انتخاب دوربین مدار بسته یکی از مهم ترین مواردی است که پیش از خرید دوربین بایستی صورت گیرد. دوربین های مدار بسته انواع گوناگونی دارند، دوربین آنالوگ و تحت شبکه از انواع پرطرفدار در دوربین های مدار بسته می باشند. هر یک از این دوربین ها کاربردهای گوناگونی داشته و مناسب برای مکان مشخصی است. بررسی تفاوت انواع دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال و تحت شبکه، در رقم زدن یک خرید بهینه و انتخاب دستگاه کاربردی، به افراد کمک شایانی می نماید.
در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با این دوربین ها و تفاوت آنها آشنا کنیم.
قبل از بررسی تمایز و تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و ip در چند خط کوتاه به معرفی این دو مدل سیستم نظارتی و امنیتی می پردازیم. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که دوربین مدار بسته آنالوگ یا Analog Security Camera از ابزارهای امنیتی برای افزایش ضریب ایمنی یک محیط به شمار می رود. این مدل از دستگاه های حفاظتی، در زمره دوربین های مداربسته نسل قدیم محسوب می شوند. این دوربین ها از طراحی ساده و ابتدایی برخوردار هستند.
در سوی مقابل، IP CCTV یا دوربین مداربسته تحت شبکه، از نسل های جدید سیستم های امنیتی و نظارتی تلقی می گردد. این دستگاه ها متناسب با فناوری ها و تکنولوژی های روز دنیا ساخته و پرداخته می شوند. همچنین، دوربین های مداربسته ip از کارایی و عملکرد بسیار بالایی برخوردار می باشند. در ادامه تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه را مورد بررسی قرار می دهیم.
حتماً بخوانید: روش های انتقال تصویر دوربین مدار بسته
تولید و ارسال تصاویر به وسیله دوربین مداربسته Analog به صورت آنالوگ انجام می گیرد. بنابراین، قابلیت تبدیل فرمت ها توسط دوربین آنالوگ وجود ندارد. دریافت داده ها و تصاویر از طریق دوربین مداربسته تحت شبکه، به صورت دیجیتال انجام می پذیرد. بر همین اساس، دوربین های آنالوگ از کیفیت تصویر و رزولوشن و وضوح پایینی برخوردار هستند.
این در حالی است که دوربین های IP، ضمن برخورداری از زوم دیجیتال، تصاویر را با کیفیت و وضوح بالا نمایش می دهند. بالا بودن تعداد پیکسل های دریافت شده از تصاویر، موجب افزایش رزولوشن کیفیت داده های دوربین مداربسته دیجیتال می شود.
نوع دستگاه ضبط کننده تصاویر، دیگر تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ را رقم می زند. به طور معمول، دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر ثبت و ضبط شده را به دستگاهی با عنوان DVR (Digital Video Recorder) انتقال می دهد. متصل شدن دوربین به دستگاه DVR به صورت مستقل و مجزا صورت می گیرد.
دوربین های تحت شبکه برای ضبط تصاویر از دستگاهی به نام NVR (Network Video Recorder) استفاده می کنند. همچنین، امکان مشاهده و ویرایش محتواهای دستگاه NVR وجود دارد. این قابلیت با استفاده از دستگاه DVR میسر نمی باشد.
حتماً بخوانید: ریست کردن پسورد NVR و DVR چگونه است؟
از لحاظ امنیت در ضبط و ثبت داده ها و تصاویر، دوربین مداربسته تحت شبکه، از امنیت بالاتر و بهتری در مقایسه با دوربین مداربسته آنالوگ بهره مند می باشد. امنیت بالای این دستگاه ها به علت قابلیت رمزنگاری دستگاه IP CCTV می باشد.
بنابراین، امکان ایمن سازی و رمزنگاری ضبط، انتقال و ذخیرهسازی تصاویر و داده ها توسط دوربین مداربسته ip ، احتمال دسترسی افراد به این اطلاعات را به حداقل می رساند. این در حالی است که در دوربین های آنالوگ امکان دسترسی همه افراد به تصاویر و محتواهای ضبط شده، وجود دارد.
دیگر تمایز و تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و ip به مساحت تحت پوشش این دستگاه ها بر می گردد. دوربین های تحت شبکه به علت برخورداری از عمق تصویر برداری بالا، مساحت و فضای قابل توجهی را تحت پوشش خود قرار می دهند. در سوی مقابل، دوربین های مداربسته Analog، به سبب نداشتن عمق تصویر برداری بالا، پاسخگوی مساحت های وسیع و زیاد نمی باشند. برای پوشش دادن فضاهای بزرگ، نیاز به تعداد بسیار بالایی دوربین مداربسته آنالوگ می باشد.
حتما بخوانید: علت تصویر نداشتن دوربین مدار بسته چیست؟
فرآیند ارسال سیگنال تصاویر به وسیله دوربین های مداربسته آنالوگ، از طریق اتصال به کابل شبکه صورت می گیرد. ارسال سیگنال از طریق کابل شبکه، تا مساحت و فاصله و بازه مشخصی اجرایی می شود. بیشتر شدن فاصله از میزان مشخص شده، عملا امکان استفاده از دوربین های مداربسته آنالوگ را با مشکلاتی همراه می سازد. این محدودیت در مورد دوربین های مداربسته تحت شبکه وجود ندارد.
نصب دوربین مداربسته آنالوگ در فواصل طولانی، افت و کاهش کیفیت و وضوح تصاویر دریافتی را به دنبال دارد. بر این اساس، در فواصل طولانی، کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ به میزان چشمگیری کاهش می یابد. از سوی دیگر، استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه در فواصل بسیار دور، هیچ تاثیر منفی و نامطلوبی بر کیفیت و وضوح تصاویر ارسال شده بر جای نمی گذارد. به همین جهت، در صورت قرار گرفتن دستگاه دریافت کننده تصاویر در فاصله بسیار دور، تفاوت چندانی در کیفیت و رزولوشن تصاویر ایجاد نمی شود.
دیگر تمایزها و تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و ip به هزینه کابل کشی و اجرای این سیستم ها مربوط می شود. غالبا، اتصال دوربین مداربسته از نوع آنالوگ به دستگاه مرکزی، از طریق کابل صورت می پذیرد. به همین جهت، برای نصب و پیاده سازی این دستگاه، نیاز به کابل کشی بالایی می شود. این امر هزینههای بالایی را در پی دارد. دوربین های مداربسته تحت شبکه هیچ گونه وابستگی به کابل کشی زیاد و متصل شدن مستقیم به گیرنده مرکزی ندارند.
حتما بخوانید: آشنایی با انواع مشکلات دوربین مدار بسته
از دیگر تفاوت های انواع دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه ، ناشی از قیمت نهایی این دستگاه ها می شود. دوربین مداربسته آنالوگ به علت طراحی و ساختار ساده، از بازه قیمت مقرون به صرفه و کمتری در مقایسه با دوربین مداربسته تحت شبکه، برخوردار می باشد.
دوربین مدار بسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین آنالوگ، از قابلیت ها و امکانات قابل توجهی بهره مند می باشد. اسکن تصاویر، امکان صدای دوطرفه، قابلیت هوشمندی و امکان منتقل کردن صوت و تصویر، برخی از امکانات این دستگاه ها قلمداد می گردند.
آخرین مورد تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه به قابلیت انعطاف پذیری این دستگاه ها اختصاص پیدا می کند. از این لحاظ دوربین مداربسته IP، از انعطاف پذیری بسیار بالایی بهره می برد. به همین جهت، امکان تغییر و جابجایی راحت تجهیزات این دستگاه پس از نصب وجود دارد.
در این مطلب به معرفی دوربین آنالوگ و آی پی و تفاوت میان آنها پرداختیم. در صورتی که علاقه مند به یادگیری دوربین های مدار بسته هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش نصب دوربین مدار بسته آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید.