آشنایی کامل با قطعات پکیج دیواری
قطعات پکیج دیواری اگرچه در برندهای مختلف ممکن است متفاوت باشند ولی به طور کلی هر پکیج دیواری از یک سری اجزای اصلی ساخته شده که وجود آنها الزامی است. از سوی دیگر هر یک از شرکت های تولید کننده ی این دستگاه ها به منظور افزایش میزان فروش و کارایی محصول، از تجهیزات ویژه ای نیز استفاده می کنند.
معرفی قطعات پکیج دیواری
قطعات پکیج دیواری شامل چه مواردی است؟ کارایی هر یک از قطعات چیست؟ مهمترین قطعات به کار رفته در پکیج های دیواری کدام چه وظیفه ای دارند؟ تعمیر و عیب یابی قطعات پکیج به چه صورتی انجام می شود؟ در ادامه در نظر داریم به طور کامل به بررسی برخی از مهمترین اطلاعات در مورد قطعات اصلی پکیج دیواری بپردازیم و راهنمایی کامل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با ما همراه باشید.
قطعات پکیج دیواری اگرچه در برندهای مختلف ممکن است متفاوت باشند ولی به طور کلی هر پکیج دیواری از یک سری اجزای اصلی ساخته شده که وجود آنها الزامی است. از سوی دیگر هر یک از شرکت های تولید کننده ی این دستگاه ها به منظور افزایش میزان فروش و کارایی محصول، از تجهیزات ویژه ای نیز استفاده می کنند.
همه ی قطعات پکیج دیواری به صورت پیوسته کار می کنند و خرابی یک قطعه می تواند دردسرهای جدی در کارایی قطعه ی دیگر ایجاد کند به همین دلیل در صورت ایجاد خرابی باید اقدامات تعمیر و عیب یابی در اسرع وقت در اولویت قرار گیرد. از مهمترین قطعات پکیج دیواری می توان موارد زیر را نام برد:
- برد الکترونیک
- حسگرهای پکیج دیواری
- قطعات مجری فرمان
- قطعات مکانیکی
وظیفه ی قطعات پکیج دیواری
وظیفه ی هر یک از قطعات پکیج دیواری منحصر به فرد است. البته همه ی آنها در کنار همدیگر می توانند عملکرد این محصول را ممکن سازند. هر یک از قطعات تشکیل دهنده به هم وابسته هستند. از اصلی ترین وظایف هر یک از اجزای به کار رفته در پکیج ها می توان موارد زیر را نام برد:
- برد کنترل پکیج: از برد کنترل به عنوان مغز این دستگاه یاد می شود. برد کنترل می تواند فرمان لازم برای انجام یک عملیات را در قطعات مجری فرمان ایجاد کند. وقتی دستوری را به دستگاه می دهیم، این برد الکترونیکی است که می تواند اقدامات لازم برای اجرای دستور را فعال کند.
- حسگرهای پکیج: دستور از طریق حسگر ها به برد کنترل انتقال می شود. حسگرها می تواند شامل قطعاتی از جمله ترموستات، سنسورها، پرشر سوئیچ ها و … در نظر گرفته شود. خرابی این قطعات، مشکلات جدی در کارایی برد ایجاد خواهد کرد.
- قطعات مجری فرمان: در حالت کلی قطعات مجری فرمان، به تنهایی نمی توانند فعالیتی را انجام دهند مگر دستوری از سوی برد برای آنها صادر شود. به قطعاتی مانند شیر گازی، فن، پمپ و… قطعات مجری فرمان می گویند.
- قطعات مکانیکی پکیج: قطعاتی مکانیکی به مواردی اطلاق می شود که کارای آنها از قبل مشخص شده است. این تجهیزات نیازی به دریافت فرمان از سوی برد ندارند و به خودی خود می توانند فعالیت خود را انجام دهند.
- با توجه به مطالب یاد شده این بخش مشخص می شود که کارایی همه ی قطعات پکیج دیواری به هم وابسته است به همین دلیل خرابی یک قطعه می تواند سبب ایجاد نقض در کارایی قطعه ی دیگر باشد.
بیشتر بدانید: کدهای خطای پکیج های دیواری و نحوه عیب یابی و رفع آن ها
کاربرد هر یک از قطعات پکیج دیواری
کاربرد هر یک از قطعات پکیج دیواری متفاوت است. در ادامه به طور کلی به مهمترین کاربرد هر یک از آنها پرداخته ایم:
1- کاربرد برد الکترونیک پکیج: برد الکترونیک به عنوان یک محصول اصلی در پکیج های دیواری، اطلاعات دریافتی از حسگرها را به سایر قطعات انتقال می دهد. در حال حاضر متخصصین کشورمان موفق به ساخت و تولید بردهای الکترونیکی با کیفیت می باشند که در بسیاری از دستگاه های مورد استفاده قرار می گیرند.
2- کاربرد حسگرهای پکیج: حسگرها دارای انواع مختلف می باشند. کارایی این قطعات، دریافت فرمان ارسالی از سوی کارفرما است. موارد زیر از پرکاربردترین حسگرها در پکیج های دیواری در نظر گرفته می شود:
- سنسور های حرارتی یا NTC
- ترموستات حد
- ترموستات دود
- همچنین ترموستات اتاقی
- پرشر سوئیچ هوا
- پرشر سوئیچ آب
- فلوسوئیچ
- فلورگلاتور و یا فلومتر
3- کاربرد قطعات مجری فرمان: این قطعات متناسب با فرمان دریافت شده، عملکرد خاصی را انجام می دهند. اجزای تشکیل دهنده ی قطعات مجری فرمان شامل موارد زیر است:
- شیر کنترل گاز
- فن تخلیه دود
- پمپ سیرکولاسیون
- شیر موتوری
4- کاربرد قطعات مکانیکی: قطعات مکانیکی با کاربرد ثابت و غیر قابل تغییر طراحی می شوند. برخی از مهمترین قطعات مکانیکی شامل موارد زیر است:
- منبع انبساط
- برنر شعله
- مبدل حرارتی اصلی و ثانویه
- بلوک های چپ
5- بلوک های راست پکیج دیواری
- هود
- محفظه احتراق
برخی از قطعات فرعی پکیج دیواری
موارد یاد شده در قسمت قبلی قطعات پکیج دیواری را در یک طبقه بندی کلی بیان می کند. هر پکیج دیواری متناسب با برندی که ساخته می شود می تواند شامل تجهیزات ویژه ای باشد. از مهمترین قطعات فرعی به کار رفته در ساخت پکیج های دیواری می توان موارد زیر را نام برد:
- مبدل حرارتی پکیج
- مبدل ثانویه پکیج دو مبدل
- پمپ سیرکولاتور پکیج
- ایرونت هواگیری
- بای پاس پکیج
- شیر اطمینان
- فلوسوئیچ و فلومتر
- محدود کننده جریان آب
- کیت شیر سه راهه
- شیر موتوری پکیج
- ترمیستور
- کلید ایمنی
- سنسور فشار آب
- منبع انبساط پکیج
بیشتر بدانید: علت نشتی آب پکیج چیست؟ و چگونه می توان آن را برطرف کرد
آموزش تعمیر و عیب یابی و تعمیر قطعات پکیج دیواری
در دوره ی آموزش تعمیرات پکیج دیواری برای شما کاربران این امکان را برای شما فراهم کرده ایم که صفر تا صد نحوه عیب یابی و تعمیر انواع پکیج بوتان و ایران رادیاتور را یاد بگیرید. با حضور در این دوره ها می توانید دانش خود را در این زمینه افزایش داده و به فرصت های کاری زیادی دسترسی داشته باشید.
نحوه تست کردن سنسور آبگرم مصرفی
مناسب ترین راه برای تست ان تی سی یا همان سنسور آب گرم پکیج های دیواری، جداسازی این قطعه از پکیج می باشد به این معنی که سوکت ها جدا کرده و پکیج را چند بار روشن و خاموش کنیم و اهم متر را در محدوده 10 الی 15 کیلو اهم یا بالاتر از آن قرار می دهیم. در روش بعدی ان تی سی را باز می کنیم و به مدتی در دمای معمولی اتاق قرار می دهیم و اگر شروع به کم شدن کرد یعنی سالم است، یعنی اگر میزان دمای اتاق را درست نشان داد شما می توانید از سالم بودن سنسورها مطمئن شوید. در صورتی که دمای اتاق در آن مشخص نبود، آن را در نزدیکی دما نگه دارید به این ترتیب می توانید متوجه شوید که سنسورها خراب است یا به تعمیر نیاز دارد.
نحوه تست کردن ترموستات دود
این مدل از ترموستات معمولا در پکیج های بدون فن می باشد که روی کلاهک تعدیل نصب می شود و در پکیج های بدون فن در صورت نصب درست و رعایت استاندارد دودکش کلاهک تعدیل دمای کمتری دارد ولی اگر مسیر مسدود و یا دودکش از دستگاه جدا باشد این کلاهک داغ می شود که با داغ شدن کلاهک ترموستات نصب شده روی کلاهک بلافاصله کارکرد دستگاه را قطع میکند و ترموستات پکیج از کار می افتد.
نحوه تست کردن منبع انبساط
منبع انبساط یکی از قطعات پکیج می باشد. برای اینکه اطمینان پیدا کنید که خراب شدن پکیج به خاطر خطای منبع انبساط است یا خیر می توانید تست ساده ای را انجام دهید و از خرابی یا سالم بودن آن مطمئن شوید.
برای این تست کافی است بررسی کنید که آیا شیلنگ و یا روی لوله های رابط منبع انبساط یا مدار گرمایش باز است یا خیر. در صورت باز بودن با سر پیچ گوشتی والو منبع انبساط را به مقدار کمی فشار دهید در صورتی که هوا از آن خارج شد احتمالاً منبع انبساط مشکلی در آن وجود نداشته و سالم است اما اگر به جای هوا آب از آن خارج شود نشان دهنده مشکل خرابی در منبع انبساط است و در صورت بروز این مشکل منبع باید تعویض شود.
نحوه تست کردن سنسور شوفاژ
سنسورهای شوفاژ معمولا به دو شکل جداری و غوطه ور هستند که برخی از پکیج های دیواری معمولا در مسیر شوفاژ ۲ سنسور اصلی دارند که یکی در مدار رفت شوفاژ و دیگری در مدار برگشت شوفاژ قرار دارد که بر اساس اختلاف دمای این دو سنسور مقدار شعله شوفاژ را می توان تنظیم کرد.
در صورت ایجاد هر مشکلی در سنسورهای شوفاژ امکان دارد یکی از عوامل زیر منجر به بروز آن شده باشد:
اول اینکه در مدار دو سیم متصل به هم وجود دارد که سنسورهای شوفاژ توسط آن باز می شود که موجب خطای خرابی سنسور شوفاژ می شود.
مورد دوم این است که در مدار پکیج ها دو سیم متصل به هم به سنسورهای شوفاژ بسته می شود که موجب خطای خرابی سنسور شوفاژ می شود.
نحوه تست کردن پرشر سوئیچ هوا
برای تست پرشر هوای پکیج دیواری، بعد از روشن شدن دستگاه و روشن شدن فن با اهم متر آن را تست کنید و در نهایت مدارهای درون آن تبدیل به ان سی می شود. اگر مدار متصل نشد شلنگ متصل به ونتوری را در بیاورید و با دمیدن هوا باید پلاتین ها به یکدیگر متصل شود در غیر این صورت پرشر هوا احتمالا خراب است و باید پرشر هوا را باز کنید. پرشر دارای یک دیافراگم پلاستیکی و یک کلید فشاری است که با فشار دیافراگم، پرشر هوا کنتاکت ها را متصل می کند و بهتر است از پرشر هوای پکیج با پاسگال و قدرت استفاده کنید. برای تست کلید ایمنی دودکش به این نکته باید توجه کرد که این قطعه دو بار توسط برد کنترل پکیج دیواری کنترل می شود که ایمنی آن تضمین می شود.
نحوه تست پمپ پکیج
بر روی هر پمپ پکیج یک قسمت برای بازدید وجود دارد که در صورت خرابی و کار نکردن پمپ پکیج، میتوان آن را باز کرده و عملکرد پمپ پکیج را بررسی نمود. در صورتی که پمپ گیرپاژ کرده بود، با یک پیچ گوشتی محور روتور را بچرخانید تا محور آزاد شود و به گردش در بیاید. برای تست کردن خازن، مولتی متر را در حالت تست ظرفیت قرار دهید و سعی کنید مقدار ظرفیت آن را اندازه گیری کنید این مقدار باید با مقدار نوشته روی پکیج مطابقت داشته باشد.
امروزه پکیج ها جزو یکی از مهمترین تجهیزات به کار رفته در ساختمان های مسکونی و اداری است و روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود. داشتن آشنایی کافی با نحوه ی عیب یابی و سرویس دوره ای این محصولات می تواند فرصت مطلوبی برای اشتغال زایی شما باشد. در این دوره ها که توسط اساتید برجسته و متخصص ما برگزار می شود، شما صفر تا صد تعمیر و عیب یابی و آشنایی دقیق با قطعات پکیج دیواری را فرا خواهید گرفت. برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره های آموزش تعمیر پکیج با ما تماس بگیرید.