مشکلات موتور خودرو متفاوت است. در هر وسیله نقلیه ای، موتور نقش قلب آن را ایفا می کند. بنابراین ، قطعا چیزی فاجعه بارتر از دیدن خرابی این قسمت اصلی خودرو برای شما نیست بنابراین ، شما باید از خودرو خود مراقبت کنید تا شرایط مناسبی را برای موتور خودرو فراهم کنید. خرابی موتور ممکن است باعث شود خودرو شما برای همیشه متوقف شود. بنابراین مادامی که به خوبی از آن مراقبت کنید ، نیازی به نگرانی نیست. ممکن است بتوانید تعمیرات و سرویس موتور را به تعویق بیندازید اما ، در دراز مدت مشکل ممکن است مشکل بخورید و هزینه زیادی روی دست شما بگذارد. ما در این مقاله به مشکلات رایج موتور خودرو می پردازیم تا در صورت برخورد با هر یک از آن ها بلافاصله اقدام به تعمیر آن بکنید.
عیب یابی مشکلات موتور خودرو یکی از مهم ترین موضوعاتی است که یک مکانیک خودرو بایستی به آنن تسلط داشته باشد که با شرکت در یک دوره مکانیک خودرو می توانید به مهارت های مورد نیاز آن دست یابید. برخی از رایج ترین مشکلات موتور عبارت اند از:
این رایج ترین مشکل موتور است که صاحبان خودرو مرتباً با آن مواجه می شوند. اگر مشکل از باتری باشد ، موتور صدای تق تق می دهد اما خاموش نمی شود. از طرف دیگر، خودرویی که مشکل سوخت یا احتراق دارد ، روشن می شود اما راه نمی افتد. برخی از دلایلی که باعث روشن نشدن موتور میشود شامل تخلیه باتری، خرابی کابل های باتری، خرابی پمپ سوخت، مسدود شدن فیلتر سوخت، خرابی سوئیچ احتراق و خرابی رله موتور استارت است.
پایین بودن میزان مایع خنک کننده باعث داغ شدن بیش از حد موتور خودرو و جوش آوردن ماشین می شود. از کار افتادن رادیاتور، گرفتگی شیلنگ ها، ترموستات موتور خراب، شاخه های شل یا شکسته و نشتی سیستم خنک کننده و سوختن واشر سرسیلندر می تواند منجر به داغ شدن بیش از حد موتور خودرو شود و در نتیجه آسیب دیدگی شدید موتور شود. یکی از مشکلاتی که در اثر داغ شدن موتور خودرو بروز می کند، گرم شدن باد کولر ماشین است.
توقف خودرو در حین رانندگی به مشکلات موتور مربوط می شود. خودرویی که ناگهان در وسط جاده متوقف می شود می تواند بسیار خطرناک باشد. بطور مثال، اگر در یک خیابان شلوغ یا جاده ای پیچ دار و سنگلاخی باشید، کوچکترین توقفی می تواند منجر به تصادف شود.
مشکلات خط سوخت، فیلتر سوخت و شمع ها ممکن است دلایل توقف خودرو باشد. با این حال ممکن است این مشکل همیشه به موتور مربوط نباشند، اما باید توسط یک مکانیک حرفه ای بررسی شود.
حتما بخوانید: بهترین زمان تعویض شمع در انواع خودرو ؛ آشنایی با علائم خرابی و نحوه تعویض شمع
خارج شدن دود یا بخار از موتور خودرو خبر خوبی نیست. در صورت بروز چنین مشکلی باید فوراً خودرو خود را به تعمیرگاه ببرید. این مشکل می تواند به دلیل واشرهای فرسوده، سیلندرهای خراب، حلقه های خراب شده، میل لنگ ضعیف و روغن کاری مناسب رخ دهد. به همین دلیل، همیشه توجه به موتور خود بسیار توصیه می شود. با این حال ، اکثر خودروهای مارک های ژاپنی مانند هوندا، سوزوکی، تویوتا، میتسوبیشی و … با موتورهای عالی و لوازم جانبی با کیفیت بالا تولید می شوند تا از دود سفید جلوگیری شود.
حتما بخوانید: استعلام خلافی خودرو با vin
گاهی اوقات، مشکلات موتور از طریق صداها مشخص می شوند. در صورت مشاهده صدای عجیب و غریب و خاص به همراه با ضربه یا ارتعاش، باید آن را مدنظر قرار دهید. چنین صداها و ارتعاشاتی می تواند نشان دهنده استارت ضعیف، تسمه تایم فرسوده یا سایر مشکلات جدی موتور باشد. در این جور مواقع، باید خودروی خود را پیش مکانیکی ببرید تا به شما کمک کند تا علت دقیق مشکل را مشخص کنید.
بی توجهی به تعویض منظم روغن یکی از شایع ترین مشکلات موتور است. وقتی روغن را در مواقع لازم تعویض نکنید، موتور خودرو به تدریج کارایی خود را از دست می دهد و به طور ناگهانی از کار می افتد.
برای اینکه موتور شما بدون مشکل کار کند، باید روغن مناسب را انتخاب کنید. ممکن است برای بهینه سازی موتور خودرو، از روغن ترکیبی استفاده کنید که این کار در حال حاضر توسط بسیاری از سازندگان خودرو توصیه می شود. روغن ترکیبی فقط چند دلار بیشتر از روغن معمولی هزینه دارد.
حتما بخوانید: آموزش تعویض روغن موتور
مشکل رایج بعدی موتور خودرو، مشکل سیستم خنک کننده است. روال معمول شارژ مایع خنک کننده موتور بعد از هر 50000 کیلومتر یا 3 سال است. به طور کلی، مالکان وسایل نقلیه تمایل به تصمیم گیری در مورد شستشوی مایع خنک کننده دارند تا زمانی که توسط ارائه دهنده خدمات تعمیر و نگهداری به آنها دستور داده شود. در نتیجه، قطعاتی که در آن از مایع خنک کننده استفاده می شود ، قبل از طول عمر طبیعی آنها خراب می شود.
عیب یابی ساده موتور مراقبت از داغ شدن بیش از حد موتور است. پایین بودن سطح مایع خنک کننده عامل مشکل گرم شدن بیش از حد است. رادیاتور از کار افتاده، گرفتگی شیلنگ ها، خرابی ترموستات موتور، خرابی فن های خنک کننده یا گرفتگی سیستم خنک کننده، سوکت های شل یا شکسته شده و نشتی سیستم خنک کننده، خرابی واشر سرسیلندر می تواند باعث داغ کردن موتور خودرو شود و اگر همچنان به رانندگی با خودرو ادامه دهید، احتمال آسیب دائمی به موتور شما وجود دارد. اگر به موقع موتور خود را تعمیر کنید، دیگر روشهای سخت تر و گران تر مانند تعویض یا سرویس موتور لازم نیست.
حتما بخوانید:روش های کاهش مصرف سوخت خودرو
رانندگی با خودرو در آب یا طوفان شدید می تواند به موتور خودرو آسیب جدی برساند. اگر آب وارد موتور شود، ممکن است میله های پیستون را خم کرده و به موتور خودرو آسیب بزند. اغلب آب می با عبور از ورودی منیفولد به محفظه احتراق برسد. به یاد داشته باشید، این جایی است که شمع در آن قرار دارد. بنابراین، به محض عبور آب از آن ممکن است با هریک از مشکلات ذکر شده در بالا مواجه شوید.
در این مقاله به مشکلات رایج موتور خودرو پرداختیم. در صورتی که به مباحث خودرو علاقه مند هستید و قصد یادگیری آن را دارید کافیست دوره های آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنی ثبت نام نمایید.