آزمون ادواری فنی و حرفه ای چیست؟
آزمون ادواری سازمان فنی و حرفه ای برای تعیین میزان مهارت افرادی است که به هر نحوی، یک مهارت را آموخته باشند. این آزمون بر اساس استانداردهای مهارت آموزش فنی و حرفه ای برگزار می شود رشته های آزمون ادواری فنی حرفه ای متفاوت است. در صورتی که افراد حتی در دوره آموزش مهارت شرکت نکرده باشند، می توانند در آزمون ادواری ثبت نام نمایند. این آزمون هر ساله 2 بار در 4 مبحث خدمات، فرهنگ و هنر، صنعت و کشاورزی برگزار خواهد شد. برای ثبت نام آزمون ادواری در برخی از رشته ها باید پیش نیاز مرتبط با آن را آموخت و گواهینامه آن را داشته باشند؛ سپس برای آزمون اخذ گواهینامه رشته مورد نظر ثبت نام نمایند. اگر به دنبال یادگیری مهارت های اشتغال زا و شرکت در آزمون ادواری هستید؛ این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.
شرایط ثبت نام آزمون ادواری 1403
آزمون ادواری فنی و حرفه ای یکی از مهم ترین آزمون های اداری در کشور است که هر ساله برگزار می شود. در سال 1403 نیز، این آزمون برگزار خواهد شد و شرکت در آن برای بسیاری از افراد بسیار حائز اهمیت است. در زیر، شرایط ثبت نام در آزمون ادواری 1403 را بررسی خواهیم کرد.
داشتن مدرک تحصیلی
یکی از شرایط اصلی برای ثبت نام در آزمون ادواری، داشتن مدرک تحصیلی است. افرادی که دیپلم یا مدارک تحصیلی بالاتری مانند لیسانس و فوق لیسانس دارند، میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
سن متقاضی
متقاضیان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند تا بتوانند در آزمون ادواری شرکت کنند. این شرط سنی برای تضمین این است که فرد بالغ و قادر به شرکت در فعالیت های اداری باشد.
پرداخت هزینه ثبت نام
هزینه ثبت نام در آزمون ادواری 1403، یکی از شرایط ثبت نام است. برای شرکت در این آزمون، متقاضیان باید مبلغ مشخصی را بصورت الکترونیکی پرداخت کنند. این هزینه برای تامین هزینه های مربوط به برگزاری آزمون و تهیه مستندات مورد نیاز است.
ثبت نام آنلاین
برای ثبت نام در آزمون ادواری، این امکان به متقاضیان داده شده است که به صورت آنلاین اقدام کنند. به این ترتیب، افراد می توانند از راحتی و سهولت ثبت نام در آزمون بهره مند شوند.
همچنین بخوانید: نحوه ثبت نام در آزمون فنی حرفه ای
نحوه برگزاری آزمون ادواری فنی و حرفه ای چگونه است؟
آزمون های ادواری در استان های مختلف، در زمان های متفاوتی ثبت نام و برگزار می شوند. در تمامی استان ها آزمون های ادواری به صورت کتبی یعنی چهارگزینه ای و عملی یعنی شفاهی انجام خواهند شد. اولین آزمون، آزمون کتبی است و متقاضی باید حداقل 50 نمره از 100 نمره را کسب کند تا بتواند در آزمون عملی آن شرکت نماید. اگر داوطلب نمره ای کمتر از 50 را کسب کند باید مجدداً در آزمون کتبی شرکت نماید.
دومین آزمون مربوطه، به صورت عملی خواهد بود که در صورت کسب حداقل 70 از 100 نمره گواهینامه رشته مورد نظر را دریافت خواهد کرد. اگر داوطلب نمره حداقلی آزمون عملی را دریافت نکند، آزمون مجدد برای او فقط 1 بار برگزار خواهد شد. در غیر این صورت باید از ابتدا در آزمون کتبی و سپس عملی شرکت نماید.
نحوه شرکت و ثبت نام در آزمون ادواری فنی و حرفه ای
ابتدا باید هر یک از متقاضیان رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایند و سپس در سایت http://advari.irantvto.ir/ ثبت نام کنند. در صورت نیاز افراد باید ابتدا حرفه را بیاموزند و بعد از آن برای آزمون ثبت نام نمایند. اما افرادی که حرفه را بلد باشند، می توانند مستقیماً برای ثبت نام در آزمون اقدام کنند. در هنگام ثبت نام در آزمون از طریق سایت باید اسکن از مدارک خود داشته باشید تا بتوانید ثبت نام را تکمیل نمایید.
به منظور ثبت نام در آزمون ادواری فنی و حرفه ای باید مراحل زیر را انجام دهید:
- در سایت http://advari.irantvto.ir/ وارد شوید.
- دفترچه راهنما را دانلود کنید.
- شرایط و ضوابط ثبت نام آزمون ادواری سازمان فنی و حرفه ای را مطالعه فرمایید.
- رشته دلخواه را با توجه به مطالب ذکر شده در دفترچه راهنما انتخاب نمایید.
- کارت اعتباری را خریداری کنید تا شناسه پرداخت و شماره پرونده به شما اختصاص یابد.
- ثبت نام آزمون را انتخاب کنید.
- با وارد کردن مشخصات خود، شماره پرونده و شناسه پرداخت ارائه شده در کارت اعتباری، فرم ثبت نام در آزمون را تکمیل نمایید.
- پس از اتمام مراحل ثبت نام، یک کد رهگیری به شما داده خواهد شد.
- کد رهگیری، شناسه پرداخت و شماره پرونده را در یک جای امن یادداشت کنید؛ زیرا در تمامی مراحل به آن ها نیاز خواهید داشت.
- چند روز قبل از زمان برگزاری آزمون با مراجعه به سایت و وارد کردن اطلاعات خواسته شده، کارت ورود به جلسه را دریافت کنید.
داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی را دریافت کرده باشند، باید با در دست داشتن مدارک ذیل به مرکز انتخابی خود در زمان ثبت نام مراجعه کرده و آن ها را تحویل دهند:
- اصل و کپی شناسنامه متقاضی
- اصل و کپی کارت ملی
- یک قطعه عکس 4×3
- اصل و کپی گواهینامه مهارت پیش نیاز (در صورت داشتن پیش نیاز برای رشته)
- مدارک مردود شدن در آزمون های قبلی (در صورت چند بار شرکت کردن در آزمون)
- اصل و کپی مدرک تحصیلی و یا گواهی اشتغال به تحصیل
- اصل و کپی کارت پایان خدمت، معافیت پزشکی یا گواهی اشتغال به خدمت وظیفه عمومی
رشته های آزمون ادواری فنی حرفه ای
همانطور که ذکر شد رشته های ادواری فنی و حرفه ای در 4 خوشه تقسیم بندی می شوند که در ادامه به صورت مفصل به معرفی هر یک می پردازیم:
رشته های خوشه کشاورزی آزمون ادواری فنی و حرفه ای
در خوشه کشاورزی 9 رشته وجود دارد که در ادامه معرفی کردیم:
- سوهان پز
- سازنده نقل و نبات و شکر پنیر
- تولید میوه های خشک خانگی
- کارگر فضای سبز
- مکانیک تراکتور و تیلر
- کاربر گیاهان دارویی
- تولید کننده فرآورده های تخمیری-ماست
- باغبان
- کشتکار گلخانه های خاکی
همچنین بخوانید: نمونه سوالات آزمون موبایل فنی حرفه ای
رشته های خوشه فرهنگ و هنر آزمون ادواری فنی و حرفه ای
رشته فرهنگ و هنر دارای 64 رشته مختلف است؛ که به آنها اشاره خواهیم کرد:
گچبری سنتی، طلاسازی، طراح طلا و جواهر با رایانه مقدماتی، حکاکی روی فلز، قلم زنی فلز، سازنده زیورآلات سنتی، فروشنده طلا و نقره و جواهر، جواهرسازی مهره ای، ملیله سازی فلزات قیمتی، فیروزه کوبی، مرصع کاری، گوهرتراشی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی-دامله تراشی، گوهر تراشی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی-تراش زاویه، مخراج کاری و قلم زنی و جواهرنشان روی فلزات قیمتی، زیرساخت کاری مینا، نقاشی مقدماتی، نقاشی روی چرم، نقاشی اکرولیک، نقاشی رنگ و روغن، نقاشی روی نمای مفید داخل ساختمان-نقاشی دیواری، نقاشی شیشه های تزئینی-ویترای، نقاشی روی شیشه کریستال و سرامیک با آب طلا، معرق کاری کاشی و سرامیک، سازنده کاشی هفت رنگ، نقش برجسته کاری سفال، تذهیب کاری، سازنده بطری های تزئینی، مینیاتورسازی، حجم سازی درجه 2، برنامه ریزی امور هنری در خانواده، طراحی قالی-مقدماتی، طراحی نقشه قالی با رایانه، رفوگری قالی-مقدماتی، قالی بافی، گلیم بافی، مکرومه بافی، بافنده پوشاک دومیل، قلاب دوزی، قلاب بافی چرم و جیر، قلاب بافی پوشاک، قلاب بافی لوازم تزئینی و کاربردی، سوزن دوزی سنتی خاص مناطق، سوزن دوزی تزئینی، رودوزی سنتی الحاقی، تکه دوزی با چرخ، تکه دوزی و مرصع دوزی با دست، سرمه دوزی، سرمه دوزی تزئینی، پته دوزی-فطه دوزی و سلسله دوزی، چاپ باتیک، طراحی و نقاشی روی پارچه، هویه کاری پارچه، کارور چاپ قلمکار پارچه، معرق کاری پارچه، حکاکی چرم، معرق کاری چزم، سوخت نگاری چرم،گلدوزی دستی، گلدوزی ماشینی، مهره های تزئینی و پولک و منجوق دوزی، عروسک دوزی، سازنده عروسک های خمیر چینی و اشیای تزئینی.
رشته های خوشه خدمات آزمون ادواری فنی و حرفه ای
در خوشه خدمات بیش از 50 رشته برای آزمون ادواری وجود دارد؛ از جمله آنها می توان به رشته های زیر اشاره کرد:
مسئول دفتر، حسابدار حقوق و دستمزد، حسابدار عمومی پیشرفته، کمک حسابدار، سرپرست دبیرخانه و بایگانی، بایگان، آشپز، آشپز هتل درجه 2، چهره پرداز مردانه، متعادل ساز چهره مردانه، ترمیم کننده مو مردانه، پیرایشگر مردانه، آرایشگر عروس، آرایشگر موی زنانه، آرایشگر و پیرایشگر زنانه، پیرایشگر ابرو و صورت زنانه، بهداشت کار ناخن مردانه، آرایشگر ناخن، متعادل ساز چهره زنانه، آرایشگر صورت زنانه، کاربر مواد شیمیایی در آرایش زنانه، پیرایشگر موهای زائد با موم، کلاه گیس باف با موی طبیعی زنانه، کیک ساز، شیرینی پز، شیرینی پز شیرینی خشک، ضخیم دوز زنانه، نازک دوز زنانه، خیاط پیراهن شومیز مردانه و زنانه، شلوار دوز زنانه، مانتو دوز، کاپشن دوز زنانه، ضخیم دوز مردانه، نازک دوز مردانه، پرده دوز، راسته دوز، الگوساز، الگوساز و برشکار لباس شب و عروس، الگوساز و برشکار لباس ضخیم مردانه، الگوساز و برشکار لباس ضخیم زنانه، الگوساز و برشکار لباس نازک زنانه، لباس به روش حجمی، دوزنده لباس مبل، راهنمای موزه، راهنمای عمومی گردشگری، کاربرد گرافیک رایانه ای با Photoshop، کاربر گرافیک رایانه ای با Draw Corel، کاربر اتوماسیون اداری، کارور Photoshop، کاربر رایانه-کاربرد ICDL، کاربر گرافیک رایانه ای با Illustrator Adobe.
رشته های خوشه صنعت آزمون ادواری فنی و حرفه ای
در خوشه صنعت بیش از 60 رشته برای آزمون ادواری وجود دارد:
لوله کش گاز خانگی و تجاری، لوله کش و نصاب دستگاه های حرارتی، لوله کش و نصاب تاسیسات گاز رسانی ساختمان، لوله کش و نصاب تاسیستات تهویه مطبوع ساختمان، لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی، کانال ساز تهویه، رنگرز عمومی، تعمیرکار آبگرمکن دیواری، تعمیرکار کولر آبی، نصاب و تعمیرکار کولر گازی پنجره ای و اسپلیت، تعمیرکار دستگاه های سرد کننده خانگی و تجاری، تعمیرکار وسایل گازسوز خانگی، تعمیرکار کولر گازی خودرو، در و پنجره ساز چوبی، در و پنجره ساز آلومینیومی، درب و پنجره ساز پروفیل آهنی، در و پنجره ساز و نصاب پروفیل UPVC و شیشه دو جداره، ورقکار-نازک کار، صافکار درجه 2، نصاب کاغذ دیواری و موکت و پارکت، نقاش خودرو درجه 2، جوشکاری، جوشکار سازه های فولادی با فرآیند SMAW، جوشکار گاز درجه 2، ابزار تیز کن، تعمیرکار سیستم های تعلیق خودروهای سبک-جلوبندی سازی، تعمیرکار اتومبیل های سواری بنزینی، تعمیرکار ماشین های الکتریک، تراشکار، تعمیرکار اتومبیل های سواری بنزینی، تعمیرکار موتور سیکلت، تعویض کار روغن خودروهای سبک، سرویس کار خودرو، ماشین ابزار کار درجه 2، تون آپ- تنظیم کار موتور، تعمیرکار برق خودرو، تودوزکار خودرو، برقکار ساختمان، برقکار صنعتی، الکترونیک کار صنعتی، تعمیرکار رادیو و ضبط، رنگ کار مبلمان چوبی، رویه کوب مبلمان چوبی، مونتاژکار مصنوعات چوبی تعمیرکار سخت افزار تلفن همراه، تعمیرکار تلفن رومیزی و ارتباطات داخلی، مونتاژکار و نصاب تابلوهای برقی، تعمیرکار ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی، تعمیرکار لوازم خانگی برقی حرارتی و گردنده، تعمیرکار تلویزیون های پیشرفته ال سی دی و پلاسما.
اگر به رشته های فنی علاقه مندید میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه فنی ثبت نام و شرکت نمایید. این دوره ها به صورت تئوری و عملی برگزار شده و شما می توانید پس از اتمام دوره های بلافاصله وارد بازار کار این شغل شوید و یا در صورت تمایل در آزمون ادواری فنی و حرفه ای ثبت نام کنید.
چند نکته مهم در مورد شرکت در آزمون ادواری فنی و حرفه ای
- برخی از رشته های مربوط به آزمون ادواری قبل از شرکت در آزمون به پیش نیاز احتیاج دارند. بنابراین، باید پس از دریافت مدرک گواهینامه صلاحیت پیش نیاز، برای شرکت در آزمون ادواری فنی و حرفه ای در آن رشته مدنظر ثبت نام نمایید. به عنوان مثال در خوشه خدمات برای آزمون حرفه های زیبایی باید پیش نیاز الزامات بهداشت و ایمنی 1 در محیط کار را دریافت کرده باشید.
- برای آزمون ادواری سازمان فنی و حرفه ای الزام داشتن شرط حداقل مدرک تحصیلی است. برای رشته های مختلف حداقل مدرک تحصیلی متفاوت خواهد بود؛ به عنوان مثال حداقل مقطع تحصیلی برای بسیاری از رشته های خوشه خدمات، سیکل یا همان پایان دوره راهنمایی می باشد.
- برای اطلاعات بیشتر در مورد پیش نیاز رشته ها و همچنین حداقل مقطع تحصیلی مورد نیاز هر رشته، باید دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون ادواری سازمان فنی و حرفه ای را دانلود و آن را دقیق مطالعه کنید.
- افراد زیر 15 سال تمام نمی توانند در آزمون ادواری ثبت نام و شرکت نمایند. همچنین متقاضیان آقا بالای 17 سال نباید مشکل و منع قانونی برای شرکت در آزمون داشته باشند. داشتن کارت معافیت، کارت پایان خدمت، طلاب حوزه های علمیه و عدم منع قانونی سربازان از سازمان نظام وظیفه الزامی است.
- عدم حضور داوطلب برای شرکت در هر یک از آزمون های کتبی و شفاهی به منزله مردودی تلقی می شود.
- حداکثر تعداد مجاز شرکت در آزمون ادواری در هر سال برای یک رشته خاص، 2 بار می باشد. در صورتی که داوطلب پس از 2 بار شرکت در آزمون یک رشته خاص نتواند نمره قبولی را کسب نماید، باید در دوره های آموزشی مرتبط با رشته موردنظر را شرکت کند.
همچنین بخوانید: چگونه مدرک بین المللی برق خودرو بگیریم؟
مراحل آزمون ادواری 1403
رقابت در آزمون های ادواری بسیار بالاست و برای رسیدن به موفقیت در این آزمون ها، نیازمند آشنا شدن با مراحل و مسائل مختلف آن ها هستید. در ادامه به توضیح هریک از این مراحل آزمون ادواری فنی و حرفه ای خواهیم پرداخت.
مرحله اول: ثبت نام و تکمیل فرم ها
مهم ترین قسمت اول آزمون ادواری، ثبت نام است. در این مرحله، نام و مشخصات شما در سیستم ثبت می شود و فرم های مربوطه تکمیل می شوند.
مرحله دوم: بررسی اولیه مدارک
پس از تکمیل فرم ها، مدارک ارائه شده توسط شما بررسی می شوند. در این مرحله، کارشناسان مسئول، مدارک شما را با دقت بررسی کرده و صحت و کامل بودن آن ها را بررسی می کنند. بنابراین، حتما مدارک لازمه را به دقت جمع آوری کرده و در اختیار مسئولین قرار دهید.
مرحله سوم: امتحان آزمون نظری
در این مرحله، داوطلبان باید به دفاتر آزمون مراجعه کرده و آزمون نظری را گذرانده و امتیاز مناسبی کسب کنند. آزمون نظری شامل سوالات چند گزینه ای، پاسخ کوتاه و بلند می شود و نیازمند آشنایی کامل با مباحث مورد آزمون است.
مرحله چهارم: تست عملی
پس از عبور از آزمون نظری، داوطلبان در این مرحله به تست عملی خود می پردازند. در این تست، مهارت ها و توانایی های عملی بررسی می شود. از جمله مواردی که در این تست می تواند رخ دهد، آزادی سازنده، کار به صورت تیمی، یا حل مسائل عملی است.
اعلام نتایج آزمون ادواری 1403
اعلام نتایج آزمون ادواری فنی و حرفه ای 1403 به عنوان یکی از مهم ترین رویداد های تحصیلی سال، همواره با ترقی و پیشرفت دانشجویان و دانش آموزان همراه است. این نتایج در واقع به آن ها نشان می دهد که در چه مرحله ای از دانش و توانایی خود قرار دارند و چه اقدامی باید برای بهبود شرایط خود انجام دهند.
جمع بندی
شرایط مهم و ضروری برای ثبت نام در آزمون فنی و حرفه ای و همچنین رشته های آزمون ادواری در این مقاله بررسی شد. در صورتی که هر یک از این رشته ها را به صورت تجربی آموخته اید و یا در دوره های آن شرکت کرده اید، می توانید در آزمون ادواری شرکت کنید. اگر بدون داشتن تخصص، قصد دارید در یکی از رشته های فنی آموزش ببینید، توصیه می کنیم در سایت آموزشگاه فنی ثبت نام کنید تا مشاوران مربوطه با شما تماس بگیرند.