دلایل افت فشار پکیج دیواری
افت فشار پکیج یکی از مشکلاتی است که ممکن است در پکیج ها ایجاد شود. در این مقاله قصد داریم تمام مواردی را که باعث بروز افت فشار پکیج می شوند را مورد بررسی قرار دهیم و به چگونگی رفع مشکل افت فشار پکیج بپردازیم. معمولا افت فشار تمامی پکیج ها اعم از بوتان و رادیاتور و… دلایل یکسانی دارند و برای برطرف کردن مشکل نیز از راه حل یکسانی استفاده می شود. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا مشکل افت فشار پکیج در تمامی برندها را مرتفع نمایید.
در صورت تمایل به یادگیری تعمیرات پکیج دیواری، می توانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه فنی پارس ثبت نام نمایید.
به تعادل بین آب و هوا در سیستم آب بندی شده پکیج، فشار پکیج می گویند. برای اینکه پکیج شما عملکرد و راندمان خوبی داشته باشد، باید تعادل آب و هوا یا همان فشار پکیج در محدوده خاصی قرار بگیرد. در واقع با ایجاد این تعادل، میزان آب مصرفی گرم برای شما ایجاد می شود و اگر اختلالی در فشار پکیج ایجاد شود شما با مشکل گرم نشدن آب مواجه خواهید شد. جهت بررسی فشار پکیج به راحتی می توانید از نمایشگر روی بدنه پکیج کمک بگیرید. توجه داشته باشید که فشار پکیج بین 1 تا 2 بار باید قرار داشته باشد که به طور معمول 1.5 بار می باشد.
در صورتی که پکیج شما با افت فشار مواجه شده است و این افت فشار به صورت مکرر ایجاد می شود و در پی آن تولید آب گرم مصرفی مشکل ایجاد شده است، نشان می دهد که آب کافی در سیستم وجود ندارد و باعث خاموش شدن پکیج دیواری می شود. در صورتی که فشار پکیج بالا رفته باشد، باید خیلی سریع نسبت به رفع مشکل اقدام کنید زیرا بسیار خطرناک است و ممکن است به ترکیدن لوله ها یا خراب شدن قطعات پکیج بیانجامد.
افت فشار پکیج می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در اینجا به آن ها می پردازیم تا در صورت داشتن مهارت کافی اقدام به عیب یابی و تعمیر پکیج کنید.
یکی از دلایل افت فشار پکیج، وجود نشتی در مدار سیستم می باشد. جهت رفع این مشکل، سوراخ بودن لوله ها، دریچه ها، رادیاتور و همین طور خیس بودن کف پکیج را بررسی کنید تا سر منشا مشکل افت فشار را پیدا کنید.
منبع انبساط پکیج وظیفه متعادل سازی فشار هوا و آب را بر عهده دارد و در صورتی که منبع انبساط خراب شود و تعادل بین آب و هوا ثابت نباشد، پکیج نمی تواند عمل گرم کردن آب مصرفی را به خوبی انجام دهد که دلیل آن نداشتن کنترل بر فشار آب توسط منبع انبساط می باشد که در نتیجه آن فشار آب بالا می رود و از شیر فشار خارج می شود. به طور کلی خراب بودن منبع انبساط بر روی بالا رفتن یا پایین آمدن فشار آب نقش مهمی دارد.
برای اینکه متوجه شوید که منبع انبساط خراب شده است یا نه، کافی است در پوش والو (شیر) را بازکنید، در صورتی که از دریجه فقط هوا خارج شود مشکلی وجود ندارد و اگر از دریچه آب خارج شود نشان از خرابی منبع انبساط می باشد که باید تعویض شود. لازم به ذکر است در صورتی که هیچ یک از این موارد خارج نشد، منبع انبساط فشار ندارد و می توانید با کمک یک تلمبه فشار لازم را تامین کنید.
حتما مطالعه کنید: چگونه یک تعمیرکار حرفه ای پکیج شویم؟
علت افت فشار پکیج می تواند وجود هوا در سیستم پکیج باشد که در اکثر مواقع در زمان افت فشار پکیج دیده می شود. به این صورت که اگر مقداری هوا در سیستم وجود داشته باشد به همان مقدار کمبود آب وجود دارد که باعث افت فشار پکیج شده است. هواگیری پکیج کار پیچیده ای نیست و شما می توانید خودتان به راحتی آن را انجام دهید. فقط کافی است به وسیله یک پیچ گوشتی شیر دریچه های هوا را بر خلاف جهت عقربه های ساعت باز کنید تا مقداری آب از آن خارج شود و هوای موجود در سیستم تخلیه شود. به خاطر داشته باشید عدم انجام هواگیری می تواند، راندمان و بازدهی پکیج دیواری را کاهش دهد، بنابراین انجام هواگیری را به صورت دوره ای انجام دهید.
سوراخ شدن مبدل حرارتی پکیج یکی دیگر از دلایل افت فشار پکیج می باشد که خیلی کم با آن رو به رو می شوید. در این صورت جریان آب از مسیر رادیاتور به جریان آب گرم وارد شده و پکیج دچار افت فشار می شود. نشانه سوراخ شدن مبدل حرارتی افزایش یا افت فشار ناگهانی پکیج می باشد. در مواقعی که با سوراخ شدن مبدل حرارتی رو به رو شدید، آن را تعمیر یا تعویض نمایید.
ممکن است باز ماندن یا خراب شدن شیر پرکن پکیج باعث افت فشار پکیج شده باشد. شیر پرکن پکیج در قسمت زیرین پکیج قرار دارد که معمولا به رنگ آبی یا مشکی می باشد و متناسب با نوع پکیج، اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی طراحی می شود که نوع دستی شیر پر کن از مدل های رایج آن می باشد. این قطعه به منظور تامین آب پکیج تعبیه شده است و با گذشت زمان و به دلیل سختی آب و جذب رسوبات، موجب خوردگی و از بین رفتن واشرهای شیر پرکن می شود. همچنین اگر به منظور آبگیری پکیج شیر پرکن را باز کردید و در زمان به حد نصاب رسیدن فشار پکیج، فراموش کردید شیر پرکن را ببندید، با افزایش یا کاهش فشار آب مواجه می شوید. گاهی اوقات افزایش یا کاهش فشار آب باعث خراب شدن شیر پرکن می شود که در این صورت باید آن را تعویض کنید.
رسوب گذاری در قطعات و لوله ها یکی از رایج ترین مشکلات پک دیواری محسوب می شود.
وجود مواد مختلف محلول در آب مانند کلسیم، ماسه، گچ و آهک به تدریج باعث ایجاد رسوب در قطعات پکیج گرمایشی می شود. عدم حذف رسوبات تشکیل شده منجر به گرفتگی کانال های ورودی و نوسانات فشار و بازده پایین دستگاه می شود.
افت فشار آبگرمکن، عدم گرمایش آب با وجود روشن بودن پک و زمان طولانی برای گرم کردن آب از مهمترین نشانه های فرسودگی پک دیواری است.
راه حل: رسوب زدایی بسته بندی یکی از مناسب ترین راه حل ها برای رفع مشکل است. دستگاه باید هر سال رسوب زدایی شود. معمولاً این فرآیند به صورت دستی توسط پکرهای دیواری و با استفاده از پمپ اسیدشویی مخصوص انجام می شود.
ناگفته نماند که برقراری تعادل بین آب و هوا در سیستم به معنی و مفهوم فشار پکیج تعبیر می شود. فشار بسته های گرمایشی اغلب با استفاده از بازوی نصب شده بر روی پانل کنترل آن اندازه گیری می شود. عملکرد صحیح پک های دیواری مستلزم ایجاد تعادل بین آب و هوا است. ضمناً فشار پکیج باید بین 1 تا 1.5 بار باشد.
در صورتی که شما با افت فشار پکیج دیواری رو به رو شوید و نمایشگر فشار دستگاه 0.5 بار را نشان دهد، پکیج روشن نمی شود. در این حالت در پکیج های سری آنالوگ ایران رادیاتور ارور 40 70 نشانه افت فشار و کاهش آب دستگاه پکیج است. ارور E1 نیز در پکیج های دیجیتال به همین منظور نمایش داده می شود.
حتما مطالعه شود: نکات طلایی جهت نگهداری از پکیج
یکی از عواملی که باعث اختلال در عملکرد پکیج است، عدم تعادل فشار آب می باشد که به دو صورت افت فشار پکیج و افزایش فشار پکیج بروز می کند. در مواقعی که فشار آب پکیج افزایش پیدا کرده است و از حد نصاب خود که 2 بار است، بیشتر شده است، نشان از افزایش آب در پکیج است که باید هر چه سریع تر علت آن را بیابید. در مواقعی که این فشار به بالاتر از 3 بار برسد دستگاه پکیج به طور خودکار خاموش می شود تا از بروز حوادث خطرناک مانند ترکیدگی لوله ها پیشگیری شود.
افزایش بار معمولا زمانی رخ می دهد که شما به تازگی اقدام به بالا بردن فشار آب به دلیل آفت فشار پکیج کرده اید. در صورتی که نمایشگر فشار اب درجه بالاتر از 1/5 بار را نشان می دهد لازم است مقداری از آب پکیج را تخلیه کنید. برای این کار با یک پیچ گوشتی شیر هواگیری رادیاتورها را خلاف جهت عقربه ساعت بچرخانی تا در ابتدا هوا و سپس مقداری آب خارج شود. پس از انجام این کار بر روی هریک از رادیاتورها درجه فشار آب پکیج را چک کنید تا نمایشگر افت فشار درجه 1/5 بار را نمایش دهید.
خرابی قطعاتی مانند شیر پرکن، مبدل حرارتی، شیر تخلیه فشار، منبع انبساط و پمپ پکیج، همانطور که ممکن است دلیل بر افت فشار پکیج شوند، ممکن است باعث افزایش فشار پکیج نیز شوند. در ادامه به برخی از این موارد که توضیحی در رابطه با آن ها در قسمت دلایل افت فشار داده نشده است می پردازیم.
حتما مطالعه نمایید: علت روشن شدن چراغ قرمز پکیج دیواری
در صورتی که پس از روشن شدن پکیج دمای آب افزایش پیدا نکرد، پمپ پکیج شما خراب شده است. توجه داشته باشید که اگر از پکیج تک مبدل استفاده میکنید پکیج شما روشن می شود اما اگر از سیستم گرمایش استفاده می کنید، فشار آب افزایش پیدا می کند و پس از چند لحظه پکیج خاموش می شود. در نظر داشته باشید در رابطه با پکیج دارای دو مبدل افزایش فشار به طور کلی اتفاق میفتد.
اگر به هر دلیلی فشار پکیج افزایش یابد و به 3 بار برسد، لازم است برای کاهش این فشار از شیر تخلیه استفاده کنید و فشار آب را پایین بیاورید. در صورتی که شیر تخلیه خراب شده باشد امکان کنترل و کاهش فشار آب را ندارید و ممکن است با خطراتی مواجه شوید. برای پیشگیری از این وضعیت توصیه می شود حتما به صورت دوره ای دستگاه پکیج خود را سرویس کنید.
در صورت تمایل به یادگیری نصب پکیج دیواری، می توانید در دوره آموزش نصب پکیج دیواری آموزشگاه فنی پارس ثبت نام کنید.