مشکلات پکیج دیواری، به ویژه در ماه های زمستان می تواند بسیار آزار دهنده باشد. پکیج های دیواری اگر به طور منظم سرویس نشوند ممکن است دچار مشکلات وسیعی از نشتی گرفته تا سردی رادیاتورها شوند. خوشبختانه بسیاری از مشکلات پکیج دیواری به آسانی قابل تشخیص هستند و به راحتی برطرف می شوند. در این مقاله به ده مورد از مشکلات رایج پکیج دیواری می پردازیم، این مشکلات در برندهای گوناگون پکیج از جمله بوتان، ایران رادیاتور، ایساتیس و غیره یکسان بوده و شیوه عیب یابی و رفع آن نیز تفاوت چندانی با هم ندارد.
اگر قصد دارید تعمیرکار پکیج شوید بایدتعمیر این دستگاه را به صورت حرفه ای یاد بگیرید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات پکیج آموزشگاه فنی ثبت نام کنید.
یکی از رایج ترین مشکلات پکیج دیواری ، نشتی پکیج است. نشتی می تواند مشکل ساز باشد زیرا نه تنها می تواند به سیستم آب خانه آسیب برساند ، بلکه آب همچنین می تواند باعث خرابی اجزای الکتریکی داخل و اطراف پکیج دیواری شود.
نشتی پکیج دیواری می تواند به دلایل مختلفی باشد:
1-فشار بیش از حد پکیج دیواری
2-خوردگی لوله ها یا مخازن پکیج
3-خرابی اجزاء پکیج
4-نشتی مخزن پکیج
نشتی همیشه باید به عنوان یک مسئله جدی تلقی شود. اگر نشتی پیدا کردید ، باید در اسرع وقت با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا آن را بررسی کند. سعی نکنید خودتان محفظه پکیج را بردارید تا منبع نشتی را پیدا کنید.
یکی از مشکلات رایج پکیج زمانی اتفاق می افتد که خانه آب گرم دارد اما گرمایش مرکزی ندارد. این مشکل می تواند به دلایل متعددی رخ دهد.
اولا ، اگر پکیج دیواری چندمنظوره دارید ، ممکن است تصادفاً فقط آب را گرم کند ، اما حرارت مرکزی را تنظیم نکند. این حالت می تواند در صورتی رخ دهد که پکیج دیواری در ماه های تابستان که رادیاتورها نیازی به گرم کردن ندارند به این حالت تنظیم شود ، اما فراموش کرده اید آن را به حالت قبل برگردانید. همچنین ممکن است پکیج دیواری در زمان غیر منتظره ای روشن شود. صفحه نمایش پکیج دیواری را بررسی کنید تا ببینید آیا این مورد وجود دارد یا خیر.
علت دیگر می تواند این باشد که پکیج بخوبی کار می کند اما هوای محبوس شده در رادیاتورها مانع گرم شدن آن ها می شود. راه حل این مشکل هواگیری از رادیاتورها برای خروج هوای محبوس از سیستم است.
اگر سیستم گرمایش مرکزی شما هنوز روشن نشده است، ممکن است پکیج دیواری یا سیستم گرمایش خراب باشد. یک تعمیرکار می تواند پکیج را بررسی کرده و منبع مشکل را پیدا کند.
یکی از مشکلات رایج پکیج افت فشار است که می تواند منجر به سرد شدن رادیاتورها و نبود آب گرم شود. فشار کم پکیج دیواری را می توان در صفحه نمایش پکیج دیواری تشخیص داد ، جایی که یک عدد دیجیتال یا به شکل آنالوگ سطح فشار را در سیستم نشان می دهد. معمولی ترین سطح فشار باید در حدود 1.5 بار باشد و بسته به سازنده و مدل پکیج دیواری ، متغیر است.
فشار پکیج دیواری به دو دلیل اصلی کاهش می یابد:
-نشتی در سیستم منجر به عدم وجود آب کافی در سیستم و در نتیجه افت فشار می شود.
-هواگیری رادیاتور نیز می تواند فشار سیستم را کاهش دهد.
افت فشار پکیج را می توان با بالا بردن فشار پکیج برطرف کرد. این کار شامل باز کردن حلقه پر کن پکیج دیواری می شود تا آب دوباره وارد سیستم شود.
حتما بخوانید:علت بالا رفتن فشار پکیج دیواری چیست؟
یکی دیگر از مشکلات رایج پکیج دیواری جوش آوردن است. جوش آمدن پکیج دیواری زمانی اتفاق می افتد که آب خیلی سریع گرم شده و به نقطه جوش می رسد و باعث ایجاد مانع و به دام افتادن هوا می شود. هوای حبس شده، مانند کتری در حال جوش، صدای سوت می دهد.
جوش آوردن پکیج دیواری می تواند در اثر تجمع رسوبات آهکی ایجاد شود که جریان آب را در سیستم کند کرده و باعث گرم شدن بیش از حد آن می شود. وجود قطعه خراب در پکیج نیز می تواند باعث شود که پکیج دیواری آب را بالاتر از حد انتظار گرم کند.
یک تعمیرکار پکیج دیواری می تواند سیستم را بررسی کرده و علت این مشکل را تشخیص دهد. راه حلی برای این مشکل وجود دارد که بستگی به شدت آن دارد. گاهی اوقات می توان قطعه پر سر و صدا را با استفاده از روش های مختلف تمیز کرد یا آن ها را تعویض کرد.
حتما بخوانید: علت بوی گاز پکیج دیواری
یخ زدگی پکیج مشکلی است که بسیاری از مردم در ماه های سردتر با آن روبرو هستند. هر پکیج دیواری دارای یک لوله است که آب های زائد تولید شده در طی فرآیند را به خارج از محل انتقال می دهد. اگر درجه حرارت به زیر صفر برسد ، آب لوله میعان منجمد شده و سیستم را مجبور می کند تا بصورت پیشگیرانه به طور خودکار خاموش شود.
بهترین راه برای تعمیر لوله میعان یخ زده ریختن آب گرم بر روی آن برای ذوب شدن یخ است.
طیف وسیعی از ترموستات ها وجود دارد که صاحبان خانه می توانند از بین آن ها برای افزایش کارایی سیستم خود استفاده کنند. این ترموستات ها می توانند عالی عمل کنند ، اما هنگامی که پکیج دیواری به ترموستات پاسخ نمی دهد ، می تواند مشکل ساز باشد.
اگر احتمال می دهید که پکیج دیواری شما عکس العملی به ترموستات نشان نمی دهد ، ابتدا مطمئن شوید دمای ترموستات بالاتر از دمای اتاق است. اگر اینطور نیست ، ترموستات به احتمال زیاد خوب کار می کند.
اگر دمای اتاق کمتر از دمای ترموستات است، سعی کنید باتری های ترموستات را تعویض کرده یا آن را به گیرنده نزدیک کنید. اگر مشکل حل نشد ، ممکن است ترموستات خراب باشد و باید تعویض شود.
اگر پکیج دیواری شما آب گرم ندارد و گرمایش مرکزی نیز کار نمی کند، قطعاً مشکلی در سیستم وجود دارد. ممکن است پکیج دیواری به دلایل مختلفی تأمین حرارت مرکزی یا آب گرم را متوقف کند:
1- منبع تغذیه ، گاز یا آب پکیج دیواری قطع شده است. این اتصالات می تواند به طور تصادفی یا هنگام قطع برق قطع شده باشد.
2-اگر فشار پکیج دیواری بیش از حد بالا یا پایین بیاید ، سیستم به طور خودکار خاموش می شود و باعث بروز این مشکل می شود.
3-مشکلات لوله کشی ، مانند یخ زدگی لوله های میعان یا قفل هوا ، می تواند عملکرد پکیج دیواری را متوقف کند.
برای حل این مشکل همیشه بهتر است با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا پکیج دیواری را بررسی کرده و مشکل را برطرف کند.
در صورت عدم سرویس دهی ، پکیج دیواری به مرور زمان شروع به خاموش شدن می کند. دلایل متعددی برای این مشکل وجود دارد ، از جمله:
1-هوای محبوس در سیستم
2-فشار کم پکیج دیواری
3-فشار بالای پکیج دیواری
4-ترموستات خراب
4-وجود رسوب و لجن در لوله ها
اگر متوجه شدید که پکیج دیواری شما همچنان روشن و خاموش می شود ، ممکن است به دلیل یکی از این مشکلات باشد. بسته به شدت هریک ، یک تعمیرکار می تواند بگوید آیا می توان مشکل را برطرف کرد یا اینکه به یک پکیج دیواری جدید نیاز است.
حتما بخوانید: 10 علت خاموش شدن پکیج دیواری و نحوه رفع آن
سر و صدا پکیج دیواری یکی از دیگر مشکلات رایج در پکیج های دیواری است.
صداهای غرغر : این نشانه هوای به دام افتاده در سیستم است.
صداهای وزوز: این مشکل معمولاً در اثر خرابی پمپ ایجاد می شود.
صدای همهمه : این صدا معمولاً در صورتی رخ می دهد که آب با فشار بیش از حد از شبکه اصلی وارد شود.
صداهای فش فش: این صدا زمانی به گوش می رسد که مانعی لوله ورودی هوا را مسدود کرده باشد یا فیلترهای هوا در سیستم توسط گرد و غبار مسدود شده باشند.
صداهای عجیب پکیج دیواری معمولاً به این معنا نیست که خطری فوری برای سیستم وجود دارد. با این وجود ، یک تعمیرکار باید در اسرع وقت مشکل را بررسی کند.
اگر پکیج دیواری قدیمی تری دارید ، ممکن است چراغ پیلوت داشته باشد که باید دائماً روشن شود تا مشعل بزرگتر پکیج را روشن کند. با این حال ، با گذشت زمان قطعات لازم برای روشنایی سوئیچ پیلوت مانند ترموکوپل ممکن است خراب شوند .
اگر چراغ پیلوت شما همچنان خاموش می شود ، سعی نکنید خودتان آن را تعمیر یا تعویض نکنید. این کار نیاز به برداشتن پکیج دیواری دارد و باید حتما توسط یک تعمیرکار انجام شود. در عوض ، ابتدا بررسی کنید که سایر وسایل گازسوز شما به درستی کار می کنند. در غیر اینصورت، ممکن است مشکل از خود گازرسانی باشد.
اگر سایر وسایل گازسوز به درستی کار می کنند ، ممکن است قطعه ای خراب باشد ، بنابراین برای رفع مشکل با یک تعمیرکار تماس بگیرید. مدل های جدید پکیج دیواری با چراغ های پیلوت ساخته نمی شوند بنابراین این مشکل وجود ندارد.
-هنگام تعمیر و عیب یابی پکیج حتما از ابزارهای تعمیرات پکیج اصولی و تخصصی استفاده کنید.
-پکیج های دیواری ممکن است مشکلات زیادی داشته باشند که اکثر آنها باید توسط یک تعمیرکار پکیج دیواری حل شود.
-نشتی پکیج دیواری باید به عنوان یک مسئله جدی تلقی شود و در اسرع وقت برطرف شود.
-نبود گرمایش مرکزی می تواند به این معنی باشد که رادیاتورها نیاز به هواگیری دارند.
-افت فشار پکیج دیواری می تواند ناشی از نشتی باشد و با بازکردن حلقه پرکن حل می شود.
-جوش آوردن پکیج می تواند سر و صدای زیادی ایجاد کند و گاهی اوقات نیاز به تمیز کردن سیستم یا تعویض قطعه ای دارد.
-یخ زدگی لوله های میعان را می توان با آب گرم از بین برد.
-اگر باتری ترموستات تمام شود یا خیلی دور قرار گرفته باشد ، ممکن است پکیج دیواری به ترموستات پاسخ ندهد.
-نبود آب گرم و گرمایش مرکزی معمولاً یک مسئله جدی است که قطعاً به کمک یک تعمیرکار پکیج دیواری نیاز دارد.
-در صورت خاموش شدن پکیج دیواری ، تعمیرکار می تواند تشخیص دهد قطعه ای نیاز به تعویض دارد یا کل پکیج دیواری باید تعویض شود.
-پکیج های دیواری می توانند صداهای عجیب و غریبی مانند غرغر یا وزوز ایجاد کنند.
-هرگز سعی نکنید قطعات پکیج را خودتان تعویض کنید. بهتر است از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
در صورتی که علاقه مند به یادگیری پکیج دیواری هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات پکیج آموزشگاه فنی شرکت کرده و در مدت زمانی کوتاه به یک تعمیرکار و نصاب حرفه ای پکیج تبدیل شوید.