10 علت خاموش شدن پکیج دیواری و نحوه رفع آن
علت خاموش شدن پکیج متفاوت بوده و این موضوع یکی از مشکلات شایع در پکیج های دیواری است که بسیاری از کاربران این دستگاه با آن روبه رو شده و برای بسیاری از آنها یک اتفاق ناخوشایند و بعضا آزار دهنده باشد. در صورتی که شما هم با این مشکل در پکیج خود روبه رو هستید این مقاله را تا انتها بخوانید. در این مطلب به شما می گوییم که چرا پکیج هنگام کار خاموش می شود؟
همچنین برای آموزش تعمیرات پکیج دیواری روی لینک کلیک کنید.
-
چرا پکیج خود به خود خاموش می شود؟
- 1- خرابی و معیوب شدن پمپ پکیج علت خاموش شدن پکیج
- 2- گرفتگی و مسدود شدن مدار گرمایش پکیج
- 3- خاموش شدن پکیج به دلیل هوا گرفتن
- 4- عدم وجود آب کافی در مدار دستگاه
- 5- کم بودن فشار گاز
- 6- عدم تخلیه مناسب دود پکیج
- 7- معیوب شدن الکترود یون دستگاه
- 8- معیوب شدن ترموستات علت خاموش شدن پکیج
- 9- جوش آوردن و بالا رفتن حرارت پکیج
- 10- معیوب شدن فن
چرا پکیج خود به خود خاموش می شود؟
1- خرابی و معیوب شدن پمپ پکیج علت خاموش شدن پکیج
خاموش شدن پکیج می تواند ناشی از خراب شدن پمپ سیرکولاتور یا پمپ گردشی آب دستگاه باشد. پمپ سیرکولاتور پکیج به صورت یکباره و ناگهانی دچار خرابی و ایراد نمی شود. بلکه عملکرد و کارکرد بهینه این قطعه به تدریج کاهش پیدا کرده و سپس سوخته و از کار می افتد.
در مواقع سوختن پمپ، دستگاه پکیج دیواری به هیچ وجه روشن نمی شود. در صورت کارکرد ضعیف پمپ دستگاه، شاهد خاموش و روشن شدن دستگاه هستیم. پس از اطمینان حاصل کردن از خرابی این قطعه، بهترین راهکار تعویض پمپ سیرکولاتور پکیج می باشد.
2- گرفتگی و مسدود شدن مدار گرمایش پکیج
بروز اختلال و ایراد در مسیر حرکت آب در مدار گرمایش، می تواند منجر به خاموش شدن پکیج گرمایشی شود. عدم وجود آب لازم و کافی و وجود هوا، در خاموش شدن پکیج های دیواری تاثیرگذار و مؤثر است.
همچنین، گرفتگی لوله ها و انسداد مدار گرمایشی نیز می تواند از دیگر دلایل خاموش شدن دستگاه پکیج باشد. بروز رسوب در لوله ها به تدریج موجب کاهش کارکرد و راندمان و در نهایت خاموشی پکیج می شود.
برای برطرف کردن این مشکل، رسوب زدایی و نصب سختی گیر آب از راهکارهای کاربردی و کارآمد تلقی می گردد.
3- خاموش شدن پکیج به دلیل هوا گرفتن
از دیگر دلایل خاموش شدن پکیج دیواری می توان به وجود هوا در سیستم مدار گرمایش دستگاه، اشاره کرد. در این شرایط، پمپ هوا را به جای آب وارد مدار گرمایش سیستم می کند. به علت کافی نبودن آب مدار، پکیج خاموش خواهد شد. علاوه بر این، هوا گرفتن مدار، افزایش فشار پکیج را در پی دارد.
بهترین اقدام در جهت رفع این مشکل، انجام هواگیری پکیج تحت نظر متخصصان حرفه ای و کاربلد می باشد.
حتما بخوانید: علت نشت آب پکیج چیست؟
4- عدم وجود آب کافی در مدار دستگاه
کافی نبودن میزان آب مدار گرمایش منجر به خاموش شدن پکیج می شود. پکیج های دیواری ضمن اندازه گیری میزان آب، در صورت کافی نبودن مقدار آن، روشن نمی شوند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که خرابی و معیوب شدن منبع انبساط نیز می تواند در خاموش شدن پکیج تاثیر داشته باشد.
مضاف بر این، برق و گاز و آب، از مؤلفه های مهم و حائز اهمیت برای روشن شدن و عملکرد بهینه پکیج دیواری هستند.
برای حل این مشکل پس از مطمئن شدن از کم بودن میزان آب، فشار پکیج مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
5- کم بودن فشار گاز
یکی دیگر از دلایل و علت خاموش شدن پکیج دیواری به فشار پایین و کم گاز دستگاه مربوط می شود. در صورت پایین بودن فشار گاز، از سمت پکیج نه گرما و نه شعله ای در کار نخواهد بود. در صورت ضعیف بودن فشار گاز یا شعله، دستگاه خاموش و روشن می شود.
با بررسی شیر گاز و فشار گاز ورودی به ساختمان می توان در صدد رفع این مشکل برآمد. همچنین، برای تنظیم کردن میزان فشار گاز، می توان از خدمات متخصصان و تکنسین های فنی استفاده کرد.
6- عدم تخلیه مناسب دود پکیج
در صورت دفع نشدن و تخلیه نشدن دود، شاهد خاموش و روشن شدن پکیج خواهیم بود. پکیج های امروزی متناسب با آخرین اصول استاندارد و فناوری های روز دنیا ساخته و پرداخته می شوند. این موضوع در افزایش ضریب ایمنی و امنیت پکیج ها نقش بسزایی ایفا می نماید. در مواقع تخلیه نشدن دود و در جهت تامین سلامت و امنیت ساکنان، دستگاه پکیج خاموش می شود.
سوختن فن پکیج، رعایت نکردن ارتفاع درست و صحیح دودکش و عدم نصب صحیح و استاندارد دودکش، در بروز این مشکل تاثیرگذار و مؤثر است.
7- معیوب شدن الکترود یون دستگاه
یکی دیگر از دلایل و علت خاموش شدن پکیج دیواری به خرابی و معیوب شدن قطعه الکترود یون اختصاص پیدا می کند. تشخیص شعله به وسیله این قطعه صورت می گیرد. این قطعه از ساختار بسیار کوچکی برخوردار میباشد. بروز ایراد در الکترود موجب عدم تشخیص شعله و به تبع آن، خاموش شدن دستگاه می شود. عدم رعایت و تنظیم فاصله الکترود از جرقه زن و کثیف شدن و آلودگی سر الکترود را می توان از مهم ترین مشکلات این قسمت قلمداد نمود.
تمیز و نظافت یا تعویض و قرار دادن الکترود در فاصله استاندارد، در رفع مشکل روشن نشدن پکیج کمک شایانی می نماید.
8- معیوب شدن ترموستات علت خاموش شدن پکیج
خراب شدن یا فرسودگی ترموستات، از دیگر عامل های خاموش شدن پکیج می باشد. در صورت اطمینان حاصل کردن از معیوب شدن این قطعه، با تعویض و جایگزین کردن، می توان به راحتی این مشکل را برطرف ساخت.
9- جوش آوردن و بالا رفتن حرارت پکیج
افزایش بیش از حد حرارت و جوش آوردن را می توان از دیگر علل خاموش شدن پکیج دانست. مسدود شدن مسیر جریان آب، معیوب شدن کلید و ولوم مربوط به تنظیم دما، عدم تنظیم شعله و خراب شدن کلید NTC، از مهمترین علل جوش آوردن سیستم پکیج دیواری محسوب می شود. ناگفته نماند که خاموش شدن دستگاه در این مواقع، در جهت حفظ ایمنی و امنیت سیستم صورت می گیرد.
10- معیوب شدن فن
آخرین علت خاموش شدن پکیج دیواری به خرابی و معیوب شدن فن دستگاه مربوط می شود. فن پکیج وظیفه دفع و خروج دود ایجاد شده در اثر فرآیند احتراق به فضای بیرون را بر عهده دارد. بروز ایراد در این قطعه موجب باقی ماندن دود در مسیر دودکش و متعاقب آن، خاموش شدن پکیج می شود. در بسیاری مواقع خرابی فن ناشی از سوختن موتور آن می باشد.
تعویض فن خراب و جایگزینی یک فن جدید و سالم از راهکارهای بهینه و راهگشا برای رفع این مشکل به شمار می رود.
در آخر
در این مقاله به بررسی مهم ترین دلایل خاموش شدن پکیج دیواری پرداختیم. دلایلی که در این مطلب به آن اشاره شد از رایج ترین دلایل بروز این مشکل می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه تعمیرات پکیج توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید. ممنون که مانند همیشه در فنی پارس همراه ما بودید.