نحوه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه و بالعکس
یکی از مهم ترین تجهیزات در خانه پکیج دیواری است که برای گرم نگه داشتن خانه استفاده می شود. با آغاز فصل گرما و بالا رفتن دمای هوا، می بایست نسبت به تبدیل حالت زمستانی به تابستانی پکیج دیواری اقدام نمود. همچنین، با شروع فصل سرما و به منظور تامین گرمایش محیط، تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در دستور کار افراد قرار می گیرد.
بدون شک، تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج یا برعکس آن، نیازمند توجه و دانش فنی خاصی می باشد. بنابراین، در این مقاله به بررسی مواردی که باید در نظر بگیرید تا بتوانید حالت پکیج دیواری خود را بین زمستان و تابستان تغییر دهید می پردازیم. در صورتی که قصد تغییر حالت پکیج از تابستانه به زمستانه یا برعکس را دارید با ما همراه باشید.
تغییر حالت سرما به گرما در انواع پکیج
قبل از هر چیز، شما باید دستورالعمل های تغییر حالت را از تولید کننده دستگاه خود بخوانید. هر پکیج دیواری ممکن است قوانین و روش های متفاوتی برای تغییر حالت داشته باشد، بنابراین حتماً از این قوانین پیروی کنید. در زیر با تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج ها آشنا می شویم:
تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج دیجیتال
در پکیج های دیجیتال دکمه هایی بر روی دستگاه قرار گرفته است. یکی از این دکمه ها روی آن عکس خورشید و برف قرار گرفته است که این دکمه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج می باشد. اگر دکمه را یک بار فشار دهید بر روی نمایشگر مانومتر دستگاه یک عکس خورشید دیده می شود و دستگاه بر روی حالت تابستانه قرار می گیرد. زمانی که دستگاه بر روی حالت تابستانه باشد فقط بر حالت مصرفی کار می کند و هیچ گونه ربطی به حالت گرمایشی ندارد و دستگاه بر روی حالت گرمایشی هیچ عکس العملی نشان نمی دهد. اگر در این حالت دستگاه در حالت گرمایشی شروع به کار کردن کند و رادياتور ها را گرم کند، صددرصد برد دستگاه ایراد دارد.
اگر دستگاه را بر حالت زمستانه قرار دهید بر روی نمایشگر مانومتر دستگاه یک عکس برف دیده می شود. در این صورت دستگاه هم به حالت زمستانه و هم به حالت تابستانه می تواند کار کند. توجه داشته باشید که دستگاه فقط در صورتی می تواند در دو حالت کار کند که بر روی حالت زمستانه قرار گرفته باشد. زمانی که پکیج دیواری در حالت تابستانه قرار گرفته باشد فقط برای حالت مصرفی استفاده می شود اما در حالت زمستانه رادياتورها و سیستم مصرفی شما را می تواند گرم کند.
بر روی پکیج دو علامت دیگر وجود دارد که یکی علامت انحصاری برای مدار گرمایشی عکس رادیات و دیگری هم عکس شیر آب که برای دما آب مصرفی می باشد. برای تنظیمات آن ها یک منفی و مثبت دارد. بر روی پکیج یک دکمه ریست قرار دارد که اگر دستگاه ارور دهد، حتما باید دستگاه راه اندازی مجدد شود تا بتواند دوباره به کار خود ادامه دهد.
تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج آنالوگ
بر روی پکیج هایی که آنالوگ هستند سه ولوم وجود دارد. ولوم سمت راست، برای روشن و خاموش کردن پکیج می باشد. ولوم وسط برای دمای آب مدار مصرفی استفاده می شود و ولوم سمت چپ برای دما آب مدار گرمایشی استفاده می شود. زمانی که بخواهید دستگاه را بر روی حالت تابستانه قرار دهید باید ولوم آب مدار گرمایشی را تا انتها ببندید.
در بالای ولوم آب مدار گرمایشی چراغی وجود دارد که باید خاموش شود سپس ولوم آب مدار مصرفی را روشن کرده و دستگاه به حالت مصرفی کار می کند. اگر ولوم مدار گرمایشی ببندید اما چراغ آن خاموش نشود، می تواند باعث ایراد در قسمت پتانسیومتر دستگاه باشد که باید تعویض شود.
اگر دستگاه را بر حالت مصرفی قرار دهید و چراغ بالای آن روشن نشود، باز هم پتانسیومتر داخل برد ایراد داشته است که باید تعویض بشود. اگر بخواهید که دستگاه بر روی دو حالت کار کند حالت گرمایشی را روشن کرده در این صورت هم چراغ بالای مدار گرمایشی روشن می شود و هم چراغ مصرفی روشن می شود. در این صورت دستگاه بر روی دو حالت می تواند کار کند که هم آب مصرفی و هم آب مدار گرمایشی را گرم می کند.
در دستگاه هایی که به صورت آنالوگ هستند، حواستان به این موضوع خیلی باشد که وقتی مدار گرمایشی را می بندید تا دستگاه از مدار مصرفی استفاده کند، ال ای دی بالای آن خاموش باشد. اگر ال ای دی خاموش نباشد صدرصد پایه های پتانسیومتر داخل برد به همدیگر راه داده اند و مدار گرمایشی حتی در تابستان باعث گرم شدن رادياتور می شود. در این صورت برد دستگاه باید به تعمیر برود و قطعه مورد نظر تعویض بشود.
تمامی برندهای پکیج صفحه نمایشگر چه دیجیتال و چه آنالوگ باشند شرایط تنظیم دما آن ها به یک شکل می باشد. حتما باید دستگاه از حالت گرمایشی کامل در بیاید تا بر روی حالت مصرفی برود که بتواند در تابستان آب مصرفی گرمی را به شما تحویل بدهد. اگر شما در حالت تابستانه قسمت مدار گرمایشی را حتی بر روی کمترین درجه نگه دارید باز مدار گرمایشی شما شروع به گردش می کند و آب را به سیستم های رادياتورها می رساند.
بعضی از مشتریان عادت کرده اند، زمانی که کار دستگاه بر حالت گرمایشی تمام می شود، شیرآلات مدار گرمایشی رفت و برگشت پکیج را می بندند که این کار اشتباه می باشد. بعضی از دستگاه ها دارای سوپاپی به نام بای پس می باشند اما بعضی از دستگاه ها آن را شامل نمی شوند. دستگاه هایی که بای پس را ندارند اگر در مدار پکیج ایراد ایجاد شود باید آب را در سیستم پکیج به گردش درآورند.
اگر اتصالات رفت و برگشت زیر پکیج بسته باشد، آب نمی تواند در مدار گردش پیدا کند. زمانی که دستگاه ایراد پیدا کرده باشد و می خواهد آب را به مدار گردش دهد، باعث می شود فشار بار بالا برود و از شیر اطمینان پکیج آب سرازیر می شود.
مرتبط بخوانید : 10 علت خاموش شدن پکیج دیواری و نحوه رفع آن
تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج
در تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج به هیچ وجه شیرآلات زیر پکیج را نبندید. اگر خواستید می توانید ولوم های روی رادياتور را ببندید. با بستن ولوم های رادياتور هیچ مشکلی برای رادياتورها اتفاق نمی افتد. لوله های رفت و برگشت در دیوار طوری طراحی شده اند که آب را در سیکل به گردش در می آورند.
اما قانون کار این است که اگر شما فقط ولوم مدار گرمایشی را ببندید، دستگاه از حالت گرمایشی به حالت تابستانه می رود. دستگاه اگر بر روی حالت زمستانه باشد و رادياتورها بسته باشند تنها ایرادی که پیش می آید این است که آب فورا به پکیج بر میگردد و سیستم مدار گرمایشی تند تند اتومات می کند، در حالی که گرمایی به محیط نمی دهد.
اما اگر شیرآلات باز باشد آب باید در کل رادياتورها بچرخد و بتواند دما را به محیط بدهد. پکیج، مقداری از دما برگشتی را به پمپ می دهد که باعث خنک شدن پمپ دستگاه شما می شود. توجه داشته باشید که به هیچ وجه شیر آلات زیر پکیج و اتصالات روی رادیاتورها نباید بسته باشند.
تبدیل حالت تابستانه به زمستانه در انواع پکیج
زمانی که وارد فصل های پاییز و زمستان میشویم اولین کاری که انجام میدهیم تغییر حالت گرما به سرما پکیج ها می باشد. در ادامه تغییر حالت گرما به سرما را در انواع پکیج بررسی خواهیم کرد:
نحوه تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در پکیج دیواری بوتان
- اولین اقدام جهت تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در پکیج دیواری بوتان، خاموش کردن و راه اندازی مجدد دستگاه می باشد.
- در مرحله بعد باید نسبت به تنظیم و کنترل درجه فشار پکیج اقدام نمود. فشار معمول برای دستگاه 1/5 بار است. چنانچه فشار پکیج از این میزان کمتر باشد می بایست، درصدد افزایش فشار دستگاه برآمد. افزایش فشار پکیج دیواری بوتان از طریق شیر پرکن صورت می گیرد.
- در مرحله بعد باید از باز بودن مسیر دودکش مطمئن گردید. سپس فلکه های تعبیه شده در زیر پکیج باز می شوند.
- در ادامه این فرآیند، باز کردن شیرهای ورودی و خروجی رادیاتورها و شوفاژ در دستور کار قرار می گیرد.
- پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، حالت پکیج را بر روی وضعیت زمستانه فعال می کنیم.
- در این زمینه باید خاطر نشان نمود که سبز شدن صفحه نمایش مربوط به وضعیت کارکرد پکیج، موید عملکرد صحیح و بهینه دستگاه می باشد.
- در حالت زمستانه، همواره مشعل دستگاه روشن بوده و به منظور گرم کردن فضا، آبگرم به رادیاتورها انتقال پیدا می کند.
نکته: چنانچه در هنگام تنظیم پکیج بر روی حالت زمستانه، برخی از بخش های بدنه رادیاتور گرم و بخشی دیگر سرد باشد، حکایت از هوا گرفتن و رسوب گرفتگی دستگاه دارد. این امر مانع از انجام عملکرد بهینه پکیج می شود. بنابراین باید نسبت به هواگیری پکیج اقدام نمود.
شیوه تبدیل حالت تابستانه به زمستانه در پکیج دیواری ایران رادیاتور
بر روی پنل پکیج دیواری ایران رادیاتور سه ولوم مختلف تعبیه شده است. ولوم کوچک طراحی شده در سمت راست برای خاموش و روشن شدن دستگاه به کار می رود. قرار گرفتن ولوم بر روی حالت یک و حالت صفر به ترتیب نمایانگر روشن و خاموش بودن پکیج ایران رادیاتور می باشد. ولوم وسطی برای تنظیم میزان دمای آب مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. ولوم تعبیه شده در سمت چپ برای تبدیل حالت تابستانه به زمستانه در پکیج دیواری ایران رادیاتور کاربرد دارد.
برای تغییر حالت پکیج از تابستانه به زمستانه در ابتدا می بایست نسبت به خاموش کردن دستگاه اقدام نمود. در مرحله بعدی از باز بودن شیرهای مربوط به رفت و برگشت رادیاتور باید اطمینان حاصل کرد.
پس از باز کردن کلیه شیرها بایستی نسبت به هواگیری پکیج اقدام کنید. در ادامه می بایست فشار پکیج را تنظیم کنید. در مرحله بعدی و به منظور فعال شدن حالت زمستانه پکیج دیواری ایران رادیاتور، ولوم سمت چپ دستگاه را از روی حالت صفر برداشته و آن را تنظیم کنید. این ولوم مربوط به ترموستات مدار شوفاژ پکیج می باشد.
طریقه تبدیل حالت تابستانه به زمستانه در پکیج شوفاژ دیواری ایساتیس
فرآیند تبدیل حالت تابستانی به زمستانی در پکیج دیواری ایساتیس همانند پکیج های بوتان و ایران رادیاتور صورت می گیرد. براین اساس، در ابتدا می بایست پکیج را خاموش کرده و از باز بودن شیرهای آب پکیج و رادیاتور اطمینان حاصل کنید. سپس بررسی کنید که آیا فشار پکیج تنظیم بوده و بر روی عدد 1/5 بار است یا خیر. در صورت اطمینان از تنظیم بودن فشار پکیج، دودکش را نیز بررسی نمایید. پس از این مرحله پکیج را بر روی حالت زمستانه قرار دهید.
برای تبدیل حالت تابستانه به زمستانه پکیج دیواری تاچی نیز همانند روش های بالا اقدام می شود. براین اساس، در اولین اقدام دستگاه را خاموش کرده و سپس هواگیری و تنظیم فشار آب پکیج در دستور کار قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که فرآیند تغییر حالت پکیج های دیواری از تابستانی به زمستانی، متناسب با نوع و مدل دستگاه متفاوت می باشد. با این حال، انجام عملیات تغییر حالت پکیج دیواری چندان کار پیچیده و دشوار و سختی نمی باشد. علاوه براین، انتخاب حالت مناسب پکیج متناسب با فصل، در کاهش هزینه های مصرفی، نگهداری صحیح از پکیج، افزایش طول عمر و کارکرد بهینه پکیج، نقش بسزایی ایفا می نماید. بنابراین، با آمدن پاییز و زمستان، انتخاب حالت زمستانه نباید مورد غفلت واقع شود.
برای تغییر حالت سرما به گرما پکیچ دیواری چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
قبل از تغییر حالت سرمایشی به گرمایشی پکیج دیواری، حتما سعی کنید نکات زیر را رعایت کنید:
- بررسی فشار آب: اطمینان حاصل کنید که فشار آب در مدار گرمایش مناسب است (بین 1 تا 1.5 بار).
- سیستم را تمیز کنید: قبل از تغییر حالت، حتماً رادیاتورها و هرگونه عایق را بررسی و تمیز کنید تا انتقال حرارت بهتر انجام شود.
- تصفیه آب: اگر آب وارد مدار گرمایش شده، مطمئن شوید که تصفیه شده و عاری از رسوبات است تا از خرابی احتمالی جلوگیری شود.
- تنظیم دما: دمای دلخواه برای سیستم گرمایش را مشخص کنید تا بعد از تغییر حالت به راحتی به آن برسید.
- بررسی شیرها: شیرهای ورودی و خروجی رادیاتورها را چک کنید که به درستی باز و بسته شده باشند.
- خاموش کردن سیستم سرمایشی: قبل از روشن کردن سیستم گرمایشی، حتماً مطمئن شوید که سیستم سرمایشی (در صورت وجود) کاملاً خاموش شده است.
- کنترل ترموستات: اگر ترموستات وجود دارد، اطمینان حاصل کنید که تنظیمات آن به وضعیت گرمایشی تغییر کرده باشد.
جمع بندی
در نتیجه، تبدیل حالت زمستانه به تابستانه و بالعکس در پکیج دیواری امری امکان پذیر است و با توجه به تکنیک های معرفی شده، می توان کارکرد سیستم را به دلخواه تغییر داد. در این مقاله به بررسی نحوه تغییر حالت پکیج از زمستانه به تابستانه در انواع پکیج پرداختیم. در صورتی که علاقه مند به یادگیری پکیج دیواری هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر پکیج دیواری فنی پارس شرکت کرده و در مدت زمانی کوتاه به یک تعمیرکار و نصاب حرفه ای پکیج تبدیل شوید.