روت گوشی موجب می شود تا دسترسی به اطلاعات، فایل ها و تنظیمات عمقی سیستم عامل اندروید امکانپذیر می شود و می توان هر گونه تغییرات را در تنظیمات گوشی اعمال کرد. Root کردن همانطور که امکان تغییرات را برای شما فراهم می کند، یک سری نگرانی ها را برای صاحب گوشی به وجود می آورد. با این کار علاوه بر اینکه گارانتی محصول باطل می شود، بلکه ممکن است به دلیل روت شدن گوشی دچار ویروس شده و یا فرصت ورود به اطلاعات شما برای افراد سودجو نیز راحت تر شود. بنابراین توصیه می کنیم تا حد امکان از روت کردن گوشی موبایل خودداری کنید. با این وجود اگر قصد دارید آموزش روت کردن گوشی را یاد بگیرید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنبن در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنی به طور کامل مراحل روت گوشی های اندرویدی به شما آموزش داده می شود.
اگر بخواهید نرم افزارهایی را که در سیستم عامل اندروید وجود دارند و توسط شرکت سازنده نصب شده اند، حذف نمایید باید گوشیتان را روت کنید. همچنین در صورتی که تمایل داشته باشید تا از عملکرد گوشی بهتر شود و بتوانید از حداکثر توان موبایل خود استفاده کنید، نیز می توانید از روش Root کردن برای اورکلاک گوشی اقدام نمایید.
از مواردی که می تواند شما را انجام دادن روت سوق دهد، استفاده از کاستوم رام گوشی است تا بتوانید به انواع امکانات و قابلیت های جدید و شخصی سازی گوشی خود دسترسی پیدا کنید.
به طور خلاصه اگر بخواهیم فواید روت کردن گوشی و امکانات آن را بیان کنیم می توان به موارد مختلفی مانند حذف نرم افزارهای سیستم عامل اندروید، دسترسی به آخرین نسخه سیستم عامل، استفاده از توان حداکثری موبایل، شخصی سازی و ایجاد تغییرات بر حسب سلیقه و نیاز خود از گوشی، کاهش مصرف باتری گوشی، تغییر مکان نصب برنامه ها و نصب روی SD Card، بکاپ گیری روی SD Card، در نظر گرفتن حافظه بیشتر برای برنامه ها و … اشاره کرد.
از 2 طریق می توانید گوشی را روت کنید: با کامپیوتر و بدون کامپیوتر.
روت گوشی بدون کامپیوتر با نصب برنامه روی گوشی امکانپذیر است. در ادامه برخی از این اپلیکیشن ها را معرفی کرده ایم:
یکی از بهترین برنامه هایی که برای روت گوشی بدون کامپیوتر قابل استفاده است، Framaroot می باشد. با دانلود این برنامه روی گوشی خود و اطمینان از اینکه apk در Memory گوشی شما وجود دارد. سپس Unknown Sources را روی گوشی خود فعال نمایید.
بعد باید برنامه را نصب و سپس آن را اجرا کنید. در این مرحله باید روی Superuser کلیک کنید.
یک اکسپلویت را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا پیام Success, SU binary, superuser installed را مشاهده کنید. در این صورت گوشی شما روت شده است.
یکی از ویژگی های مثبت این اپلیکیشن امکان بازیابی تنظیمات به حالت غیر روت شده است. بنابراین، بدون نگرانی می توانید با Framaroot روت را انجام دهید.
با این برنامه نیز می توانید گوشی را بدون لپ تاپ یا کامپیوتر، روت کنید. برنامه را روی گوشی نصب و اجرا کنید. روی گزینه Tap to Root بزنید تا روت گوشی انجام شود. ممکن است پس از تکمیل عملیات، گوشی شما چند بار Restart شود. در نهایت روی صفحه نمایش موبایل پیام موفقیت آمیز بودن آن را مشاهده خواهد شد.
برای روت کرن موبایل با سیستم عامل اندروید باید نسخه اندروید برنامه King Root را روی موبایل خود دانلود و نصب نمایید.
سپس وارد برنامه شوید و روی مستطیلی که حاوی متن One Click Root است، ضربه بزنید تا روت گوشی آغاز شود. سپس سیستم شما به صورت پیش فرض بالا می آید و می توانید تغییرات مورد نظر خود را روی گوشی ایجاد کنید.
از دیگر برنامه هایی که بدون سیستم کامپیوتر امکان روت کردن گوشی را فراهم می کند، Universal Androot می باشد. با توجه به گوشی اندروید خود، آخرین نسخه این نرم افزار را دانلود و نصب کنید.
برای روت کردن گوشی با اتصال به کامپیوتر باید ابتدا یک برنامه روت گوشی را روی کامپیوتر ویندوزی خود نصب کنید. یک کابل USB مناسب گوشی خود داشته باشید. همچنین درایورهای USB مناسب را نیز روی کامپیوتر دانلود کنید و بعد مراحل مربوط به آن را انجام دهید.
برای روت هر گوشی ای می توان از این برنامه استفاده کرد، فقط کافی است که نسخه مناسب آن را نصب کرده باشید. در صورتی که نسخه دانلودی، روی لپتاپ یا کامپیوتر شما کار نکرد، نسخه دیگری از آن را دانلود و نصب نمایید. سپس مراحل را به ترتیب ادامه دهید:
– برنامه vRoot را روی کامپیوتر اجرا کنید.
– موبایل خود را با کابل USB به کامپیوتر متصل کنید. اجازه دهید تا برنامه، مدل گوشی شما را تشخیص دهد.
– روی Root بزنید تا دستگاه ریبوت و سپس روت تأیید شود.
اگر پس از روت گوشی تصمیم داشتید گوشی را از ریوت خارج کنید، روی Unroot بزنید تا موبایل به حالت قبل برگردد.
یکی دیگر از برنامه هایی که می تواند روت را با کامپیوتر انجام دهد، برنامه Kingo می باشد. تفاوتی که این برنامه با vRoot دارد، این است که باید قبل از اینکه این نرم افزار را اجرا کنید، کامپیوتر و موبایل را به اینترنت وصل نمایید. سپس گوشی و کامپیوتر را با کابل به یکدیگر متصل کنید تا برنامه، گوشی تان را شناسایی کند. با زدن روی Root، روت گوشی شما انجام می شود.
این نرم افزار چینی می تواند بیش از 6000 مدل گوشی موبایل را روت کند؛ بنابراین هر گوشی اندرویدی با این برنامه روت می شود. پس از نصب نسخه مناسب با گوشی خود، می توانید با اجرایی کردن برنامه و انتخاب گزینه Root، این عملیات را انجام دهید.
همیشه قبل از اقدام به روت گوشی باید یک سری اقدامات را انجام دهید تا مشکلی در فرآیند آن رخ ندهد:
– گوشی را تا حداقل 50% شارژ کنید.
– درایورهای ADB یا همان Android Debug Bridge را روی موبایل نصب نمایید.
– امکان دی باگ کردن گوشی را از مسیر زیر فراهم کنید:
برای سیستم عامل های قدیمی باید وارد Setting گوشی شوید. سپس Applications را باز کنید. وارد Development شوید و USB debugging را انتخاب کنید.
اگر سیستم عامل گوشی جدید باشد پس از وارد شدن به Setting، باید Developer options را بزنید و در انتها با انتخاب USB debugging به سایر اقدامات لازم، رسیدگی کنید.
– اگر قصد دارید بدون کامپیوتر گوشی را روت کنید، Unknown Source را فعال نمایید.
پس از اتمام این مراحل، با نصب یک برنامه مناسب روی گوشی، می توانید به راحتی گوشی خود را روت کنید.
پس از تکمیل روت شدن گوشی با هر یک از برنامه ها، بهتر است با استفاده از برنامه Root Checker از روت شدن صحیح موبایل خود مطمئن شوید.
در این مقاله 7 برنامه مختلف را که می توانید برای Root گوشی خود از آن ها استفاده نمایید، معرفی کردیم. کاربری این برنامه ها ساده است و شما می توانید به راحتی گوشی خود را روت کنید. در صورتی که نتوانستید روت گوشیتان راانجام دهید، بهتر است از یک تعمیرکار کمک بخواهید. با این وجود، توصیه می کنیم که هرگز گوشی خود را Root نکنید تا مشکلات جانبی و مهم را از خود نگاه دارید.