برای ارتقا و آپدیت اندروید روش های گوناگونی وجود دارد، در این مطلب قصد داریم به بررسی روش های بروزرسانی اندروید در گوشی بپردازیم، در صورتی که قصد آشنایی با این روش ها را دارید این مطلب را تا انتها بخوانید.
در حال حاضر سیستم عامل بسیاری از گوشی های هوشمند، سیستم عامل اندروید می باشد. تولیدکنندگان دستگاههای اندرویدی، به منظور ارتقای نرم افزار و کارکرد بهینه دستگاه، گاها Update و به روز رسانی خاصی را برای دستگاه های تولید خود لحاظ می کنند. آپدیت اندروید در بهبود و ارتقای کیفی سیستم عامل گوشی هوشمند تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد.
گوگل هر سال یک آپدیت عمده برای گوشی های اندروید منتشر می کند، البته علاوه بر این آپدیت های کوچک بسیاری را نیز برای رفع مشکلات و باگ ها ارائه می دهد. هنگام ارائه اندروید جدید برخی از گوشی های قدیمی قادر به استفاده از آپدیت جدید نیستند و بروز رسانی در برخی از گوشی ها مشکلاتی را به همراه می آورد. در حال حاضر اندروید 11 جدیدترین به روز رسانی اندروید می باشد.
حتما بخوانید: بهترین روش های جلوگیری از هک اینستاگرام چیست؟
به صورت کلی، software update یا ارتقای سیستم عامل اندروید، ضمن افزایش عملکرد و کارایی بهینه، منجر به ارتقای تجربه کاربری دستگاه می شود. آپدیت اندروید به روش های مختلفی انجام می گیرد.
برای انجام این فرآیند ابتدا وارد قسمت تنظیمات دستگاه شده و سپس بر روی گزینه About Device یا About Phone (درباره گوشی) بروید. در ادامه گزینه System update یا به روزرسانی دستگاه را انتخاب کنید. سپس گزینه Check for update و در صورت در دسترس بودن update، گزینه Download or yes را انتخاب کنید. پس از به پایان رسیدن دانلود به روز رسانی سیستم عامل، بر روی گزینه Install now ضربه بزنید.
نکته: در صورت پیدا نکردن گزینه about device، گزینه system و پس از آن Advanced انتخاب شود.
آپدیت سیستم عامل گوشی از طریق کامپیوتر، از روش های مهم و در عین حال راحت می باشد. برای انجام این روش در ابتدا می بایست نرم افزار مربوط به desktop دستگاه خود را از قسمت Downloads پیدا کنید. سپس گزینه Setup را انتخاب و کلیک نمایید. در ادامه و پس از یافتن فایل آپدیت، نسبت به دانلود آن اقدام کنید. در صورت در دسترس بودن فایل آپدیت، برای پیدا کردن و دانلود فایل، به قسمت دانلودها مراجعه کنید.
در ادامه و از طریق کابل usb، اتصال میان کامپیوتر و دستگاه اندرویدی را برقرار کنید. سپس نرم افزار دسکتاپ سازنده را باز و با دوبار کلیک، نسبت به نصب آن اقدام کنید. در مرحله بعدی گزینه به روزرسانی را یافته و انتخاب کنید. ضمن کلیک کردن بر روی فایل آپدیت اندروید، گزینه دانلود انتخاب و تایید شود. در ادامه این فرآیند، دستور العمل های ظاهر شده بر روی نمایشگر دستگاه را دنبال نمایید.
OTA، پیام نمایش داده شده در قسمت بالای گوشی هوشمند یا تبلت، در هنگام ارائه به روز رسانی و آپدیت اندروید می باشد. برای انجام این روش، در ابتدا از خالی بودن و در دسترس بودن فضای کافی در دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. در صورت نداشتن حافظه خالی، فرآیند دانلود انجام نمی شود. سپس دستگاه خود را به wifi متصل نموده و پس از آن بر روی گزینه دانلود، کلیک کنید. پس از خاتمه یافتن فرآیند دانلود، با انتخاب نمودن گزینه نصب، دستگاه شما restart شده و پروسه به روز رسانی سیستم عامل آغاز می گردد.
حتما بخوانید: لیست جامع خطاهای گوگل پلی استور و نحوه رفع آن
برای استفاده از این روش در ابتدا به بخش تنظیمات دستگاه رفته و گزینه درباره گوشی یا about phone را یافته و انتخاب نمایید. در این بخش و پس از انتخاب گزینه system update، موارد مربوط به آپدیت دستگاه دیده می شود. در ادامه و با انتخاب گزینه Continue to download، نصب بسته به روز رسانی را انجام دهید. ریبوت شدن و شروع مجدد دستگاه، حکایت از نصب سیستم عامل جدید و به روز بر روی دستگاه دارد.
به روزرسانی سیستم عامل به وسیله rooting device، از روش های کاربردی و کارآمد به شمار می آید. برای انجام این پروسه در ابتدا باید نرم افزار root app، را روی کامپیوتر شخصی خود دانلود و سپس نصب نمایید. پس از اتصال دستگاه به کامپیوتر از طریق کابل usb، با دنبال کردن دستور العمل ها، نسبت به روت کردن گوشی هوشمند خود اقدام کنید. در ادامه این فرآیند و به منظور اجرای آخرین نسخه سیستم عامل اندروید، دستگاه خود را راه اندازی مجدد کنید.
روش rooted rom، از شیوه های رایج و شایع برای به روزرسانی سیستم عامل اندروید محسوب می شود. پس از دانلود روت رام، فایل دانلود شده را در قسمت دسکتاپ ذخیره نمایید. در ادامه می بایست قابلیت usb debugging در گوشی هوشمند فعال گردد.
برای فعال سازی این بخش بر روی تنظیمات دستگاه رفته، سپس گزینه more و بعد از آن Development option را انتخاب کنید. در ادامه ضمن متصل کردن دستگاه خود به کامپیوتر، نسبت به راه اندازی rom دانلود شده اقدام کنید. سپس دستور العمل ها را دنبال کرده تا rooted rom به صورت کامل بر روی دستگاه نصب گردد.
حتما بخوانید: رایج ترین مشکلات اندروید 11
پیش از آغاز پروسه به روز رسانی و آپدیت اندروید، لازم است که نسبت به بررسی سیستم عامل نصب شده بر روی دستگاه اقدام شود. برای دسترسی به اطلاعات لازم در این زمینه، گزینه about، به کاربران کمک شایانی مینماید.
در قسمت about، کلیه اطلاعات و داده ها نظیر به روز رسانی ها، نرم افزار ها و مدل گوشی موجود میباشد. با رفتن به بخش تنظیمات دستگاه و انتخاب گزینه about phone، دسترسی به کلیه اطلاعات سیستم عامل دستگاه، میسر می شود.
از دیگر نکات لازم در این زمینه، تهیه back up از برنامه ها و فایل های گوشی می باشد. چراکه احتمال از بین رفتن اطلاعات و داده های دستگاه در اثر بروز پاره ای مشکلات در هنگام انجام فرآیند به روز رسانی وجود دارد. مناسب است که نسخه پشتیبان مربوط به داده های گوشی را در حافظه جانبی با فضای ابری ذخیره نمایید.
همچنین، پیش از اقدام به آغاز پروسه آپدیت اندروید می بایست از فول شارژ بودن دستگاه خود مطمئن شوید. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند به روز رسانی سیستم عامل دستگاه، یک پروسه زمان بر و نسبتا طولانی می باشد. برهمین اساس، در صورت نداشتن شارژ کافی، امکان خاموش شدن دستگاه وجود دارد
در صورت خاموش شدن گوشی در حین به روز رسانی، نه تنها فرآیند آپدیت شدن صورت نمی گیرد، بلکه موجب حذف شدن سیستم عامل قبلی دستگاه نیز می شود. در چنین شرایطی، گوشی شما دیگر روشن نشده و نیاز به تعمیر پیدا می کند.
در این مقاله به بررسی کلیه روش های ارتقا اندروید پرداختیم، در صورتی که علاقه مند به یادگیری تعمیرات موبایل هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنی شرکت کرده و در مدت زمانی کوتاه به یک برقکار حرفه ای تبدیل شوید.