیکیشهای ویروسی و بدافزارها، میتوانید مشکل کندی گوشی را برطرف نمایید. برخی از این برنامهها شامل DU Speed Booster، Avast Mobile Security، McAfee Security، System Monitor، AVL، Clean Master و Files Go میباشند. هر کدام از انواع برنامه رفع هنگ گوشی را نصب نمایید؛ با این برنامهها میتوانید عملکرد گوشی خود را بررسی کرده و همچنین نرم افزارهای آسیب زا و مؤثر در کند شدن گوشی را پیدا و پاک نمایید.
Cache گوشی و اپلیکیشنها را پاک کنید
بسیاری از مواقع کش گوشی و یا برنامههایی مانند فیسبوک، یوتیوب، مرورگرها و … چندین مگابایت را پر میکنند که عملکرد گوشی را با کندی و هنگ کردن روبرو میکند. باید Cache نرم افزارها و گوشی را پاک کنید تا مشکل هنگی گوشی رفع گردد.
همچنین بخوانید: ویروس گوشی چیست و چه موقع موبایل شما به آن آلوده می شود؟
نرم افزارها را آپدیت کنید
بروز رسانی نرم افزارها از مواردی است که میتواند به افزایش سرعت گوشی شما با برطرف کردن ایرادات عملکردی و امنیتی آنها کمک کند. نسبت به آپدیت گوشی و همچنین اپلیکیشنها اقدام نمایید تا هنگ کردن گوشی شما برطرف شود.
برنامهها را پس از استفاده، ببندید تا هنگ کردن گوشی برطرف شود
پس از استفاده از هر برنامه به طور کامل از آن خارج شده و اپلیکیشن را ببندید تا باتری، CPU و RAM گوشی شما استفاده نشود و سرعت گوشی کاهش نیابد.
قابلیت پردازش پس زمینه نرم افزارها را غیر فعال کنید
با بستن و غیر فعال کردن حالت پس زمینه اپلیکیشنها و مرورگرها هنگ گردن گوشی شما برطرف خواهد شد و دیگر با این مشکل به دلیل استفاده شدن برنامهها در حالت بک گراند گوشی روبرو نمیشوید.
از تصاویر زنده استفاده نکنید
زمانی که از والپیپرها، تصاویر زنده از روی گوشی استفاده میکنید، با غیر فعال کردن این قابلیت جذاب هنگ کردن گوشی را رفع کنید.
سینک کردن اتوماتیک اپلیکیشنها را غیر فعال کنید
بسیاری از برنامهها در زمانهایی که به اینترنت دسترسی دارید، اطلاعات را همگام سازی کرده و در نتیجه موجب مصرف باتری گوشی خواهند شد. استفاده از باتری گوشی میتواند به هنگ کردن گوشی و مشکلات بعدی آن منجر شوند. در صورتی که سینک برنامهها در گوشی شما فعال است میتوانید از روش زیر آنها را غیر فعال نمایید:
- به Setting گوشی خود برودید.
- وارد Accounts شوید.
- Auto-sync را پیدا کنید و آن را غیر فعال کنید.
بلوتوث گوشی خود را خاموش کنید
در زمانهایی که از بلوتوث گوشی و انتقال اطلاعات بین دیوایسهای مختلف استفاده نمیکنید، با غیرفعال کردن بلوتوث آز مصرف باتری گوشی خود و در نتیجه کند شدن گوشی جلوگیری کنید.
وضعیت باتری گوشی را بررسی نمایید
با بررسی سلامت باتری گوشی و عملکرد آن، در صورت لزوم برای رفع مشکل باتری اقدام کنید تا سرعت گوشی افزایش یابد.
همچنین بخوانید: در آمد شغل تعمیرات موبایل در خارج از کشور
مراقب اتفاقات آسیب زننده به گوشی باشید
اگر به هر دلیلی گوشی شما مورد آسیبهایی مانند افتادن روی زمین و ضربه خوردن، افتادن در آب و … قرار گرفت، حتماً آن را به یک تعمیرکار موبایل بسپارید تا قطعات سخت افزاری آن را بررسی نماید و آسیبهایی که به آن وارد شده را تشخیص دهد و برطرف کند تا مشکل هنگ کردن و کند شدن در گوشی شما ایجاد نشود.
از حافظه خارجی پر سرعت استفاده کنید
با قرار دادن اطلاعات روی یک RAM جانبی، عملکرد گوشی شما بهتر خواهد شد و گوشی دیگر هنگ نمیکند.
گوشی را ریستارت کنید
گاهی اوقات پس از یک بار ریستارت گوشی، مشکل هنگ کردن گوشی برطرف میشود.
گوشی تان را به تنظیمات کارخانه بازگردانید
در بسیاری از موارد Factory Reset گوشی به دلیل پاک کردن تمام برنامهها، کش و … موجب رفع هنگی و کندی گوشی میشود.
وقتی گوشی هنگ میکند چیکار کنیم؟
همه گوشی ها دارای باتری هستند. در مدل های قدیمی تر این باتری ها قابل جدا شدن بودند ولی در گوشی های جدید این امکان وجود ندارد و پلمپ هستند. در گوشی های قدیمی تر با بیرون آوردن باتری، گوشی خاموش و سپس با روشن کردن آن مشکل رفع می شد. در گوشی هایی که باتری پلمپ دارند فرق می کند. یکی از راه های خاموش کردن گوشی این است که 15 ثانیه دکمه پاور گوشی را نگه دارید تا خاموش شود و سپس روشن کنید. برای روشن کردن مجدد گوشی عجله نکنید و چند ثانیه صبر کنید.
چگونه هنگ گوشی را برطرف کنیم؟
هنگ کردن گوشی برای همه اتفاق می افتد. ولی بهتر است بدانید که در مدل ها و همچنین سیستم عامل های مختلف رفع هنگ گوشی متفاوت است. در بیشتر مدل ها و سیستم عامل ها می توانید، کلیدهای Volume Down + Home + Power را همزمان نگه دارید تا زمانی که موبایل به منوی دانلود مود برود. اکنون کلید کم کردن صدا را یک مرتبه بفشارید تا موبایل ریست گردد. در برخی مدل ها ترتیب این دکمه ها متفاوت است.
چه کار کنیم گوشی هنگ نکند؟
در بالا به 14 مورد از روش های رفع هنگ کردن گوشی نام بردیم یکی دیگر از دلایل هنگ گوشی اجرای همزمان چند برنامه سنگین و باز نگه داشتن آنها می باشد که با بستن این برنامه ها مشکل هنگ کردن گوشی رفع می شود.
یکی از بهترین راهکارهای جلوگیری از هنگ کردن گوشی این است که وارد تنظیمات هر برنامه در گوشی شوید، سپس به قسمت حافظه مورد استفاده آن برنامه رفته و کش آن اپلیکیشن را پاک کنید. این کار حجم بسیار بالایی از حافظه گوشی شما را آزاد می کند.
جمع بندی
بهترین اقدامی که باید برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی انجام دهید این است که با توجه به میزان ظرفیت گوشی خود، از آن به درستی استفاده نمایید. همچنین میتوانید با خرید گوشیهای رده بالا مانع از کاهش سرعت آنها و هنگ کردن گوشی خود شوید. در صورت مواجه شدن با این موضوع حتماً موارد ذکر شده را بررسی و برای رفع آن اقدام کنید. گاهی گوشی به بررسی بیشتر و تعمیرات توسط تعمیرکار حرفهای نیاز دارد. در این موارد بهتر است گوشی را به یک فرد متخصص بسپارید تا مشکل را برای شما برطرف نماید.
1 Comment
خوب بودد