رایزر برق ساختمان چیست؟
بدون شک کسانی که با برق کشی آشنایی دارند و یا آن که در حوزه تاسیسات و لوله کشی مشغول به کار هستند، بارها اصطلاح رایزر را شنیده اند. پیش از آن که به مبحث اصلی مقاله ورود کنیم، بهتر است که در ابتدا توضیحات مختصری را در رابطه با سیستم برق کشی ساختمان و نیز انواع آن ها به شما ارائه دهیم. امروزه بیشتر وسایلی که افراد با آن ها ارتباط دارند، بواسطه نیروی برق، کار می کنند و می توان به طور قطع اینگونه اعتراف کرد که زندگی بشر به این نیرو وابسته است.
چرا که ما به واسطه نیروی برق قادریم از منابع سرمایشی، گرمایشی و بسیاری از ادوات و ابزارهای دیگر استفاده نماییم. افرادی که در زمینه برق ساختمان اشتغال دارند، معمولا سیستم های مرتبط با آن را به گونه ای ظریف و با دقت انجام می دهند تا بتوانند رفاه و آسایش را برای ساکنان به ارمغان آوردند. در برق ساختمان به نکات و استانداردهای مختلفی توجه می شود، چرا رعایت این امر موجب حفظ سلامتی و امنیت جانی افراد خواهد شد.
اهمیت رایزر برق ساختمان
معماران و افرادی که به ساختمان سازی علاقه دارند، بدون تردید از این مورد آگاه هستند که برای بنیان نهادن یک ساختمان مراحل و گام هایی لازم است. برای انجام و عمل کردن به هر کدام از این گام ها، ابزارها و لوازمی مورد نیاز می باشد؛ برق کشی یکی از اساسی ترین اقداماتی است که این افراد پس از بنای ساختمان خویش به آن توجه می کنند در دوره آموزش برق ساختمان این مباحث کاملا آموزش داده می شود.
پیشتر نیز گفتیم که امروزه زندگی افراد به این انرژی وابسته شده و بشر قادر نخواهد بود که زندگی خود را بدون آن تصور کند، از تمام این موارد می توان به اهمیت و جایگاه بالای آن میان انسان ها پی برد. یکی از ابزارهایی که در این حوزه به آن توجه فراوانی شده و تقریبا در تمامی ساختمان ها نیز به کار گرفته می شود، رایزر است.
این قطعه نه تنها در مجتمع های مسکونی قابلیت استفاده را دارد، بلکه معماران آن را ساختمان تجاری و نیز صنعتی به کار می برند. این قطعه از نوع هوشمند می باشد و بهره بردن از آن موجب تقویت ایمنی و نیز آسایش افراد خواهد شد. دلیل به کارگیری برقکاران از این قطعه، قابلیت آن در وصل نمودن مجتمع های مختلف به سیستم برق است. این رایزرها به سرعت انرژی برق را به تمامی نقاط موجود در آن منتقل می کنند و کاربردها و فواید فراوانی را برای افراد فراهم می نمایند.
کاربردها و دلایل استفاده از رایزر برق ساختمان
در مطالب پیش، تعریفی کلی را از رایزر برق به شما عزیزان تقدیم کردیم تا شما با ساختار و نیز اهمیت آن آشنایی یابید. اینک وقت آن رسیده، به کاربرد هایی که ممکن است این قطعه داشته باشد، اشاره نماییم.
- بواسطه داشتن این مدارها و قطعات، شما قادر خواهید بود که از محل دقیق قرارگیری ابزارهای برق مطلع شوید.
- گاهی ممکن است به هر نحوی برق ساختمان آسیب ببیند؛ در این حالت مراجعه به برقکار اولین گزینه ای که به ذهن همگان خطور خواهد کرد. این فرد با نگاه کردن به مدار رایزر برق، قادر است در اسرع وقت هرگونه عیب و ایراد مرتبط با برق را شناسایی کند و برای حل آن اقداماتی را انجام می دهد.
- استفاده از این رایزرها علاوه بر حفظ امنیت و سلامت جانی افراد، می تواند به میزان بالایی هزینه های مرتبط با برق را کم کند و در مصرف برق نیز صرفه جویی نماید. زیرا این ابزار می تواند نحوه انتقال برق را مدیریت کند و موجب عدم هدر رفت آن خواهد شد.
- به کار بردن این ادوات در ساختمان ها می تواند قابلیت هایی همچون: دسترسی به دوربین های مدار بسته، ارتباطات صوتی و ویدیویی را به همراه آورد.
انواع رایزرهای موجود در بازار
پیشرفت ها و دگرگونی هایی که در تمامی زمینه ها و صنایع بوجود آمده، برخی از محصولات را نیز دستخوش تغییراتی کرده است. رایزرها نیز در زمره این وسایل می باشند که فقط به برق تعلق ندارند، بلکه دارای انواع و دسته بندی های مختلفی هستند. به طوری که هر کدام از آنها مشخصه و وظیفه ای را با خود به همراه دارند، در ادامه اشاره ای به برخی از آن ها خواهیم داشت.
- در دسته اول رایزر تاسیسات و وسایل الکتریکی قرار می گیرد؛ معمولا از این نمونه در ساختمان ها استفاده می شود و این قابلیت را دارد که انرژی برقی با ولتاژ بالا را برای مجتمع فراهم نماید.
- نحوه نصب این رایزرها به این صورت است که باید بین کنتورهای برق و نیز سیستم های مرتبط با آن فاصله به نسبت کمی باشد.
- مورد دوم رایزر آب است که معمولا افراد از آن در سیستم های آبی و لوله کشی ساختمان هایی با متراژ بالا بهره می برند و نصب آن به این شکل است که افراد اقدام به لوله کشی از سمت بالا تا پایین می نمایند.
- رایزر هایی که متعلق به فاضلاب هستند در جایگاه سوم قرار می گیرند و معمولاً از آن در جاهایی همچون: آشپزخانه ها، حمام و نیز سرویس های بهداشتی استفاده می شود. البته ذکر این نکته نیز الزامی است که رایزر این اماکن به هیچ عنوان به هم متصل نیست بلکه کاملا جدا می باشد؛ این رایزرها پس از طی کردن مسافتی، تفاله ها را به منبع اصلی خواهند رساند.
نتیجه گیری
ما در این مقاله تمام تلاشمان را به کار بردیم تا شما را با اصطلاح رایزر برق ساختمان آشنا کنیم؛ از مطالب بالا دریافتید که رایزر انواع مختلفی دارد و در حوزه های متعددی چون: آب، فاضلاب، گاز و …. به کار می رود. در بخشی از متن نیز به مزیت های استفاده از این قطعات اشاره کردیم، امیدواریم که مطالب این مقاله مورد پسند شما واقع شده باشد.