علت آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی گوناگون بوده و می توان گفت این مشکل از جمله مشکلات رایج این دستگاه ها محسوب می شود که هنگام عیب یابی ماشین ظرفشویی به چشم می خورد. در برخی مواقع علی رغم روشن کردن و شروع به کار ماشین ظرفشویی، فرآیند شستشو انجام نشده و دستگاه آبگیری نمی کند. آبگیری نکردن . عوامل گوناگونی باعث بروز این مشکل در ظرفشویی می شود، در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات لوازم خانگی قصد داریم به بررسی این دلایل و نحوه رفع آن می پردازیم، بنابراین اگر با این مشکل روبه رو هستید و می خواهید آن را رفع کنید تا انتها این مطلب با ما همراه باشید.
در بسیاری مواقع علت آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی ناشی از خرابی و معیوب بودن سیستم آب رسانی دستگاه می شود. به طور معمول، در قسمت اطراف سینک ظرفشویی یک شیلنگ آب مخصوص، جهت انتقال و تامین آب به ماشین ظرفشویی تعبیه می شود. کنترل این لوله یا شیلنگ به وسیله یک شیر برقی صورت می گیرد. در صورت انسداد یا گرفتگی، پارگی و ایجاد پیچ و خم در شیلنگ، فرآیند آبرسانی به دستگاه با اختلال روبرو میشود. در نتیجه این امر ضمن آبگیری نشدن دستگاه، فرآیند شستشوی ظروف انجام نمی شود. اطمینان حاصل کردن از سالم بودن شیلنگ انتقال آب، در حل این مشکل کمک شایانی می نماید.
یکی دیگر از دلایل آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی به بروز نقص فنی در قطعه شیر برقی دستگاه مربوط می شود. شیر برقی یا شیر ورودی جریان آب، از مهم ترین قطعات تعبیه شده در ساختار ماشین ظرفشویی به شمار می رود. فرآیند آبگیری کردن دستگاه، به وسیله این قطعه اجرا می شود. غالبا شیر برقی در قسمت پشت پنل حوالی درب دستگاه به چشم می خورد. برای دسترسی به شیر برقی می بایست پنل جلوی درب ماشین ظرفشویی باز شود.
عدم تامین نیروی الکتریکی شیر برقی موجب غیر فعال شدن و به تبع آن، آبگیری نکردن دستگاه می شود. با استفاده از مولتی متر می توان از میزان جریان الکتریکی وارد شده به شیر برقی اطمینان حاصل نمود. چنانچه، سیمکشی شیر برقی سالم بوده و جریان آب در آن برقرار باشد، ولی همچنان دستگاه فرآیند آبگیری را انجام نمیدهد، می بایست نسبت به تعویض شیر ورودی آب اقدام شود.
برد الکترونیکی علاوه بر کنترل و مدیریت عملکردهای دستگاه، ارتباط میان بخش های مختلف ماشین ظرفشویی را برقرار می کند. بر همین اساس، بروز ایراد و معیوب شدن برد الکترونیکی را می توان از دیگر دلایل تخلیه نشدن آبماشین ظرفشویی قلمداد نمود. در اثر خرابی برد بسیاری از قطعات مانند سوئیچ قفل درب، سوئیچ شناور و شیر برقی دچار مشکل شده و حتی از کار می افتند. پس از اطمینان حاصل کردن از خرابی و معیوب بودن برد الکترونیکی دستگاه، بهترین راهکار در جهت رفع مشکل، تعویض این قطعه می باشد.
حتما بخوانید: علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
یکی از قطعات حائز اهمیت در ساختار دستگاه های ماشین ظرفشویی، قطعه سوئیچ قفل درب محسوب می شود. در مواقعی که درب دستگاه باز باشد، کلیه عملکردها و کارکردهای دستگاه متوقف شده یا شروع نمی شود. با بسته شدن درب و کارکرد صحیح سوئیچ قفل، فعالیت و آبگیری دستگاه آغاز می گردد.
در صورت بروز نقص فنی در این قطعه، علی رغم بسته بودن درب دستگاه، ماشین ظرفشویی آبگیری نشده و فرآیند شستشوی ظروف شروع نمیشود. غالبا سوئیچ قفل درب در بخش پنل داخلی دستگاه تعبیه می شود. با استفاده از دستگاه مولتی متر به راحتی میتوان از وارد شدن جریان الکتریکی به این قطعه مطمئن گردید. در صورت قطعی شدن ایراد و معیوب شدن سوئیچ قفل درب، از یک تعمیرکار ماشین ظرفشویی کمک بگیرید و با تعویض آن مشکل ایجاد شده را برطرف کنید.
در برخی مواقع دلیل آبگیری نکردن ظرفشویی به قطعه شناور دستگاه مربوط می شود. قطعه ای پلاستیکی با شکل و فرم مانند گنبد که غالبا در کف دستگاه وجود دارد، با نام شناور شناخته می شود. این قطعه تعیین میزان و سطح آب مناسب برای انجام فرآیند شستشو را عهده دار می باشد. در مواقع آبگیری شدن و رسیدن میزان آب به مقدار مشخص شده، سوئیچ شناور فرمان توقف آبگیری را به قطعه شیر برقی صادر می کند.
در صورت خرابی و معیوب شدن شناور، این روند انجام نشده و در نتیجه فرآیند آبگیری دستگاه دچار اختلال میشود. با بررسی سیم کشی و سلامت سوئیچ شناور، می توان از سالم بودن این قطعه اطمینان حاصل کرد. ناگفته نماند که در برخی مواقع عدم کارکرد شناور دستگاه می تواند به علت گیر کردن باقیمانده ذرات غذا، سفت و سخت شدن املاح موجود در آب و تکه های غذا باشد. با بررسی و ارزیابی شناور می توان علت کارکرد نکردن آن را مشخص کرد.
حتما بخوانید: مشکلات رایج ماشین لباسشویی چیست؟
از دیگر دلایل و علت آبگیری نکردن ظرفشویی می توان به خرابی و معیوب شدن قطعه هیدروستات دستگاه اشاره نمود. این قطعه جریان آب وارد شده به ماشین ظرفشویی را مدیریت و تنظیم می کند. به طور معمول این قطعه در مواقع آبگیری کردن و شروع به آبگیری دستگاه فعال می شود. در مواقع روشن بودن ماشین ظرفشویی و انجام نشدن فرآیند آبگیری برای شستشوی ظروف، به احتمال بسیار قوی، هیدروستات دستگاه دچار نقص فنی شده است.
خرابی پلاتین، سفت یا شل بودن پیچ های هیدروستات و فرسوده شدن شیلنگ ورودی به این قطعه، از دلایل اصلی خرابی آن محسوب می شود. در صورت اطمینان حاصل کردن و مطمئن شدن از خراب بودن قطعه هیدروستات، چاره ای به جز تعویض این قطعه باقی نمی ماند.
حتما بخوانید: علت روشن نشدن ماشین ظرفشویی
از دیگر دلایل آبگیری نکردن ماشین های ظرفشویی می توان به تامین نشدن آب لازم برای سیستم آبرسانی دستگاه را برشمرد. در صورت تامین نشدن میزان آب موردنیاز، فرآیند آبگیری و شستشوی ظروف توسط ماشین ظرفشویی صورت نمی گیرد.
برای حل این مشکل در ابتدا می بایست از باز بودن کامل شیر آب ورودی به دستگاه اطمینان حاصل کرد. همچنین، فشار آب پایین نیز می تواند روند آبگیری دستگاه را با اختلال روبرو سازد. علاوه بر این، مسدود شدن و گرفتگی مسیر شیر آب، در عدم رسیدن آب مورد نیاز به دستگاه تاثیرگذار می باشد. با بررسی و ارزیابی مطلوب بودن فشار آب ورودی به دستگاه، می توان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
در این مطلب به بررسی دلایل آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی پرداختیم. دلایلی که در این مطلب اشاره شد از رایج ترین علل بروز این مشکل در ماشین های ظرفشویی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرات این لوازم خانگی و نحوه عیب یابی و تعمیر آن توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی آموزشگاه فنی ثبت نام کنید.