لیست پردرآمدترین مشاغل برق و الکترونیک برای ورود به بازار کار
همه رشته های برق و الکترونیک محبوب و پرطرفدار بوده و در آموزشگاه ما یعنی فنی پارس به علت استقبال هنرآموزان کلاس های برق و مکانیک همیشه در حال برگزاری می باشد. علت این استقبال بازارکار و درآمد رشته های مکانیک می باشد، شما با یادگیری تنها یکی از این رشته ها می توانید مدرک معتبر سازمان فنی حرفه ای دریافت کنید و چه در ایران چه خارج از کشور مشغول به کار شوید. برای انتخاب یکی از شغل های رشته الکترونیک فنی حرفه ای تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بهترین مشاغل برق و الکترونیک با درآمد بالا و سرمایه پایین
اگر به دنبال بک رشته پولساز هستید که برای شروع نیاز به سرمایه کمی دارد حتما رشته های زیر را بخوانید، این رشته ها برای شروع نیاز به سرمایه آنچنانی نداشته در حالی که با گذشت زمان شما به درآمد بالایی خواهید رسید.
1. معرفی شغل برق ساختمان
یکی از بهترین مشاغل در حوزه برق و الکترونیک، شغل برقکاری ساختمان است. علت این موضوع هم اهمیت و نقش مهم برق کشی در ساختمان ها است. بنابراین اگر به دنبال یک شغل عالی با بازار کار همیشگی هستید از این شغل غافل نشوید. برقکار ساختمان شخصی است که آشنایی با انواع سیم کشی ساختمان، نصب کلید و پریزهای برق، کار با برق تک فاز و سه فاز، نصب و رفع مشکلات وسایل منزل مانند خنک نکردن کولر آبی، نقشه کشی و نقشه خوانی برق، حل مشکل اتصالی برق و غیره از پایه ای ترین مباحثی است که باید با آن آشنا باشد. نصب سیستم های اعلام حریق، دوربین مدار بسته، دزدگیر، آیفون تصویری و درب های اتوماتیک از دیگر مهارت های حوزه کاری این شغل هستند.
این شغل از حساسیت و دقت بالایی برخوردار بوده و در حین کار بایستی به طور کامل موارد ایمنی لازم جهت جلوگیری از اتصالات و برق گرفتگی های خطرناک رعایت شود. زیرا بی توجهی به نکات برق کشی خسارات های جانی و مالی بسیاری را به همراه می آورد. برای فراگیری این تخصص می توان از طرق مختلف از جمله تحصیل در دانشگاه، مطالعه کتاب و جزوه، مشاهده فیلم های آموزشی، شرکت در دوره های آموزش برق ساختمان یا کار در کنار برقکار اقدام کرد.
2. معرفی شغل برقکار صنعتی
یکی از محبوب ترین و حساس ترین شغل های حوزه الکترونیک، حرفه برق صنعتی یا همان تعمیر و عیب یابی کلیه تجهیزات و تأسیسات برقی کارخانجات، شرکت های تولیدی و مراکز صنعتی می باشد. برقکار صنعتی از شغل های پیچیده و حساس برق و الکترونیک بوده و ظرافت و دقت کاری بالایی در این شغل مورد نیاز است. یک برقکار صنعتی بایستی مهارت لازم در نقشه خوانی مدارهای الکتریکی، طراحی، راه اندازی و مونتاژ تابلوهای برق و عیب یابی سیستم های الکتریکی چون ژنراتور، ترانسفورماتور، ترانس های برق، کنتاکتورها، موتورهای سه فاز و غیره را داشته باشد.
از آن جا که اغلب سیستم ها و وسیله های الکتریکی کارخانجات و شرکت های تولیدی، نیروگاه ها و پالایشگاه های سوخت به شاخه برق صنعتی مربوط می شود، بنابراین، راه اندازی و تعمیر کلیه آن ها نیازمند متخصص و کارشناس حرفه ای و ماهر در این زمینه می باشد. این موضوع، این شغل را به یکی از بهترین مشاغل برق و الکترونیک در بازار کار تبدیل کرده است. بنابراین اگر به دنبال یک حرفه آینده دار هستید، این شغل یکی از بهترین انتخاب ها است. البته در صورتی که از طریق شرکت در دوره های تخصصی آموزش برق صنعتی با مهارت های این شغل آشنا شوید.
3. معرفی شغل تعمیرات موبایل
همانطور که می دانید در سال های اخیر با رشد و پیشرفت تکنولوژی، راه اندازی اپلیکیش های گوناگون و اینترنتی شدن بسیاری از امور موبایل به یکی از پرطرفدارترین گجت ها بوده و افراد در طول روز بسیاری از فعالیت های روزمره خود را از قبیل خرید شارژ اینترنت و مکالمه، پرداخت قبوض، پرداخت های بانکی، مطالعه کتاب، تماشا فیلم و غیره از طریق آن انجام می دهند. افزایش استفاده از این وسیله باعث شده تا کاربران موبایل با مشکلات و مسائل گوناگونی از قبیل شکسته شدن ال سی دی، مشکلات باتری و زود خالی شدن باتری موبایل، کار نکردن دوربین، مشکلات اینترنت و نصب نشدن برنامه ها، بروزرسانی و آپدیت اندروید، مشکلات صدا و کار نکردن اسپیکر و بسیاری از دیگر مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری روبه رو شوند.
بنابراین با افزایش خرید موبایل شاهد افزایش تقاضا برای تعمیرات آن هستیم. این موضوع نشان از بازار کار و آینده شغلی عالی این حرفه می دهد. بسیاری از افراد تصور می کنند که بازار کار این شغل اشباع شده است و نمی توانند از این شغل درآمد خوبی کسب نمایند، شاید باور نکنید اما هستند تعمیرکارانی که درآمدی برابر با 20 تا 50 میلیون تومان در ماه از این شغل کسب نمایند. اگر به دنبال کسب درآمد بالا هستید ابتدا با شرکت در دوره های آموزش تعمیرات موبایل با صفر تا صد تعمیرات موبایل آشنا شده سپس خود را برای ورود به بازار کار آماده نمایید.
4. معرفی شغل برق خودرو
سیستم برق خودرو یکی از بخش های فنی و اساسی خودرو بوده و بروز مشکل در آن عملکرد صحیح خودرو را با مشکل روبه رو می سازد. سیستم برق در خودرو از اجزای گوناگونی از قبیل: باتری، دینام، کوئل، دلکو، شمع، آفتامات، فیوز، سوکت، سنسور و غیره تشکیل شده است و بروز مشکل در هر یک از این قطعات اختلالاتی در عملکرد صحیح خودرو به وجود می آورد و باید نسبت به تعمیر و عیب یابی سریع اقدام نمود. این موضوع شغل برقکاری خودرو را به یکی از مشاغل تخصصی و مهم در بازار کار تبدیل کرده است.
برقکار خودرو شخصی است که بایستی مهارت و تخصص لازم در عیب یابی و تعمیر انواع مشکلات در سیستم برق خودرو را داشته باشد. نقشه خوانی مدارهای برق خودرو، تعمیر استارت خودرو، تعمیر و عیب یابی برف پاک کن، شیشه بالابر و قفل مرکزی،سیستم فن و خنک کننده موتور، بخاری و سیستم گرمایشی، مدارات کمربند، کیسه هوا، نصب انواع سنسورها، تعویض شمع ها، شارژ دینام و غیره برخی از وظایفی است که یک برقکار خودرو بایستی با آن آشنا باشد. ورود به بازار کار این حرفه چندان سخت نبوده و تنها کافیست با مهارت های مورد نیاز آن را از طریق شرکت در دوره های آموزشی برق خودرو کسب نمایید.
5. معرفی بازار کار سیم پیچی موتور
اگر به دنبال یک شغل پولساز در حوزه برق و الکترونیک هستید شغل سیم پیچی موتور را فراموش نکنید. این شغل جز آن دسته از مشاغل فنی است که نیروی متخصص در آن به دلیل تخصصی بودن بسیار اندک بوده، بنابراین در صورت یادگیری مهارت ها مورد نیاز آن می توانید از درآمد بالایی برخوردار باشید. سیم پیچ وسیله است که از آن زمانی که قصد ترکیب نیروی الکتریسیته با قدرت مغناطیس داریم استفاده می شود. ژنراتورها و موتورهای الکتریکی از پرکاربردترین لوازمی هستند که از سیم پیچ استفاده می کنند. همانطور که می دانید امروزه بخش صنعتی و تولید ژنراتورها و موتور الکتریکی بسیاری بوده و نقش مهمی در انجام صحیح فرایندها دارند. سوخته شدن سیم پیچ ها مشکلات بسیاری را به همراه آورده و کار را با اختلال ایجاد می کند. این موضوع نشان از بازار کار عالی این شغل و درآمد بالای آن می دهد.
بنابراین اگر به مشاغل رشته های برق علاقه مند هستید و به دنبال یک شغل کاملا تخصصی هستید بهترین مرکز آموزش سیم پیچی موتور الکتریکی را شناسایی کرده و در دوره های آن ثبت نام کنید. لازم به ذکر است که شغل سیم پیچی موتور علاوه بر ایران در تمامی کشورها بازار کار و درآمد بالایی دارد.
6. معرفی شغل هوشمند سازی ساختمان
امروزه با پیشرفت و توسعه تجهیزات و ابزارهای الکترونیکی، اتوماسیون صنعتی و خانگی به منظور افزایش دقت و بازده سیستم های الکتریکی مورد استفاده در محیط های مسکونی، اداری، تجاری و غیره بوده و به سرعت در حال رشد و گسترش می باشد. این موضوع شغل هوشمند سازی ساختمان را به یکی از مشاغل جدید و نوپا در میان مشاغل رشته های برق و الکترونیک تبدیل کرده، شغلی که می توان آینده عالی را برای آن متصور شد.
یک ساختمان هوشمند ساختمانی است که میان سیستم های گوناگون ساختمان یکپارچگی به وجود آورد. پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان امری تخصصی بوده و نیازمند طی کردن مراحل گوناگونی از قبیل: تعیین زیر ساخت ها، نیاز سنجی، خرید تجهیزات، نصب و راه اندازی تجهیزات، برنامه نویسی و غیره می باشد. انجام این مراحل نیازمند رعایت نکات بسیاری است. در مقاله دیگری به صورت کامل به بررسی نکات پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان پرداختیم، توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را مطالعه نمایید.
همانطور که اشاره شد اجرای یک ساختمان هوشمند نیازمند طی کردن مراحل گوناگونی بوده و پیاده سازی صحیح آن مستلزم آشنایی با مهارت های گوناگونی است که در دوره های آموزش هوشمند سازی ساختمان به صورت تخصصی کلیه مراحل و مهارت های لازم برای مشاوره و اجرا خانه هوشمند به شما آموزش داده می شود.
7. معرفی شغل PLC
پی ال سی کنترلری با قابلیت کد نویسی های مختلف برای اجرای اتوماتیک و هوشمند تجهیزات و دستگاه های صنعتی بوده و به عنوان عملگر کنترل کننده شامل منبع تغذیه، واحد پردازنده مرکزی، حافظه، رابط کد نویسی و واحد ورودی و خروجی می باشد. امروزه از پی ال سی در صنایع مختلف، از جمله خودروسازی، پلاستیک سازی، شیمیایی، ماشینی و ساختمانی استفاده شده و این موضوع نشان از بازار کار بسیار خوب و پولساز این شغل می دهد.
پی ال سی ها انواع گوناگونی داشته و در کشورمان ایران برخی از برندهای plc بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. برای ورود به این شغل توصیه می کنیم پرطرفدارترین و پرکاربردترین پی ال سی های مورد استفاده در بازار را شناسایی کرده و با نحوه کار، برنامه ریزی و برنامه نویسی آنها آشنا شوید.
برای یادگیری plc و نحوه کار با آن، روش های گوناگونی وجود دارد. انتخاب روش یادگیری به هدف شما از آموزش وابسته است. اگر قصد ورود حرفه ای به بازار کار این شغل را دارید توصیه می کنیم دوره آموزش plc را ثبت نام نمایید.
8. معرفی شغل تعمیرات برد الکترونیک
تعمیرات برد الکترونیک، شغلی با ترافیک کاری بالا است که به عنوان یک حرفه در دنیای امروز به توسعه و پیشرفت زیادی دست یافته است. افرادی که تخصص در این زمینه را دارند، بازار کار بسیار امیدوار کننده ای را پیش رو دارند. ذاتا، تعمیرات برد الکترونیک نیازمند تربیت و آموزش پیچیده است. برای این کار، شخص باید دانش و تجربه کاربردی در زمینه الکترونیک، برق و مدارات الکترونیکی داشته باشد. از این رو، تحصیل در رشته های مرتبط مانند مهندسی الکترونیک یا مهندسی کامپیوتر، می تواند اولین قدم برای شروع حرفه در این زمینه باشد. حرفه تعمیرات برد الکترونیک، از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مناسب است. این شغل درآمد خوبی را به افراد عرضه می کند و همچنین امکانات مورد نیاز برای انتخاب وسایل کاری نیز در دسترس است.
بررسی مزایا و معایب رشته های برق ساختمان
در زیر به مزایا و معایب شغل های رشته الکترونیک خواهیم پرداخت. در ادامه با برخی از مزایا شغل های رشته الکترونیک آشنا می شویم.
فرصت های شغلی بی شمار: یکی از مهم ترین مزایای شغل های رشته برق الکترونیک، فرصت های شغلی بسیار زیاد است. با پیشرفت فناوری و استفاده بیشتر از الکترونیک در همه جوانب زندگی، تقاضا برای کارشناسان الکترونیک نیز افزایش یافته است.
حقوق بالا: به دلیل کمبود کارشناسان ماهر در این زمینه، حقوق مهندسان الکترونیک نیز بالاست. فعالیت در این رشته می تواند به شما درآمد بالایی همچون دیگر رشته های مهندسی دیگر بدهد.
ارتباط با فناوری پیشرفته: یکی از مزایای الکترونیک ارتباط نزدیک و پیوسته با فناوری های پیشرفته است. با کار در این رشته، شما با سرعت تغییرات فناوری را تجربه می کنید و می توانید به روز رسانی های جدید و جذاب در زمینه الکترونیک را دنبال کنید.
علاوه بر مزایا شغل های رشته الکترونیک این شغل دارای معایبی می باشد که در زیر با آن ها آشنا می شویم.
پرکار: یکی از معایب رشته الکترونیک این است که در بسیاری از مواقع نیاز به ساعت های طولانی کار برای حل مشکلات و خرابی ها در سیستم های الکترونیکی است.
تغییرات سریع: دنیای الکترونیک تغییرات سریعی دارد و همین باعث می شود که شما در صورت عدم توانایی به روز رسانی مهارت های خود، از دست رفته و منسوخ شوید.