یخچالها دارای دو فیلتر بیرونی یا پشتی و فیلتر داخلی برای تصفیه آب هستند. تعویض فیلتر یخچال از مواردی است که در سلامت و بهداشت آب نوشیدنی خنک شده توسط یخچال نقش مهمی ایفا میکند. یکی از موارد مهمی که باید قبل از اقدام برای تعویض فیلتر پشت یخچال و یا فیلتر داخل یخچال انجام دهید، تهیه فیلتر مناسب برای یخچال شماست. در صورتی که از فیلتر مناسب برای یخچال خود مطلع نیستید، حتماً از یک فرد آگاه و متخصص در این زمینه کمک بخواهید. در این مقاله روش تعویض فیلترهای داخلی و بیرونی یخچال را بیان میکنیم. اگر به تعمیرات یخچال و یادگیری مباحث آن علاقه دارید، میتوانید در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی آموزشگاه فنی ثبت نام و شرکت نمایید تا پس از گذراندن دورههای تئوری و عملی مهارتهای لازم را فرا بگیرید و در بازار کار این شغل پر درآمد مشغول به کار شوید.
فیلترهای تصفیه آب یخچال باید حداقل هر 6 ماه و حداکثر هر 1 سال، یک بار تعویض شوند. در بسیاری از موارد، افراد به دلیل روشن نشدن سنسور تعویض فیلتر، این کار را به تعویق میاندازند. در صورتی که این کار اشتباه است و باید در هر دو صورت و بی توجه به روشن شدن چراغ یا عدم روشن شدن آن، فیلتر را عوض کنید.
پس از انتخاب فیلتر آب مناسب برای یخچال خود، باید اقدامات لازم برای تعویض تخصصی و صحیح آن را انجام دهید که در ادامه به آن پرداختهایم.
اگر یخچال شما از سیستم لولهکشی بهره مند میشود، در زمان تعویض فیلتر باید شیر ورودی آب به دستگاه را ببندید تا مانع از ورود آب به داخل دستگاه در حین کار و ایجاد اختلال در مراحل انجام کار شوید. برای این کار لازم است که مسیر شلنگ به یخچال خود را بررسی کنید و شیر آن را ببندید.
خارج کردن فیلتر از یخچال به نوع اتصالاتی که فیلتر دارد، وابسته است. دقت کنید و ببینید که فیلتر یخچال شما از کدام نوع مهرهای، میلهای یا فیتینگی است.
– اگر اتصالات فیلتر یخچال مهرهای باشد: در این زمان باید مهره را از فیلتر باز و سپس جدا کنید. اگر مهره و فیلتر از هم جدا نشوند، میتوانید با استفاده از قیچی یا کاتر تیز، مقدار کمی از شلنگ را برش دهید. بریدن شلنگ باید با احتیاط انجام شود و از برش بزرگ روی آن خودداری نمایید. اگر شلنگ کوتاه شود، به مشکل برخواهید خورد؛ در نتیجه آن را با دقت زیاد ببرید.
– اگر اتصالات فیلتر میلهای باشد: جدا کردن اتصالات میلهای با استفاده از یک ابزار محکم و ظریف شبیه به پیچ گوشتی کوچک امکانپذیر است. برای این منظور باید رابط شلنگ را با پیچ گوشتی به بیرون فشار دهید، ضامن را با دقت بگیرید و بتوانید اتصالات و شلنگ را جدا نمایید.
– اگر اتصالات از نوع فیتینگ باشد: در این صورت شلنگ آب توسط یک ضامن کوچک به شکل بیضی احاطه شده است. با فشار دادن ضامن به داخل، میتوانید شلنگ آب را خارج کنید. در واقع در این روش باید ضامن را به طرف فیلتر آب فشار دهید.
پس از جدا کردن فیلتر یخچال و قطع ارتباط اتصالات آن، باید 5 میلیمتر از شلنگ را با دقت، به شکلی صاف و منظم به شکلی عمودی برش دهید. مراقب باشید که نوک شلنگ کاملاً صاف و مرتب بریده شده باشد.
در این مرحله باید به دقت روی بدنه فیلتر را نگاه کنید تا با کمک فلشها و متن روی آن، از مسیر ورود و خروج آب مطلع شوید. سپس شلنگ آب را با توجه به نوع اتصالات آنها، به ورودی فیلتر جدید متصل کنید. در انتها با فشار دست خود به جا رفتن و اتصال محکم آنها کمک نمایید.
– اگر اتصالات مهرهای بود: مهره را باز کنید. شلنگ را به مهره وارد کنید تا جایی که ببینید شلنگ حدود 5 میلیمتر از طرف دیگر مهره خارج شده است. با پیچاندن مهره، از سفت شدن آن به فیلتر مطمئن شوید.
– اگر اتصالات میلهای باشد: یک رابط شلنگ را وارد داخل بخش میلهای فیلتر کنید تا جایی که به سمت دیگر اتصال نیز وارد شود.
– در صورتی که اتصالات فیتینگی بود: دقت کنید که حتماً شلنگ به درستی و تا آخر وارد شده باشد؛ سپس با فشاری که به آن وارد میکنید از محکم شدن آن به میزان کافی کمک کنید. با کشیدن شلنگ به بیرون، از محکم شدن آن اطمینان حاصل کنید. در انتها در پشت ضامن یک خار فیتینگ بگذارید تا اتصالات بر هم نخورد.
شیر آب را باز کنید و با کمک یک ظرف مانع از ریخته شدن آب روی زمین شوید. برای این کار در صورتی که از فیلتر الیافی استفاده کردهاید، باید حداقل 5 لیتر آب از فیلتر خارج شود؛ اما اگر فیلتر کربنی را برای تصفیه آب یخچال خود انتخاب کردهاید، باید 10 لیتر آب از فیلتر عبور کرده و خارج شود. پس از آن شیر آب را ببندید.
در این مرحله باید شلنگ را به طرف دیگر فیلتر یخچال متصل کنید تا دستگاه آماده استفاده کردن شود.
آخرین اقدامات لازم برای انجام تعویض فیلتر بیرونی یخچال این است که شیر آب را باز کنید و سپس یک ظرف زیر محل خروج آب روی درب یخچال قرار دهید. چند بار دکمه خروج آب را حدود 30 ثانیه فشار دهید تا آب از آن خارج شود و حدود 1 دقیقه به آن استراحت دهید. پس از 3-4 بار انجام دادن این کار، میتوانید از آب تصیفه شده یخچال استفاده نمایید.
انواع مختلفی از فیلترهای داخلی یخچال وجود دارند که نحوه نصب آنها مشابه است که در اینجا آن را بررسی کردهایم.
برای تعویض فیلتر تصفیه آب داخلی باید انتهای آن را بگیرید و 90 درجه خلاف جهت عقربههای ساعت آن را بچرخانید.
در صورتی که دریچهای روی فیلتر داخلی یخچال وجود داشته باشد، برای دومین مرحله در تعویض فیلتر داخلی باید دریچه را بردارید.
فیلتر جدید را از جعبه خارج کنید و دریچهای را که از فیلتر قدیمی جدا کردید، به انتهای فیلتر نو وصل کنید.
فیلتر داخلی جدید را به داخل جایگاه خود وارد کنید. فیلتر را تا انتهای محفظه با دقت فشار دهید.
در انتها با چرخاندن 90 درجهای فیلتر در جهت عقربههای ساعت، فیلتر را ببندید.
پس از تعویض فیلتر زمانی که یخچال را روشن کنید، همچنان چراغ فیلتر روشن خواهد بود. در این زمان باید برای ریست کردن تنظیمات یخچال اقدام نمایید تا چراغ فیلتر خاموش شود. نحوه ریست کردن فیلتر در برندهای مختلف یخچال با یکدیگر متفاوت هستند که هر یک را جداگانه توضیح میدهیم.
برای ریست کردن تنظیمات یخچال ال جی پس از تعویض فیلتر کافی است که 3 ثانیه دکمه Filter Reset را فشار دهید تا چراغ خاموش شود.
با 4 مدل میتوان یخچالهای جنرال الکتریک را ریست کرد:
الف. برای 3 ثانیه دکمه Reset را نگه دارید.
ب. 3 ثانیه انگشت خود را روی Alarm نگه دارید.
ج. دو دکمه Ice و Water را 3 ثانیه به صورت همزمان فشار دهید.
د. دکمههای Child Lock و Ice Type را همزمان برای 3 ثانیه فشار دهید.
چند روش مختلف برای ریست کردن یخچال سامسونگ در زمان تعویض فیلتر آب وجود دارد که با توجه به نوع یخچال خود، میتوانید از یکی از این 4 روش استفاده نمایید:
الف. 3 ثانیه انگشت خود را روی Reset نگه دارید.
ب. همزمان و به مدت 3 ثانیه دو دکمه Water و Ice را نگه دارید.
ج. با فشار دادن دکمه Alarm به مدت 3 ثانیه، مشکل برطرف خواهد شد.
د. 3 ثانیه به صورت همزمان دکمههای Ice Type و Child lock را فشار دهید.
3 روش برای ریست کردن یخچالهای دوو و اسنوا امکانپذیر است که میتوان از هر یک استفاده کرد تا تنظیمات فیلتر یخچال شما ریست شود:
الف. 3 ثانیه انگشتتان را روی دکمه Filter Reset فشار دهید.
ب. به مدت 3 ثانیه دکمههای Lock و Ice Maker Lock را نگه دارید.
ج. یک بار دکمه Lock را فشار دهید و سپس 3 ثانیه دکمههای Sleep و Filter را نگه دارید.
به دلیل وجود برخی املاح در آب شهری و مضراتی که برای بدن و دستگاهها دارد، توصیه میشود که از آب تصفیه شده برای آشامیدن استفاده کنید. برخی از خانوادهها از تصفیه آب خانگی در سینک ظرفشویی خود استفاده مینمایند تا آب سالمی را مصرف کنند؛ اما در منازلی که شیر آب به تصفیه خانگی مجهز نیست، باید از فیلترهای داخلی و خارجی مناسبی استفاده شود تا علاوه بر افزایش بهداشت آب و از بین بردن آلودگیها و املاح آب برای آشامیدن، از وارد شدن آسیب به قطعات و بخشهای مختلف یخچال نیز جلوگیری شود. تعویض فیلتر یخچال یکی از اقدامات ضروری برای افزایش طول عمر دستگاه و همچنین مراقبت از سلامتی افراد است.