علت نشتی آب پکیج چیست و چگونه می توان آن را برطرف کرد؟
نشتی آب پکیج دیواری علامت واضحی است که نشان از بروز مشکل در پکیج می دهد و هر چه سریعتر بایستی علت را شناسایی کرده و در جهت رفع سریع آن اقدام نمایید. در این مطلب قصد داریم به بررسی علت نشت آب از پکیج و چگونگی برطرف کردن آن می پردازیم، با ما همراه باشید. برای شرکت در کلاس آموزش تعمیرات پکیج دیواری روی لینک کلیک کنید.
- چرا آب از پکیج نشت می کند؟
-
9 علت نشتی آب پکیج و راهنمای حل مشکل نشتی
- 1. نشت آب از پکیج به دلیل بالا رفتن فشار
- 2. آب دادن پکیج، به دلیل خوردگی و یا پوسیدگی لوله ها
- 3. نشتی آب از پکیج به علت سوراخ شدن لوله یا یکی از قطعات داخلی پکیج
- 4. آبریزی پکیج به علت از کار افتادن شیر اطمینان یا شیر تخلیه پکیج
- 5. خوردگی یا زنگ زدن قطعه مبدل
- 6. نشتی آب از پکیج، به علت خراب شدن قطعه دیافراگم در منبع انبساط
- 7. خراب شدن پمپ سیرکولاتور علت آبریزی پکیج
- 8. نصب اشتباه پکیج
- 9. شل شدن اتصالات بخش های مختلف دستگاه
- چه نکاتی را باید هنگام نشت آب پکیج رعایت کنیم؟
- آیا با وجود نشتی آب در پکیج می شود از آن استفاده کرد؟
- آیا نشتی پکیج موجب کاهش فشار می شود؟
- آبریزی در پکیج چقدر خطرناک است ؟
- چرا آبریزش پکیج، یکباره متوقف شده است؟
چرا آب از پکیج نشت می کند؟
نشتی آب پکیج یکی از مشکلات رایج پکیج است. پکیج های دیواری نباید نشتی آب داشته باشند. سیستم های گرمایشی مدرن مهر و موم شده و تحت فشار هستند ، بنابراین آب موجود در سیستم نمی تواند خارج شود. اما اگر متوجه شدید که پکیج شما نشتی دارد، در اینجا دلایلی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد آن شود:
- نشتی کوچک آب می تواند به این معنی باشد که باید فشار پکیج خود را افزایش دهید.
- شیر تخلیه فشار می تواند فشار اضافی را از سیستم آزاد کند.
- مبدل حرارتی ممکن است آسیب دیده باشد.
- اگر پکیج را به تازگی نصب کرده اید، محل اتصال لوله های گرمایش به پکیج ممکن است بد آب بندی شده باشد. یا اگر پکیج شما قدیمی می شود، ممکن است برخی از قطعات فرسوده شده باشند. در صورتی که نصب اشتباه پکیج باعث بروز مشکل نشتی در پکیج شده باشد بهتر است با آموزش نصب پکیج مهارت های خود را در زمینه نصب صحیح و اصولی افزایش دهید.
در ادامه به طور مفصل این موضوع را بررسی می کنیم:
9 علت نشتی آب پکیج و راهنمای حل مشکل نشتی
1. نشت آب از پکیج به دلیل بالا رفتن فشار
پکیج های دیواری تحت فشار زیاد خراب می شوند و نشتی می کنند. اگر فشار پکیج بیش از حد بالا باشد، شیر تخلیه فشار آب اضافی را تخلیه می کند، یا قطعات داخلی پکیج آسیب دیده و از بین می روند و این موضوع باعث نشتی می شوند.
در مقاله دیگری به صورت جامع به بررسی علت بالا رفتن پکیج پرداخته ایم، برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله “علت بالا رفتن فشار پکیج” را مطالعه کنید.
چگونه فشار پکیج را چک کنیم؟
هر پکیج دارای فشار سنجی در جلو قاب است. فشار پکیج به طور معمول باید در حدود 1 تا 1.5 بار و در محدوده علامت سبز باشد. بالا رفتن عقربه فشار بیشتر از 1.5 نشان از افزایش فشار در پکیج است.
چگونه فشار پکیج را پایین بیاوریم؟
برای پایین آوردن فشار پکیج روش های گوناگونی وجود دارد. می توانید شیر هواگیری را باز کنید تا مقداری آب از پکیج خارج شده و فشار پایین آید. پس از رسیدن فشار به عدد 1.5 شیر هواگیری را ببندید. یا می توانید شیر ورودی آب سرد را بسته و شیر پرکن را باز کنید. سپس یکی از شیرهای آب گرم را تا رسیدن فشار به 1.5 باز کنید. پس از رسیدن به این عدد شیر پر کن را ببندید و شیر آب سرد را باز کنید.
2. آب دادن پکیج، به دلیل خوردگی و یا پوسیدگی لوله ها
در بسیاری از موارد نشت آب از پکیج ناشی از خوردگی لوله ها و سیلندرهای آب گرم است. سیلندرها و لوله های آب پکیج به علت فعالیت مداوم و وجود رسوب و سختی آب، به تدریج پوسیده و شکننده می شوند که نشتی آب پکیج را به دنبال خواهد داشت.
اگر فقط یک جزء خوردگی داشته باشد، ممکن است به راحتی بتوان با کمک گرفتن از تعمیرکار پکیج و لوله کش مشکل را رفع کرد، اما خوردگی زیاد ممکن است باعث تعویض پکیج شود. توجه داشته باشید که اگر پوسیدگی های پکیج زیاد باشد مقرون به صرفه است که پکیج را تعویض کنید. زیرا هزینه تعمیرات و تعمیرات آینده گاهی از هزینه تعویض بیشتر خواهد شد.
به منظور عدم ایجاد این مشکل و یا رفع آن، از سرویس های دوره ای پکیج به ویژه در ابتدای فصل زمستان و نگهداری صحیح از پکیج غافل نشوید. در مقاله “نکات طلایی نگهداری پکیج”، به نکاتی خوبی برای جلوگیری از آسیب دیدن پکیج اشاره کرده ایم، توصیه می کنیم این مطلب را مطالعه کنید.
3. نشتی آب از پکیج به علت سوراخ شدن لوله یا یکی از قطعات داخلی پکیج
معمولا لوله های پکیج با گذشت زمان و به دلیل کیفیت پایین آب در کشور رسوب می گیرند. این موضوع باعث سوراخ شدن لوله ها، ایجاد ترک بر روی آن ها، خراب شدن واشر شیر پر کن، اورینگ و دیگر قطعات پکیج می شود. هر گونه ترک یا خرابی در قطعات، سبب نشتی آب از پکیج می شوند. همچنین در صورتی که این قطعات اتصالات درست انجام نشوند، نیز می تواند موجب ترک برداشتن و یا سوراخ شدن پکیج و نشتی آب از دستگاه شود.
به منظور رفع علت آب دادن پکیج در این حالت شما می بایست لوله ای که دچار رسوب یا ترک شده است را شناسایی کرده و درصدد تعویض آن برآیید (بهتر است برای این کار از فردی که در این زمینه تخصص دارد بهره ببرید و هنگام تعویض قطعه حتما از محصول مرغوب استفاده کنید)
اغلب افرادی که در این حوزه فعالیت دارند اقدام به تعویض و یا سفت نمودن واشر ها می کنند، اما در هر حال توصیه ما به شما این است که از دست به کار شدن و تعویض به صورت سرخود بپرهیزید و این کار را به یک سرویس کار پکیج با تجربه محول نمایید تا از ایجاد خطرات و خرابی های بعدی پیشگیری کنید.
4. آبریزی پکیج به علت از کار افتادن شیر اطمینان یا شیر تخلیه پکیج
یکی از قطعات اصلی پکیج، شیر اطمینان یا همان شیر تخلیه است، نقش آن کنترل و تنظیم نمودن فشار داخلی پکیج بوده و در قسمت زیرین اتصال های پکیج جایگیری شده است.
در مواردی مانند باز ماندن شیر پرکن و خراب شدن منبع انبساط که بار فشاری پکیج بالا می رود، با استفاده از شیر تخلیه می توان وضعیت پکیج را به حالت نرمال بازگرداند.
در مواقعی مثل شوک های ناگهانی حرارتی، ضربه مکانیکی و یا طی شدن عمر مفید، باید قطعه را تعویض کرد.
اما اگر این سوال برایتان پیش آمده که چگونه می توان به خراب شدن این شیر پی برد باید گفت که: کلیدی ترین علامت زمان تعویض این قطعه، افت شدید فشار پکیج شما می باشد که به صورت غیر مستقیم اشاره به فرارسیدن زمان تعویض شیر اطمینان دارد.
5. خوردگی یا زنگ زدن قطعه مبدل
یکی دیگر از موارد علت آب دادن پکیج می تواند زنگ زدگی و یا خوردگی قطعه مبدل باشد. این قطعه نسبتا گران قیمت بوده و در صورت صلاح دید تعمیرکار باید اقدام به تعویض آن نمایید.
البته چنانچه پکیج شما واجد گارانتی است می توانید از آن استفاده کرده و با هزینه پایین تری قطعه را تعمیر و یا تعویض کنید.
6. نشتی آب از پکیج، به علت خراب شدن قطعه دیافراگم در منبع انبساط
هنگامی که حرارت آب بالا می رود، حجم آب نیز بیشتر خواهد شد. در این صورت قطعه دیافراگم دستور کنترل منبع انبساط دستگاه را می دهد.
زمانی که قطعه خراب شود، طبیعتا آب اضافی از پکیج خارج خواهد شد. لذا با احتیاج به تعویض، باید یک قطعه جدید خرید کنید.
نکته: هنگامی که پکیج شما از قسمت بیرونی دچار نشتی شده است جای نگرانی نیست، چرا که در ناحیه خارجی سیستم برق، آب ریزی رخ داده اما باید سریعا با سرویسکار تماس گرفته و در صدد رفع مشکل برآیید.
7. خراب شدن پمپ سیرکولاتور علت آبریزی پکیج
به منظور چرخش آب در داخل دستگاه، قطعه ای به نام پمپ سیرکولاتور تعبیه شده است، که نقش آن گردش آب در مسیر مدار گرمایش بوده و همچنین در چرخش آب به منظور گرم کردن رادیاتور ها نیز انجام وظیفه میکند.
هر چند که این قطعه به علت متریال های مقاوم، دارای پایداری بالایی می باشد؛ اما مثل هر قطعه دیگری عمر مفید معین خود را دارد.
از آن جایی که این قطعه در پکیج مرتباً در حال فعالیت است، پس با گذشت زمان دچار سوختگی (یا ضعیف شدن) می شود. ایراد پمپ سیرکولاتور پکیج اغلب با ترمیم سیم کشی و یا عوض نمودن پمپ، حل می گردد.
در باب چگونگی تشخیص این اختلال باید گفت که در هنگام خرابی این قطعه اصولا نشتی آب را در اطراف پمپ به وضوح می توان دید و البته که افت فشار دستگاه نیز پیش خواهد آمد.
با توجه به خرابی و حالت پیش آمده گاهی می توان به تعویض یک یا چند قسمت پمپ بسنده نمود. چنانچه پمپ قابل استفاده و تعمیر نباشد و تعمیرکار صلاح بر تعویض کامل پمپ ببیند، چاره ای جز تعویض پمپ با نمونه جدید نیست.
8. نصب اشتباه پکیج
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، در صورتی که نصب دستگاه به درستی انجام نشود، می تواند در زمان استفاده از آن موجب نشتی آب شود. اگر با این مشکل روبرو هستید، باید از یک نصاب پکیج ماهر کمک بخواهید تا بتواند مشکل را عیب یابی و رفع نماید.
9. شل شدن اتصالات بخش های مختلف دستگاه
پس از مدتی استفاده از پکیج، به دلیل سرد و گرم شدن مداوم آب و انقباض و انبساط لوله ها، اتصالات مختلفی که در پکیج وجود دارند، شل می شوند. بنابراین برای رفع این مشکل باید اتصالات را مانند زانویی، سختی گیر آب، چپقی و … را به درستی محکم و آب بندی نمایید.
چه نکاتی را باید هنگام نشت آب پکیج رعایت کنیم؟
در بحث نشتی آب پکیج نکاتی ریز وجود دارد که رعایت آنها هم از ایجاد آسیب های شدیدتر جلوگیری کرده و هم خسارت های وارده را بسیار کاهش می دهد. با دیدن نشتی پکیج، در اولین گام، آن را از برق جدا کنید تا خطر برق گرفتگی را از خود دور سازید. بعد از آن حتما شیر گاز و فلکه آب را کاملا بسته تا از هدر رفت منابع پیشگیری کنیم.
با نگاه و بررسی کلی، از علت ایجاد نشتی تا حد امکان آگاهی پیدا کرده و بعد از بررسی کامل، به اطلاع تعمیرکار مناسب پکیج رسانده و اقدام به تعمیر پکیج خود نمایید. در صورتی که در این زمینه تخصص خاصی ندارید، به هیچ وجه خودتان اقدام به تعمیر دستگاه نکنید. در صورت مشاهده مستقیم نشتی از روش های غیر استاندارد برای رفع نشتی ایجاد شده استفاده نکنید. شرکت ها معمولا در بخش پشتیبانی خود، افرادی در نظر گرفته اند تا بتوانند در هنگام ایجاد مشکلات و آسیب های دستگاه های تولیدی خود، هرچه سریع تر به رفع آن بپردازند.
آیا با وجود نشتی آب در پکیج می شود از آن استفاده کرد؟
طبیعتا مشاهده نشتی آب پکیج حاکی از وجود یک آسیب و مشکل در سیستم کلی این دستگاه می باشد. قطعا بی توجهی به هر آسیبی، شدت مخرب بودن آن را افزایش داده و امکان دارد حتی نهایتا مجبور به تعویض کامل دستگاه شوید. پس وقتی می توان با یک هزینه کمتر، مشکل را به طور کامل برطرف کرد، چه لزومی دارد تا با استفاده مداوم و بی توجهی به آسیب موجود، شدت ضرر و آسیب را بیشتر کنیم؟
در نتیجه به هیچ وجه در صورت مشاهده اختلال در سیستم آب رسانی، به استفاده از دستگاه خود ادامه ندهید و با پشت گوش انداختن علایم بروز کرده، جان خود و عزیزانتان را در خطر نیندازید. شاید بتوان بعد از مشاهده نشتی آب به همان کیفیت و شدت قبلی از دستگاه استفاده کرد. ولی این اختلال ایجاد شده قطعا در آینده نزدیک به اشکال و نحوه های دیگری خود را بروز خواهد داد تا در نهایت به قدری آسیب ایجاد شده شدید گردد که کل سیستم توانایی خود از دست داده و از کار بیفتد.
آیا نشتی پکیج موجب کاهش فشار می شود؟
اصلی ترین وظیفه سیستم های پکیج، داغ کردن جریان آب موجود در آنهاست. سیستم آبی موجود در آنها، به شدت به یکدیگر وابسته بوده و آسیب در هر قسمت آن، به بخش های دیگر دستگاه هم لطمه وارد خواهد کرد. وجود یک نشتی در سیستم پکیج، بیان کننده آسیب به سیستم آبرسانی دستگاه می باشد. این موضوع نهایتا خود را به شکل کاهش فشار در آب خروجی، نشان خواهد داد. در اکثر نشتی های مشاهده شده در پکیج ها، کاهش فشار ایجاد شده در سیستم کاملا ملموس و قابل مشاهده است. همواره بخاطر داشته باشید که کاهش فشار خروجی را با باز کردن بیشتر شیر آب جبران نکنید.
مرتبط بخوانید: 10 علت خاموش شدن پکیج دیواری و نحوه رفع آن
آبریزی در پکیج چقدر خطرناک است ؟
پکیج ها همواره از سه منبع مهم گاز، برق و آب استفاده می کنند. قرار گرفتن این سه منبع در کنار هم اصلا اتفاق خوبی نیست. به خصوص زمانی که در یکی از این قسمت ها شاهد مشکل باشیم. نشتی آب پکیج احتمال رسیدن آب نشت شده به سیستم برق آن را به شدت بالا می برد. به همین سبب توصیه می شود با مشاهده نشتی آب پکیج، علت نشت آب از پکیج را به درستی و با دقت بررسی کنید و از تعمیرکار مناسب در جهت رفع مشکل استفاده کنید. با رعایت نکات بیان شده در بخش اقدامات لازم در هنگام نشت پکیج، می توان علاوه بر کنترل آسیب، هزینه های تمام شده تعمیر را هم کاهش داد. علاوه بر این مهم ترین موضوع در این میان، به خطر افتادن جان عزیزانمان است که بی شک با رعایت نکات بیان شده می توان به خوبی از آن پیشگیری نمود.
چرا آبریزش پکیج، یکباره متوقف شده است؟
آب موجود در شبکه آبرسانی منازل در سطح شهر، دارای املاح و مواد معدنی است که قابلیت زیادی در ایجاد رسوب دارند. برخورد آب با هوای مستقیم، امکان ایجاد این رسوبات را بالاتر می برد. رسوبات ایجاد شده در محل می تواند موقتا آبریزش از پکیج را کاهش و یا قطع کند. اما به هیچ وجه این موضوع نشان دهنده حل مشکل نخواهد بود. با ادامه پیدا کردن کار دستگاه، بی شک در آینده نه چندان دور پکیج دوباره دچار مشکل خواهد شد و نشتی آن ادامه پیدا خواهد کرد.
در این مقاله به بررسی علت نشتی آب در پکیج پرداختیم. در صورتی که علاقه مند به یادگیری پکیج دیواری هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات پکیج آموزشگاه فنی شرکت کرده و در مدت زمانی کوتاه به یک تعمیرکار و نصاب حرفه ای پکیج تبدیل شوید. ممنون که در فنی پارس همراه ما بودید.