سیستم برق خودرو یکی از مهمترین بخش های خودرو است،اگر سیستم برق در خودرو شما بدرستی کار نکند خودرو شما روشن نشده و با مشکل مواجه میشود. در این مقاله به معرفی این سیستم در خودرو، بررسی اجزای مهم آن و نحوه عملکرد آنها می پردازیم .
این سیستم کاربردهای گوناگونی در خودرو دارد. برخی از مهم ترین کاربردهای این سیستم عبارتند از: روشن کردن چراغ های خودرو، فعال شدن دزدگیر خودرو، روشن شدن چراغ های راهنما و خطر، بوق زدن، بالا و پایین کردن شیشه ها، پخش صدا، استارت زدن، عملکرد سوئیچ خودرو، عملکرد سیستم سرمایشی و گرمایشی خودرو و غیره
سیستم برق خودرو از اجزای گوناگونی تشکیل شده است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
آلترناتور از طریق چرخ دنده به موتور متصل می شود و هنگامی که موتور کار می کند ، آلترناتور انرژی خود را از موتور می گیرید و سبب تولید برق در خودرو می شود. این قطعه برق باتری را شارژ نگه می دارد و همچنین نیازهای کلیه قطعات الکتریکی را برآورده می کند.
این وسیله جز اجزای تولید کننده برق در خودرو می باشد.
باتری اساسی ترین قطعه وسیله نقلیه است. باتری جریان برق را به تمام قسمت های خودرو می رساند. علاوه بر این ، می توان از باتری نیز به جای ژنراتور استفاده کرد. باتری خودرو جز اجزا ذخیره کننده برق در سیستم برق می باشد. اگر علاقه مند به آشنایی با نحوه کار باتری دارید، توصیه میکنیم مقاله “باتری خودرو چگونه کار می کند ” را مطالعه کنید.
به عنوان مثال، در هنگام خاموش بودن موتور می توانید سیستم صوتی را در اتومبیل خود پخش کنید و در همان زمان ، انرژی را برای چراغ های جلو و تهویه هوا نیز تأمین کنید. در حقیقت ستون فقرات سیستم الکتریکی یک وسیله نقلیه است.
با توجه به اهمیت این قطعه توصیه می کنیم در نگهداری آن دقت داشته باشید. در مقاله نکات طلایی نگهداری باتری خودرو به بررسی نکات نگهداری این قطعه پرداخته ایم، توصیه می کنیم آن را نیز مطالعه کنید.
یک وظیفه بسیار مهم دارد و آن روشن کردن خودرو است. وظیفهی تامین انرژی الکتریکی برای شارژ کردن باتری خودرو بر عهده استارت است،استارت ، چرخ دنده را چرخانده و باعث حرکت میل لنگ شده و میل لنگ نیز کمک می کند تا موتور کار کند.
استارت از انرژی الکتریکی استفاده می کند ، بنابراین توصیه می شود قبل از استفاده از استارت، چراغ های جلو و سیستم صوتی را خاموش نگه دارید. این عمر طولانی آن را تضمین می کند.
استارت جز اجزا مصرف کنند برق در سیستم برق خودرو می باشد.
نوعی قطعه ی محافظتی است که هنگام وارد آمدن ضربات شدید به خودرو، جریان بنزین را قطع و پمپ بنزین را از مدار خارج می کند. این کار باعث خاموش شدن موتور می گردد. این سوئیچ به شکل یک دکمه طراحی شده است که در جایی با کمترین میزان ارتعاش قرار می گیرد. دلیل قرارگیری آن در چنین مکانی به این دلیل است که به خودی خود فعال نشود و باعث خاموش شدن موتور نگردد.
در مدل سنتی اتومبیل ها، فن های خنک کننده (که به فن رادیاتور نیز مشهور است) با موتور وصل می شدند. اما با پیشرفت تکنولوژی در خودرو ، فن های خنک کننده به باتری وصل می شوند تا بتواند حتی در هنگام خاموش شدن موتور خودرو کار کند.
در داخل یک فن تهویه قرار دارد که از طریق برق کار می کنند. که باعث بهتر شدن جریان هوای داخل خودرو میشود. در صورتی که فنهای خنک کننده خودرو به درستی عمل نکنند، باد گرم از کولر ماشین خارج میشود.
کل سیستم روشنایی موجود در خودرو بر عهده چراغ ها است. آنها از باتری خودرو استفاده می کنند به گونه ای که حتی در صورت عدم کارکردن و خاموش بودن خودرو نیز می توان آنها را روشن نگه داشت.
علاوه بر قطعات ذکر شده، سیستم برق خودرو از قطعات الکترونیکی دیگری تشکیل شده است که برخی از آنها عبارتند از:
موارد گفته شده قطعات بسیار مهمی برای خودرو هستند و وقتی هر یک از آنها به درستی کار نمی کند ،عملکرد خودرو دچار اختلال می شود.
در صورتی که تمایل دارید توانایی تعمیر قسمت های برقی خودرو را خودتان انجام دهید میتوانید با شرکت در دوره برق خودرو آموزشگاه فنی در این حرفه متخصص شوید