شغل مکانیک خودرو یکی از بهترین مشاغل مربوط به خودرو است که امروزه با توجه به افزایش تعداد خودرو در کشور و متاسفانه کیفیت پایین تولید در این خودروها از بازار کار عالی برخوردار بوده و آینده شغلی مکانیک خودرو با رشد روز افزون خودرو رونق بیشتری خواهد داشت. در صورتی که قصد ورود به این شغل را دارید توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.
تعمیر خودرو به مجموعه ای از مهارت ها فنی و تخصصی نیازمند است که توسط مکانیک کار خودرو انجام می شود. مکانیک کار خودرو شخصی است که مهارت های لازم برای تعمیر و عیب یابی انواع مشکلات در خودروهای گوناگون را داشته و می تواند بر روی وسایل نقلیه مانند اتومبیل ، وانت و کامیون های کوچک کار کند.
البته باید گفت بیشتر مکانیک کاران خودرو تنها بر روی وسایل نقلیه کوچکتر مانند خودرو سواری و موتور تخصص داشته و تعداد کمی بر روی وسایل نقلیه سنگین نیز کار انجام می دهند.
برخی از وظایف مکانیک کار خودرو عبارتند از:
همانطور که می دانید بازار خودرو در ایران و جهان روز به روز در حال گسترش است و هر سال مدل های گوناگونی از خودرو وارد بازار می شوند. همچنین تغییر در سبک زندگی افراد خودرو را به یکی از ضروری ترین وسایل تبدیل کرده است و امروزه هر خانواده حداقل یک خودرو دارد.
افزایش تولید خودرو، تغییر در سبک زندگی و ضرورت خودرو در خانواده ها، کیفیت پایین خودروهای تولید داخل، افزایش قیمت خودرو و غیر همگی نشان از آینده شغلی عالی مکانیک خودرو می دهد. زیرا افراد برای رفع مشکلات خودرو به مکانیک و تعمیرکار خودرو نیازمند هستند.
اغلب مشاغل فنی درآمد مناسبی دارند. مکانیکی خودرو نیز یکی از آنها می باشد. هر مکانیک خودرویی از تخصص، دانش و تجربه خوبی برخوردار بوده، با مشتریان برخورد مناسب داشته، کار با کیفیت به مشتریان ارائه کرده و بتواند اطمینان آنها را جلب کند، می تواند به درآمد خوب و بالایی در این شغل دست یابد.
براساس تحقیق محیطی انجام شده درآمد مکانیکی در تهران به طور متوسط بین 3 الی 7 برابر حداقل حقوق اداره کار و در برخی شرایط بیشتر از این مقدار نیز می باشد.
برای موفقیت در شغل مکانیک خودرو، شما هم به مهارت های عملی و فنی و هم به روابط خوب با مشتریان نیاز دارید. برخی از مهم ترین مهارت های این شغل عبارتند از:
در اینجا متداول ترین مراحل برای تبدیل شدن به یک مکانیک حرفه ای خودرو ذکر شده است:
همانطور که در بخش بازار کار این شغل اشاره شد استفاده روز افزون از خودروها و افزایش تقاضا برای تعمیر خودرو باعث شده است که فعالان در این شغل از بازار کار پر رونقی برخوردار باشند. آنها میتواند در گاراژ ها نیز فعالیت داشته باشند و تنها ملزم به تاسیس کارگاه برای خود نیستند. از طرفی رضایت شغلی بالایی در این حرفه وجود دارد و این خود امتیاز مثبتی محسوب میشود.
قبل از اینکه بخواهیم معایب شغل مکانیک خودرو را مورد بررسی قرار دهیم لازم است تا این نکته را ذکر کنیم که هر شغلی مشکلات خاص خودش را دارد و تنها علاقه موجب چشم پوشی از این معایب میشود. یک مکانیک خودرو ممکن است در برخی از روزها حجم کاری بالایی داشته باشد و این موضوع خستگی ذهنی و فیزیکی مکانیک را به همراه خواهد داشت. شغل مکانیکی به دقت بالایی نیاز دارد و اگر مکانیک توانایی کار با ابزار کار خود را نداشته باشد باید با خطرات این شغل دست و پنجه نرم کند اما به طور کلی خطرات این شغل در مقایسه با مشاغل دیگر کمتر است و تنها با آموزش صحیح و دقت حین انجام کار میتوان از بروز اتفاقات این چنینی جلوگیری کرد.
در پاسخ به این سوال باید گفت مدت زمان یادگیری وابسته به روش یادگیری متفاوت میباشد. در صورتی که بخواهید مهارتهای شغل مکانیک خودرو را به روش استاد-شاگردی فرا بگیرید به مدت زمان حداقل یک سال نیاز دارید. برای یادگیری مهارتهای این شغل به روش تحصیل در دانشگاه نیز به حداقل زمان 2 تا 4 سال نیاز دارید.
مدت زمان یادگیری به روش شرکت در دورههای آموزشی کمتر از سایر روشها بوده و در مدت زمان یک یا دو ماه کلیه مهارتهای لازم این شغل را فرا گرفته و میتوانید وارد بازار کار مکانیک خودرو شوید.
در این مقاله به بررسی شغل مکانیک خودرو و روش موفقیت در این شغل پرداختیم در صورتی که تمایل دارید، به یک مکانیک حرفه ای تبدیل شوید توصیه میکنیم در دوره مکانیک خودرو آموزشگاه فنی ثبت نام کرده و در این حرفه متخصص شوید.